sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Mehuttelua

Heh, ettepä arvaa mitä mä olen saanut juodakseni muutaman kerran?
Omenamehua!
Tai oikeastaan se on vaan vettä, johon on lisätty vähän mehua, mutta se maistuu hyvältä!
Emäntä kun sanoi, että mun pitäis opetella juomaan sangosta, niin olis hyvä tankata näyttelyreissuillakin. Kun en oo halunnu juoda sangosta, se on ollu jotenkin kummallista. Kotona on vesikuppi ja tarhassa iso sanko, mutta pikkusangosta en ole juonut. Mutta nyt juon, kun siinä on tarpeeksi hyvää juotavaa! :D


Mutta muuten mua on pidetty nälkäkuurilla aina vaan! Kauheeta kun ei saa kunnolla syödäkseen! Oon yrittänyt sitten keksiä itse ratkaisuja tähän ruokaongelmaan. Yksi niistä onnistuu aina aamuisin, kun menen tarhaan ja vuohien karsinan luukku on auki, niin työnnän pääni siitä luukusta ja kerään suuhuni kaikki heinänkorret mihin vaan yletyn. Vuohet on hirveitä tuhlaajia, ne jättää vaikka miten paljon heinää maahan! Ihmeellisiä elukoita!

Nyt on käyty taas Emännän kanssa kärryttelemässäkin pari kertaa, ihan lyhyitä lenkkejä vaan. Lenkeilläkin yritän kovasti saada jotain syötävää suuhuni, mutta Emäntä aina rääkäisee pahasti kun yritän ja patistaa mua vaan eteenpäin jos meinaan pysähtyä. Olen kyllä aika hyvä nappaamaan ohimennen vauhdissa syötävää suuhuni. Mutta Emäntä on huomannut senkin, eikä päästä mua pensaiden lähelle. :(
Yhden hyvän konstin tarhassa olen keksinyt! Verkkoaita on yhdestä kohtaa vähän löysä, ja kun kävelen sitä alareunaa vasten, se painuu maahan ja pääsen syömään siinä ulkopuolella kasvavaa heinää!
Voi kunpa mä osaisinkin hypätä yhtä korkealle kuin Pinja-vuohi. Se on kuin vieteri, se vaan pomppaa doing tarhan aidan yli. Se syö siellä ulkopuolella mahansa täyteen ja sitten hyppää takaisin. Eikä Emäntä taida huomata mitään! Voi kunpa minäkin osaisin tehdä niin!

Emäntä sovitti taas mulle uusia suitsia, tällä kertaa ihan valkoiset. Mitäs tykkäätte? Mä luulisin, että näiden kanssa sopii oikein hyvin se valkoinen häntärusetti, joka on ollutkin mulla joskus näyttelyissä.


Talliin tuli eilen uudet valot! Ne jäävät palamaan hetkeksi sen jälkeen kun Emäntä lähtiessään sammuttaa oikeat valot ja nuo palavat sen aikaa, että saadaan syötyä iltaheinät ja sitten kun aletaan nukkumaan, ne sammuvat. Ihan kivat valot nämä on, tuollaiset värikkäät. Ne entiset jotka oli viime talven ikkunassa, on otettu pois.

1 kommentti:

Olivia ja Keimo kirjoitti...

Ompas Reetalla jo pehmoisen näköistä karvaa :---)