tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kisoissa


Reeta:
Päästiinpä taas kisaamaan agilityä! Edellisestä kisasta ehtikin kulua kuukausi.
Tällä kertaa matkustettiin kisaamaan vähän kauemmaksi ja ihan uuteen paikkaan, ei ole ennen käytykään siellä. Mutta ihan mukava paikka se oli, koska siellä nähtiin trailerissa odotellessakin katsella koko kisa-aluetta.

Meillä oli kovin sateista vielä edellisenä iltana ja siksi meidät pestiin vasta aamulla ennen lähtöä. Olikin sitten aika lämmin päivä eikä meillä ollut mitään loimia vaan saatiin kuivua ihan vaan siinä matkan aikana.

Kisapaikalle päästyä Tanya kävi ensiksi tekemässä oman suorituksensa ja sen jälkeen minä. Menin ensiksi Emännän kanssa ja suoritin kaikki esteet ihan vauhdilla ja hienosti. Ei onneksi ollutkaan mitään vaikeita juttuja ja hyppyesteen yli Emäntäkin jaksoi hypätä.


Emännän kummityttö ei tällä kertaa päässyt tulemaan mukaan, joten minä kisasin junnusarjassa jonkun ihan vieraan tytön kanssa. Mutta hienostihan minä osasin toki mennä.
Sen jälkeen meiltä vaihdettiin suitset pois ja mentiin traileriin lepäilemään. Saatiin juotavaa ja sitten vielä koivunoksiakin nakerreltavaksi. Ja tosiaan kun mehän matkustetaan trailerissa päät taaksepäin, niin siinä seisoskellessa nähtiin kaikki mitä siellä kentällä tapahtui.

Mutta sitten me mentiin vielä palkintojenjakoon. Junnusarjassa tulin sen Petra -tytön kanssa neljänneksi. Ja uskokaa tai älkää, niin minähän voitin sen senioriluokan! Sain hienon ruusukkeen riimuuni ja pokaalikin siitä vielä tuli.
Ennen kotiinlähtöä poseerattiin vielä vähän rusettien kanssa.


Tanya:
Olipa meillä tosiaan mukava kisareissu. Vaikka vähän pitkä matka olikin.
Minä pääsin ensimmäisenä kisaamaan ja menin oikein hienosti kaikki. Onneksi ei mitään kauhean vaikeita esteitä ollutkaan. Paitsi se hularengas oli aika pikkuinen mutta tällä kertaa se ei onneksi tarttunut päähäni kiinni vaan mahduin siitä läpikin.


En siis tehnyt yhtään mokaa vaan suoritin oikein hyvin kaiken. Sitten palkintojenjaossahan Reeta voitti, mutta en minä paljoa hitaammaksi jäänyt kun sain neljännen palkinnon! Oikein oli Emäntä tyytyväinen. Osallistujia siinä minun sarjassani oli yhteensä 8.
Kotimatkakin sujui sitten ihan mukavasti, saatiin vielä juotavaa ennen lähtöä ja matkalla kun pysähdyttiin niin saatiin vielä heinäkassitkin loppumatkan ajaksi.

No mutta kaikenlaista on tässä välissäkin ehtinyt tapahtua, siis sen jälkeen kun edellisen kerran tänne kerrottiin kuulumisia.
Meillä on käynyt muutamia ihmisvieraita ja sitten käväisi myös yksi poni! Sehän oli Viiskari-poitsu, ollaankin kisoissa joskus tavattu ja nytkin tuolla agilitykisassa oli Viiskarikin mukana. Viiskari oli ollut jossain pitkällä reissulla jossa Emäntäkin oli ollut mukana (ja Isäntä meitä sen aikaa kotona ruokki). Vähän aikaa Viiskari sitten meillä jaloitteli kunnes jatkoi matkaa oman ihmisensä kanssa.

Juhannus on se meidän kesän aika odotettu juttu ja tänäkin vuonna me vihdoin päästiin sitten vähän vihreälle. Kutut on siellä jo herkutelleet pitkän aikaa, mutta me päästään vasta juhannukselta totuttelemaan. Nyt ollaan iltaisin aina jonkin aikaa, Reeta aina huutelee jos Emäntää ei näy, että tulisi jo avaamaan meille oven. Ja niin sitten päästään herkuttelemaan, kunnes Emäntä tulee huutelemaan takaisin tarhaan iltaruualle.
Välillä kun on ollut kuivaa keliä, ollaan päästy tarhassakin rallittelemaan. Sateisella säällä siellä on liukasta eikä silloin kannata juosta. Silloin tällöin käyn pellolla juoksemassa liinassa ympyrää, mutta se ei ole yhtä mukavaa kuin tämä Reetan kanssa rallittelu.


Sateella ja myös kovalla auringonpaisteella vietetäänkin enempi aikaamme katoksessa. Siellä on hyvä ottaa päiväuniakin.

Niin ja niistä ihmisvieraista. Kerran meillä kävi monta lasta kerralla ja ne harjasivat minua. Olipa se ihanaa! Minä oikein nautin siitä. Ja sitten Emäntä satuloi minut lännensatulaani ja pääsin talutusratsuksi. Lapset kävivät yksi kerrallaan selässäni ja kierrettiin aina talli ympäri, Emäntä talutti minua. Sain kehuja kun menin hienosti.

Hauskaa kesää vaan teille kaikille lukijoillemme!

Ei kommentteja: