tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulukulkueessa

Tehtiinpä viime lauantaina sellainen reissu, että ei ole ennen! Me osallistuimme joulukulkueeseen. Se oli joku joulunavaustapahtuma ja sinne piti matkustaa trailerilla. Mutta Emäntä sanoi, että ei mennyt se lähtö ihan kuin Stömsössä. Ihmeteltiin kyllä mekin sitä touhua. Kun ensiksi mentiin traileriin, sitten odoteltiin siellä jonkin aikaa ja sitten meidät otettiinkin takaisin ulos. Kävikin niin, ettei auto lähtenyt käyntiin ja Isäntä ottikin toisen auton ja siirsi trailerin sen perään ja sitten me mentiin uudestaan sinne ja sitten se matka vasta alkoi.

Kun päästiin perille, meille laitettiin joulukoristeet päälle. Emäntä oli tehnyt meille ihan uudet jutut, entiset on kuulemma jo pienet kun ne on tehty silloin kun olin vasta varsa. No näissä uusissa tuntui olevankin sitten vähän kasvunvaraa... Siis kulkuskoristeet saatiin kaulaamme, ne ihan kilisi kun käveltiin. Otsapantoina oli punaiset helmiotsapannat ja häntään saatiin rusetit.
Emännän kummityttö oli mukana ja talutti ensiksi minua. Siellä pihassa ehdittiin hetken katsella ja ihmetellä, siellä oli muitakin. Yksi meidän kokoinen poitsu oli kärryjen kanssa ja sitten oli isompia hevosia ratsastajat selässään.
Mutta minulla alkoi vähän mennä kierrokset päälle ja perä lentää. Käytiin sitten Emännän kanssa siinä sivummalla ja juoksin muutaman ympyrän ja oloni vähän rauhoittui. Sen jälkeen jäinkin Emännän talutettavaksi ja tyttö talutti Tanyaa.
Sitten kulkue lähti liikkeelle. Ne ratsastajat meni meidän edellä ja meni siellä etummaisena hevoskärrykin, mutta ei me sitä sieltä perältä oikein nähty. Me kuljettiin sen ponikärryn perässä ja meidän jälkeen tuli sitten lapsia lyhtyjen ja kynttilöiden kanssa.
Kuljettiin siellä ihan autotiellä ja siellähän oli paljon ihmisiä meitä katsomassa. Ja kaikenlaista jännää.
Minun mielestäni jännintä olivat ne kaivonkannet. Minä kierrän ne kaukaa, eihän sitä tiedä jos ne ovat kauheita, pieniä poneja kitaansa imaisevia otuksia!

Me kierrettiin siis sellainen lenkki siellä teitä pitkin ja tultiin sitten takaisin sinne mistä lähdettiinkin. Ja sitten vähän poseerattiin ennen kotiinlähtöä.

Tanya:
No Reetahan taas jo kertoi kaiken kerrottavan. Tässä mun asiani sitten.

4 kommenttia:

Puffinbase kirjoitti...

Olipa tuuria, että just tuolloin satoi lunta! :)

Ponitäti kirjoitti...

Joo oli oikein jouluinen sää. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kulkue :)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos!