lauantai 19. joulukuuta 2015

Terveisiä sairastuvalta

Reeta:
Oi voi, meihin iski flunssa!
 
Pientä yskää meillä oli jo vähän aiemminkin mutta sitten nousi kuume. Minua ihan tärisytti yhden loimen kanssa ja niin sain silloin korkeimman kuumeen aikana toisenkin talliloimen päälleni.
Ollaan siis oltu nyt pari päivää kokonaan karsinassa. Toisena sairaspäivänä meillä tuli käymään eläinlääkäri. Surisevalla koneella se ajeli kaulasta vähän karvoja pois ja sitten pisti pikkuisen. Meiltä otettiin verinäytteet. Minusta sellaista ei ole koskaan aiemmin otettukaan, mutta Tanya muisteli että siitä on kyllä otettu joskus.

Tuli sitten tuollaiset isot purkit lääkettäkin ja sitä meille on nyt annettu. Ällöttävää kun Emäntä työntää ison ruiskun suuhun ja on pakko nieleskellä. Yhtä toistakin lääkettä me saatiin, Flunixin tulehduskipulääkettä, ja se laski nopeasti kuumetta ja teki olon vähän helpommaksi. Mutta sitä minä sain vain kaksi kertaa ja Tanya kerran, enempää ei ainakaan vielä ole tarvittu kun kuume ei ole enää niin kovaksi noussut. Mutta tuota Oriprim-lääkettä pitää ottaa monta päivää aamuin illoin.

Niin räkää meiltä tulee myös molemmilta ja ollaan saatu sitä lämmintä pellavavettä nyt monta kertaa päivässä ja siinä on mukana vielä timjamiakin joka auttaa tuossa yskässä ja räkäisyydessä.

 
Tanya:
Niistämään!

Räkää tosiaan nyt riittää, aina kun yskin niin sitä tulee nenästä. Mutta vain toisesta sieraimesta! Minulla ei onneksi ole ollut niin kovaa kuumetta kuin Reetalla. Ja ruokahaluni on ennallaan, vain tuo yskä ja nuha on vaivana.

Mutta minäpä kerron vähän taas tallistakin. Sinne tuli uutta tuollaiset nimivalot. Se toinen lyhty joka aiemmin esiteltiin, siirrettiin vähän kauemmas kun nämä nimivalot valottaa nyt karsinat yölläkin ihan riittävästi.

Tässä näkyy miltä näyttävät hämärässä, tässä ei ollut vielä tuota kelloa paikallaan valojen välissä.
Karsinoiden laitaan laitettiin myös harjakorit. Ne on siis karsinan ulkopuolella mutta Emäntä ylettyy ottamaan siitä harjat karsinasta päin. Minun korissani on tuo karkea issikkaharja, jouhiharja, kaviokoukku, magic brush -harja, sahalaitainen hikiviila ja pesusieni jolla pyyhkäistään ruokakuppia silloin tällöin. Kuvan ottamisen jälkeen sinne tuli vielä lisää joku ihmisten hiusharja ja korin viereen roikkumaan kauha jolla tyhjätään ruokakuppia jos en ole jaksanut juoda kaikkea pellavavettä.
Vähän jouluistakin meille on talliin laitettu valojen lisäksi. Tällainen köynnös oli ilmestynyt kattoon.


Viimeksi kerrottiin että Emäntä oli menossa sinne Blogiexpo-messuille. Tulihan sieltä vähän tuliaisia meillekin, tällaiset. Näitä ei ole vielä kokeiltu, mutta ehkä nuo Solheds-pullot ovat kesällä viimeistään tarpeen. Tuossa pussissa on seosta jossa on chiaa, ruusunmarjaa ja nokkosta, ehkä me saadaan sitä ruokaamme sitten kun tämä tauti on ohi.
Muuten meidän ruokakin muuttui tässä jokin aika sitten. Mehän syötiin aiemmin kivennäisen lisäksi vain hampunsiemeniä ja Progut Farmia. Nyt vaihtui niiden tilalle tällainen mysli, joku tuoksuu erikoiselle. Se on kuulemma näin yskäaikana hyväksi hengitysteille, nimeltään se on Marstall Sinfonie.
Ja sen verikokeen tuloksena se eläinlääkäri oli kuulemma suositellut meille rautakuuria. Eilen illalla saatiin sitä ensimmäisen kerran tuon myslin joukossa. Maistui oudolta, en halunnut syödä. Mutta katsotaan josko siihen voisi tottua...

6 kommenttia:

Lelipi kirjoitti...

Pikaista paranemista! <3

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis talli! Paranemisia poneisille <3

Anonyymi kirjoitti...

Teidän "uusi" talli on ihana! Nuo nimellä varustetut valot on todella kiva idea. Iloista joulunaikaa teille ja pikaisia paranemisia potilaille!

Markanpilkkuja Myytippa kirjoitti...

Voi miten söpö talli. <3 Paranemista poneille! Tulisi nyt jo kunnon pakkaset ja veisi pois kaikki pöpöt ja bakteerit.

Milja Pyykkö kirjoitti...

Keke-poni oli vuosi takaperin joulukuussa myöskin kamalassa kuumetaudissa, kuume nousi yli 41 asteseen, edes vesi ei maistunut, joten raukka sai sitäkin ruiskulla suoraan suuhun... Me lähetetään Kekkulan kanssa kovasti parantavia terkkuja sinne!<3

Aamu kirjoitti...

Sinut on haastettu valkoinentammaontaikaa.blogspot.fi postauksen nimi on luukku 19