keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Heijastellaan

Ei se vaan talvi meinaa kunnolla tulla. Vaikka me ollaan nyt jo hyvin varauduttu, ollaan kasvatettu paksu tarvikarva jolla tarkenee!
Maa on kyllä jo roustikolla ja tarhassa liikutaan varovasti. Mutta metsätiellä oli tasaista eikä ollut vielä liukastakaan. Käytiin siis ajolenkillä, minä vedin kärryjä ja Tanya oli peräponina.

Meiltä on joskus kyselty tuosta valjaiden kanssa käytettävästä kaulaheijastimesta. Sitä käytetään vaikka olisi valoisaakin, koska metsätiellä meitä ei välttämättä niin helposti havaitse kun ollaan mustia.
Niin se heijastin, se on tällainen. Emäntä on sen itse ommellut, tuo keltainen heijastinkangas oli vain kapeaa soiroa ja siksi keskellä on sauma ja pala harmaata heijastinkangasta. Päissä on lenkit joista se ripustetaan valjakkovaljaiden rintaremmin kannakkeissa oleviin ohjalenkkeihin.

Tässä heijastin paikallaan valjaissa. Tästä puuttuu vielä ohjat, silloin kun ne ovat paikallaan ei heijastin pääse tippumaan. Minusta tässä on ihan parasta se, että tätä ei tarvitse pujottaa pääni yli kuten tätä edeltävä heijastin piti.
 
Tanya:
Minullakin on heijastin esiteltävänä. Ihan uusi! Kun olen peräponina, häntääni laitetaan tällainen tarroilla kiinnitettävä heijastin. Vaikka tämä on kuulemma hevoskokoinen, niin silti pysyy minunkin hännässäni ihan hyvin, ravissakin. :)
Niin me oltiin tosiaan pitkästä aikaa taas lenkillä. Minä olin peräponina. Olikin kivaa päästä oikein reippailemaan. Vähän heittelin perääkin siinä matkalla. Ja Emäntä totesi kotiin tultuamme, että mulla oli enempi hiki kuin Reetalla. :)

5 kommenttia:

Emma Vornanen kirjoitti...

Minkälaisia valjakkovaljaita suosittelette pienelle ja ohuelle minishettis ruunalle?

Ponitäti kirjoitti...

Hiukan vaikea sanoa, kun Suomessa tällä hetkellä saatavilla olevista valjaista ei ole kokemusta. Reetan valjaat on olleet hyvät, mutta ne on ostettu jo vuosia sitten eikä niitä ole enää myynnissä. Tanyan nykyiset valjaat on tilattu Ruotsista Drive Outilta ja niihin olen myös tyytyväinen. Tosin mahavyö niihin on vaihdettu pidempi, mutta muuten minishettis-koko on sillekin sopiva.
Viljar-shopilla on tällä hetkellä myynnissä extramini-kokoisiakin valjaita, kannattanee pyytää niistä mittoja. Täysnahkaiset valjaat kuitenkin itse valitsisin. Nailon kuluu ainakin riimuissa niin nopeasti, että en luota että valjaissakaan kestäisi. Biothane-materiaali olisi varmasti myös hyvä, mutta en ole siitä tehtyjä minivaljaita vielä nähnyt myynnissä.

Anonyymi kirjoitti...

Heijastimin täälläkin poni ja minä varustaudutaan, että näytään joka ilmansuunnasta :DD

Anonyymi kirjoitti...

Voitko tehdä postauksen, jossa esittelet varusteita mitä oot ite tehny poneille? Ite olisin kiinnostunu tekemään kaikenlaisia varusteita , mutta ei oo mitää pollea mille tekis :(

Ponitäti kirjoitti...

Pitää kattoa jos saisi joskus aikaiseksi, kuvia on siellä täällä niin pitkältä ajalta että menee hetki kerätä ne kaikki tai edes suurin osa.