perjantai 7. elokuuta 2015

Kisoissa

Tanya:
Nytpä käytiin oikein kisoissa pitkästä aikaa! Isäntä on uudistanut meidän traileria ja nyt se oli vihdoin valmis koekäyttöä varten. Meidän kannalta siinä ei paljoa muutoksia tullut, me matkustetaan edelleen peffat menosuuntaan.
Se oli se tuttu paikka, jossa on käyty jo kahdesti aiemminkin. Ja päästiin taas hyvään paikkaan parkkiin, sellaiseen josta nähdään trailerista päin kaikki mitä pihassa ja kentälläkin tapahtuu. Ei tule odotellessa aika pitkäksi, varsinkaan kun saatiin vielä heinäkassitkin ajankuluksi.
Minä osallistuin ihan ensimmäistä kertaa nyt viralliseen agilitykisaan. Me mentiin melkein heti paikalle saavuttuamme suorittamaan se rata ja kuvaajakin unohtui siinä hötäkässä. Mutta voin kertoa että menin hienosti, vain hapsuestettä hiukan pysähdyin ihmettelemään kun se oli eri värinen kuin kotona oleva.
Esteet oli muuten aika helppoja, oli vain pujottelu, hyppy, hulavanne, puomikuja, portaat ja se hapsueste.

Sitten mun suorituksen jälkeen odottelin hetken trailerissa kun Reeta kävi tekemässä omat suorituksensa. Ja sitten minut valjastettiin ohjasajoluokkaa varten. Osallistuin siis helppoon ohjasajoluokkaan, sen ohjelma oli sama jota olen aiemminkin kisannut.


Suoritin ohjelman reippaasti ja sain kovasti kehuja. Tässä ollaan lopputervehdyksessä.

Suorituksen jälkeen odoteltiin ulkopuolella jonkin aikaa kun muut ponit kävivät tekemässä suorituksensa. Meitä oli yhteensä 7 osallistujaa siinä sarjassa ja minun suoritusvuoroni oli luokan ensimmäisenä.
Sitten kaikki kutsuttiin takaisin kentälle palkintojenjakoon.
Tuomari palkitsi minut jaetulle kolmannelle sijalle ja sain valkoisen ruusukkeen suitsiini.


Se minun luokkani oli viimeinen ja sen jälkeen seurasi sitten agilityn palkintojenjako. Siinä minun sarjassani oli 9 osallistujaa ja minä tulin kuudenneksi. Reeta toki pärjäsi paremmin kuin minä, mutta sain kuitenkin samanlaisen ruusukkeen kuin Reetakin.

Lopuksi ennen kotiinlähtöä poseerattiin vielä vähän. Meillä oli jo riimut päässä kuljetusta varten.


Reeta:
Olipa tosiaan mukava kisareissu pitkästä aikaa. Minä osallistuin kaksi kertaa agilityyn, ensiksi menin Emännän kanssa ja sitten kummitytön kanssa. Rata oli minulle helppo, ei yhtikäs mitään vaikeata tai pelottavaa.


Tuosta kummitytön kanssa menosta kuvattiin videokin. [linkki videoon]


Päivän lopuksi oli palkintojenjako. Ensiksi menin palkittavaksi kummitytön kanssa, siinä luokassa tulin toiseksi. Kuulemma vain kaksi sekunnin kymmenystä hävisin voittajalle. Palkinnoksi tuli ruusuke ja pokaali.

Mutta Emännän kanssa sennusarjassa tuli sitten voitto. Siitäkin tuli ruusuke ja pokaali. Tässä ne meidän palkinnot jotka saatiin Emännän kanssa. Ruusuke ja pokaali siis minulle agista ja Tanyalle valkoinen ruusuke ohjasajosta ja isompi ruusuke agista.

Meillä oli agilityssä nyt tällaiset uudet vaaleanpunaiset varusteet. Emäntä oli nämä itse tehnyt. Setteihin kuuluu otsapanta, delta ja lenkillinen talutin. Tanyalla oli vähän pidempi talutin, koska se on agilityssä aloittelevalle parempi kuin näin lyhyt mitä minulla on.

9 kommenttia:

Nensku kirjoitti...

Hyvin näyttäää menevän ja onnea voitosta! Itse olen menossa nyt näillä näkymin ekaa kertaa ponieni kanssa näyttelyihin (Match show) ja agility kisoihin, myös ekaa kertaa pidemmälle trailerimatkalle ;) olisiko sinulla tarvetta 8 erillaiselle 75cm kokoiselle loimelle? Jos kiinnostaa ota yhteyttä nea.hannele.penttinen@gmail.com ja jos kiinnostaa käy kurkaamassa blogini
salama-pansku.blogspot.fi

Ponitäti kirjoitti...

Tsemppiä kisoihin!
75 cm loimet on meille pieniä, Reetan koko on 85 ja Tanyan 95, vain jostain tosi suurikokoisista loimista menee pienempi koko. Mutta kokeilepa laittaa myyntiin Facebookiin MINISHETTISTEN VARUSTEKIRPPIS -ryhmään.

Anonyymi kirjoitti...

Menivätpä he hienosti! Rapsutuksia tytöille :)

Missä te yleensä harjoittelette ohjasajoa? Ja mitä juttuja siinä harjoittelette? :)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos!
Tänä kesänä on harjoiteltu tosi vähän. Mutta on menty pihassa, pellolla ja metsätiellä. Pellolla oli nyt vähän huono mennä mutta siellä mentiin ympyrällä ravia molempiin suuntiin ihan vaan verryttelyksi ja sitten tuo ohjelma läpi. Pihassa on pienempi tila, mutta siinäkin mentiin ohjelmaa läpi minimittakaavassa. Tanyalle on tarpeellista erityisesti ympyröiden meneminen, koska ei vielä oikein osata asetuksia ja taivutuksia.
Metsätiellä mennään vain sitten eteenpäin, siellä on rennompaa koska ohjauksessa ei tarvitse olla ihan niin tarkkana. Siinä harjoitellaan sitten käynti-ravi -siirtymisiä. Ohjasajossahan ihmisen ei kuulu juosta vaan kävellä reippaasti, mutta tuolla tiellä treenatessa otetaan joskus ihan reippaampiakin pätkiä niin että ihan juoksen. Tosin siinä on vaikea säilyttää ohjastuntuma tasaisena, mutta ponille tekee hyvää tuota vähän reippaampaakin ravia mennä välillä ettei mene ihan hiipimiseksi se homma. :)

Outi kirjoitti...

Ohjasajossa ei siis itse juosta ollenkaan? Pitänee lukea säännötkin, jos ensi kesänä uskaltais kans kisaamasn! Pitää vissiin opettaa poni ravaamaan vähän hillitymmin ;)
Onnea kisamenestyksestä!

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos Outi!
Juu ihmisen pitää vaan kävellä reippaasti kun poni ravaa. Ja voin kertoa että ei ole helppoa! Eikä varsinkaan jos on pehmeä maa. Mutta onneksi tuolla kisapaikalla on todella hyvä kenttä, ei upota ollenkaan.
Lähde ihmeessä kisaamaan, tuo helppo ohjasajoluokka on lyhyt ja nimensä mukaisesti helppo ohjelma, siinä on vain ravia, käyntiä, pysähdys. Pari pääty-ympyrää. Tärkeintä olisi että poni on yhteistyökykyinen, liikkuu mielellään ja tottelee apuja. Ympyröillä ja kulmissa pitäisi asettua sisäänpäin, se on se mitä me ei oikein vielä osata. Sitten kun tuosta alkaisi kaikki sujua hyvin voisi siirtyä keskivaikeaan ohjelmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Ihan pienestä mekin aloitellaan, poni on kyllä ajolle koulutettu ja on siinä todella hyvä ja varma vetäjä, mutta entinen raviponi kun on, niin noita varsinaisia ohjasajojuttuja sillä ei ole tehty. Epäilenkin, että tuo hiljempaa ravaaminen tulee olemaan vaikeinta :D. Uutena tuli kyllä minullekin, että kisoissa ei itse juosta, tosin uskon kyllä sekin saattaisi olla hieman haastavaa juosta pitkin kenttää ponin perässä :)

Aamu kirjoitti...

Teidän emännän kypärä on samanlainen kuin minun

Ponitäti kirjoitti...

:D Itse asiassa Emännällä on aika monta kypärää, mutta tätä jossa on vaaleanpunaista, käytetään agilitykisoissa vaaleanpunaisen paidan kanssa. :)