torstai 17. syyskuuta 2015

Lukijavierailu

Meille tuli tässä yksi päivä vieraita. Oli lapsivieraita joista vanhin tyttö kuulemma lukee tätä meidän blogia ja halusi tulla siksi meitä katsomaan.
Minut sitten otettiin ensiksi tarhasta ja puunattiin.
Sitten mentiinkin agilitykentälle. Ensiksi Emäntä näytti miten rata mennään ja sittenpä minä meninkin sen tytön kanssa.


Menin tietenkin oikein reippaasti, vähän alkoi jo kuumottaakin ja olisin mennyt vieläkin reippaammin jos olisin päässyt.
Tanya:
Minä odottelin tarhassa sen aikaa kun Reeta meni agilityä. Mutta sitten minäkin pääsin!
Kehuja sain minäkin kun menin hienosti, vaikka en niin reippaasti kuin Reeta.


Varsinkin tämä bravuurini oli hienoa näyttää. Tämän osaan hyvin!

Agilityn jälkeen minua sitten puunattiin, otsatukkakin sai ihan uuden kuosin. :)
Ja sitten satuloitiin! Sain taas toimia talutusratsuna.
Kannoin kauniisti selässäni jokaisen lapsen kerrallaan ulkorakennusten ympäri. Tämä nuorimmainen lapsikin uskalsi sitten kun näki miten hienosti ne vanhemmat lapset ensiksi kannoin. Näitä ihan pikkuisia lapsia varten lännensatulan nuppiin laitetaan tuollaiset erilliset koppajalustimet, koska lännensatulan jalustimia ei saa tarpeeksi ylös.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun poneilla on tuollainen hiekkakasa niiden tarhassa, niin mitä varten se on? Onko se piehtaroimista varten?

Entä onko teillä syksyisin ongelmaa mutaisista jaloista?

Kiva postaus ja söpöjä kuvia :D

P.S. Olen se ano, joka kysyi joskus ohjasajovinkkejä. Meillä on mennyt ihan hyvin, jopa ravaaminen onnistuu entiseltä raviponilta rauhassa, ilman kaahottamista :)
Onko sulla muuten vinkkejä valjakkoajovaljaista? Sellaiset olisi tarkoitus ponille hankkia, mutta onko jotain neuvoja esim. mistä löytää hyviä valjaita ja mitä pitää huomioida valjaiden sovituksessa?

Ponitäti kirjoitti...

Hei! Kiva kuulla että ohjasajot sujuu teillä! :D
Hiekkakasa on meillä tarhassa enempi vuohia varten, ne tykkää varsinkin lämpimällä säällä makoilla hiekassa. Ja kyllä ponitkin siinä usein piehtaroi ja onpahan kostealla säällä kuiva paikka. :) Nyt oli tuotu taas vähän lisää hiekkaa ja se on siksi kasalla, leviää siitä sitten pikku hiljaa. :)
Kyllähän tässä sadesäällä tosiaan on mutaisia jalkoja! Mutta ei se mikään iso ongelma ole, pesen jos on tarve tai vaan harjaan pois.
Valjakkovaljaista voisi varmaan sanoa niin, että mitä enempi ne maksaa niin sen laadukkaammat ne on. Reetan valjaiden merkkiä en muistakaan eikä sitä firmaakaan enää ole josta ne ostin. Ne on kuitenkin kestäneet jo vuosia vaikka eivät mitkään kalliit olleetkaan. Tanyan nykyiset valjaat on tilattu Ruotsista Drive Outilta, muistaakseni ne on Drive Out Start -nimiset ja ihan kivat. Tosin mahavyön vaihdoin pidempään ja rintaremmin ostin erikseen kaarevan, mutta niiden laatuun olen ihan tyytyväinen vaikka nekin muistaakseni maksoivat alle 300 euroa.
Nykyään on tarjolla edullisia nailonvaljaitakin, mutta itse luotan kuitenkin nahkaisiin. Noin 600 eurolla saa jo niitä ihan laadukkaampiakin shettiskoossa, niitä myy ainakin Hessi-talli.