keskiviikko 12. elokuuta 2015

Match show!

Reeta:
Eipä ehditty olla kisareissun jälkeen kuin viikko kotosalla, kun taas oli edessä pesut ja puunaukset ja tällä kertaa lähdettiinkin näytille mätsäriin.
Paikka ei ollut kauhean kaukana ja muistan että olen käynyt siellä kerran aiemminkin näytillä ja kerran kauan kauan sitten kävin vetämässä siellä radalla ja ympäristössä kärryjäkin.

Me oltiin nyt Tanyan kanssa samassa sarjassa ja minä odottelin sivummalla Isännän kanssa sen aikaa kun Tanya kävi kehässä. Sitten pääsin minäkin, esiinnyin oikein edukseni, jaksoin hyvin seisoa paikallanikin.
Kaikki näyttelykehässä otetut kuvat © Annika Haarajärvi

Meidän sarjassa oli yhteensä 8 osallistujaa ja minun esiintymisvuoroni oli viimeisenä. Sen jälkeen olikin heti loppukehä jossa kaikki kuljettiin peräkanaa kehää ympäri. Minua pikkuisen alkoi ärsyttää kun perässä tuli isompi poni ja tuli siinä sitten vähän keulittuakin.
Mutta siitä huolimatta tuomari sitten sijoitti minut luokassa kolmanneksi ja sain palkinnoksi sinivalkoisen ruusukkeen. Siellä palkittiin I, II ja III -palkinnoilla ja minä sain I-palkinnon.
Tässä saamani pisteet: Tyyppi 8, Rakenne 7, Liikkeet 8, Esittäminen 9. Yhteensä 32 pistettä.

Tanya:
Juu olipa pitkästä aikaa oikein näyttelyreissu. Vaikka vaan epävirallinen, niin ihan mukavaa se on käydä näytillä ja laittautua hienoksi.
Ennen näyttelyähän meidät aina pestään edellisenä iltana ja pesun jälkeen laitetaan paljon karvankiilloketta. Sitten saadaan kuivatusloimet niskaan ja ne vaihdetaan vielä kuiviin ennen yötä. Koko yö ollaan kuitenkin sitten ohuet loimet päällä ja aamulla meidän karva on sitten puhdas, sileä ja kiiltävä. Niin tehtiin siis nytkin.
Otsapannoiksi Emäntä oli nyt valinnut meille nuo kimaltavat leveät helmipannat. Ne vähän pomppii juostessa otsalla, mutta onhan ne hienon näköiset joten sen aikaa kestän kyllä.
Siellä piti siis esittää ensiksi kierros käyntiä ja sitten kierros ravia.
Ja sen jälkeen seisoa paikallaan kun tuomarit katsoivat sivulta ja edestä ja takaa.
Oman esiintymiseni jälkeen minun piti sitten vähän odotellakin Isännän kanssa ennen loppukehää. Siihen minua tulikin taluttamaan ihan vieras nainen, mutta kiltisti kävelin hänen kanssaan.

Tuomari sijoitti minut sitten seitsemänneksi siinä luokassa ja sain sinisen ruusukkeen. Sain tällaiset pisteet: Tyyppi 7, Rakenne 7, Liikkeet 7, Esittäminen 9. Yhteensä 30 pistettä ja II-palkinto.

Lopuksi vielä vähän poseerattiin ennen kotiinlähtöä.

Reeta:
Minun pitää vielä kertoa yksi hauska juttu joka sattui eilen aamulla. Emäntä tulikin aamulla tarhaan taskuissaan kuivia leipiä, mutta ei aikonut antaa meille ollenkaan vaan vuohille vain. Me oltiin syömässä aamuruokia ja Emäntä kai luuli etten edes huomaa.
Mutta huomasinhan minä! Sinne kivikasan päälle vuohille niitä leipiä vaan laiteltiin. Emäntä luuli etten muka saisi niitä sieltä, mutta meikätyttö osaa kiivetä! Niin minä sain monta leipää, mutta kun sitä viimeistä yritin vielä Emman suusta ottaa niin sitten Emäntä antoi mulle lähdöt.
Ja sitten vielä tähän lopuksi pieni mainos. Emäntä sanoi että jättää meidät tulevaksi viikonlopuksi Isännän hoiviin ja huolenpitoon ja lähtee Ypäjälle katsomaan poneja. Siellä on iso kansainvälinen shetlanninponinäyttely!http://www.intshetlandpony.net/etusivu.html

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko tehdä esittelyn itsetekemistäsi ponien varusteista?

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin kiinnostaisi sellainen postaus!

Anonyymi kirjoitti...

mua kans :)

Ponitäti kirjoitti...

Voisin kyllä harkita! Kiitos vinkistä! :)