tiistai 18. heinäkuuta 2017

Ajovalmennuksessa

Tanya:
Voi onpa taas kulunut aikaa siitä kun viimeksi päästiin ääneen. Ja nyt onkin niin paljon asiaa että täytyy jakaa niitä vähän, kerrotaan sitten hetken päästä lisää. Mutta tämä tärkeä asia nyt ensiksi. :)
Pitkästä aikaa pääsin vetämään kärryjä. Emäntä sovitteli minulle jotain uutta rintaremmiä valjaisiin ja käytiin lyhyellä käyntilenkillä tutulla metsätiellä. Yleensä Millalle tulee kovin hätä jos minä poistun jonnekin tarhasta ja se jää yksin. Mutta tällä kertaa me oltiin laitumella ja Milla ei kai oikein edes ehtinyt syömiseltään huomaamaan minun lähtöäni. Takaisin tullessani taisi vasta huomata ja tervehti kyllä sitten iloisesti.
No se pieni käyntilenkki oli vasta alkua, kai Emäntä vain kokeili että muistanko minä vielä miten kärryjä vedetään. Ja muistinhan minä aika hyvin.
Seuraavana iltana pääsinkin sitten ihan tositoimiin. Lähdettiin matkustamaan trailerilla ja otettiin kärryt ja valjaat mukaan. Matka ei kestänyt kauaa ja sitten huomasinkin että tultiin sille tutulle tallille jossa olen käynyt monta kertaa aiemminkin ja jossa olin kauan sitten opiskelemassa kärryjen vetoa.

No minut valjastettiin siellä ja valjaita vähän vielä säädettiin ja sitten kärryyni nousi minulle ihan uusi ihminen. Mentiin sinne kentälle ja siellä mentiin ensiksi kenttää ympäri vähän käynnissä ja sitten ravissa.
Kaikki ajokuvat: Valokuvaus Tuulia N.
Ja sitten tehtiin kiemuroita ja piti mennä kartioiden välistä, ihan kuin niissä tarkkuusajoharjoituksissa jossa kävin viime vuonna.
Kun olin saanut jo sopivasti lämmiteltyä, vaihtuikin Emäntä kärrylle ja se minulla ensiksi ajanut nainen käveli vierellä ja neuvoi Emäntää.
Reippaasti minä liikuin ja sain kehujakin.
Kentällä oli kovin kuivaa hiekkaa ja se ihan pöllysi kun minä juoksin. Tai no ehkä se pölysi siksi että tuli tuulenpuuskia.
Minä olin sitten ihan hikinen kun sain lopettaa. Mutta mukavin oli vasta edessä, pääsinkin Isännän kanssa vähän käveleskelemään ja syömään makoista ruohoa siksi aikaa kun Millakin kävi treenissä.
Se onkin muuten parasta mitä tiedän kesässä, tuore ruoho! Nyt ollaan vihdoin päästy iltaisin laitumellekin. Ensiksi meillä oli vain pieni totutteluaitaus, mutta nyt päästään jo isommalle laitumelle, jolla vuohet on laiduntaneet jo ties miten kauan.

Milla:
Minä olinkin jo ihmetellyt, että enkö pääse enää ollenkaan vetämään kärryjä kuten edellisessä kodissani tein. Mutta sitten yhtenä iltana näin että Emäntä kävi Tanyan kanssa kärryttelemässä ja sen jälkeen koitti minunkin vuoroni. Minulle sovitettiin ensiksi valjaita ja ne tuntuivat vähän erilaisilta kuin ne joita käytin edellisessä kodissani. Mutta ei paljoa, vain rintaremmi tuntui aluksi hassulta. Sain siis kärryt perääni ja käytiin vain pihassa pari pientä lenkkiä kävellen.

Seuraavana päivänä sitten mentiin ihan trailerilla eri tallille. En ollut siellä ennen käynytkään, mutta Tanyalle se oli kuulemma ihan tuttu paikka. Siellä oli paljon isoja hevosia ja siinä kun odottelin omaa vuoroani sain katsella rauhassa paikkoja Isännän talutellessa minua ympäriinsä. Meillä oli muuten uusi traileri jolla sinne matkustettiin, ei olla ennen tuossa trailerissa oltukaan. Ihan mukava se on, tasaisempaa kyytiä kuin edellisessä.

Minua kävi siellä yksi pieni tyttö harjailemassa, se oli sama tyttö joka kävi meillä jo kotona aiemminkin ja silloin harjasi minua myös ja taluttelikin.

No sitten kun minulle laitettiin valjaat, sitä rintaremmiä sovitettiin uudelleen ja nyt se tuntui jo vähän paremmalta kuin silloin kotona. Niin minä vedin sitten kärryjä kentälle ja siellä ensiksi käyntiä ja sitten ravia ja kiemuroita.
Ensiksi minua ohjasti joku toinen ihminen, ja sitten vasta vaihtoivat niin että Emäntä tuli kärryilleni.
Kaikki ajokuvat: Valokuvaus Tuulia N.

Onneksi se kenttä oli hyvin tasainen ja jaksoin vetää, vaikka kyllähän se vähän koville välillä otti.

Kentällä oli muutama kartiokin joiden välistä minun piti mennä. Se minulla ensiksi ajanut ihminen käveli vierellä ja neuvoi Emäntää.
Sain kehuja kun menin nätisti. Vaikka välillä kyllä vähän otti päähän kun en saanut tehdä kuten itse olisin halunnut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oo että miten söpöjä kuvia ❤ Ja hienosti ponit menee ❤❤��

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! <3

Nina kirjoitti...

Kyselen vähän tyhmiä, mutta miksi ponit menee peppu edellä trailerissa? Vai onko heillä mukavempaa tällä tyylillä matkustaa?

Ponitäti kirjoitti...

On mukavampaa ja ei ole riskiä että nousisi puomin päälle jos puomi ylipäätään olisi oikealla korkeudella poniin nähden.