tiistai 11. maaliskuuta 2014

Nimikointia

Olette varmaan huomanneetkin, että meillä on samanlaisia varusteita. Ja koska me ollaan kuitenkin eri kokoisia niin molemmilla on omat. Ihmisten täytyy olla vähän tarkkana, etteivät laita meidän varusteita väärin päin.
Emäntä olikin nyt askarrellut tällaisia:
Niillä sitten nimikoitiin meidän riimuja ja loimia.Näihin meidän kuljetusriimuihin tuli tuollaiset pienemmät kirjaimet.

Tallin ulko-oveen on nyt laitettu meidän nimillä varustetut koukut käyttöriimuja varten. Riimut on näissä päivän ajan ja sitten illalla karsinaan tultuamme ne laitetaan karsinoiden ulkopuolella oleviin koukkuihin.Tanya:
Me ollaan nyt jo ihan terveitä. Vielä saadaan sitä timjamia ja valkosipulia ja Emäntä mittailee lämpöjä ahkerasti, mutta enää ei ole sateettomina päivinä tarvittu loimia.
Sunnuntaina meillä olikin sellainen keväthuoltopäivä. Emäntä siis vuoli meidän kaviot. Sen lisäksi pestiin vielä häntäkin ja laitettiin siihen sitä suihketta joka auttaa siinä harjaamisessa.
Ja sen jälkeen mulle sovitettiinkin uusia valjaita! Emäntä sanoi kyllä heti, että nyt vaan sovitellaan eikä lähdetä ajelulle. Ja kylläpä se sovittaminen kesti! Välillä Emäntä katosi jonnekin hakemaan uusia osia, mutta ei mulla ollut hätäpäivää kun oli koko ajan syötävää. Saatiin siinä sitten lopulta ne kärrytkin perään. Mutta eipä olisi onnistunutkaan ajo näillä valjailla vielä, nimittäin mäkivyö ei ylettynyt kiinni aisoihin. Kuulin kun Isännän kanssa siinä tuumivat asiaa, että kärryjen aisoihin pitää ehkä tehdä uudet lenkit niitä varten.
Uutta oli myös tällaiset adapterit, Emäntä niitä ihasteli että miten onkin kätevät. Näillä saa siis nuo vetoliinojen päät kiinnitettyä vetokartun pikalukkoihin.
11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nuo nimikirjain jutut :D

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava idea!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, onko tuo rintaremmin pehmuste samanlainen kuin tuo silapehmuste? Vai onko se jotain kapeampaa mallia? :)

Ponitäti kirjoitti...

Hei! Nuo pehmusteet on molemmat FinnTackin, silassa on ponikokoinen silapehmuste ja rintaremmissä on hevoskoon mahavyön pehmuste. Se on vähän lyhempi ja kapeampi kuin tuo silapehmuste. Olen ne tilannut ravikauppa.fi:stä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä blogista, olen saanut monia vinkkejä näin aloittelijana. Olen uusia valjaita sovitellut ponilleni ja mietin, että mikä on millekkin hihnalle ja remmille sopiva kireys (mahavyö/rintaremmi), että ponin on mukava työskennellä.

Ponitäti kirjoitti...

En tiedä osaanko ihan oikeita vastauksia antaa, mutta näin minä teen. Ja nämä koskee siis valjakkovaljaita, ravivaljastuksesta en niin osaa sanoa.
Mahavyön kiristän niin kireälle kuin tällainen heikolla haballa varustettu nainen saa ilman hikeä laitettua. :) Saa olla siis aika napakka.
Mäkivyö laitetaan niin että sen hännän alta kulkevan hihnan ja peffan väliin mahtuu nyrkki. Sen ei siis tarvitse olla kauhean kireällä, mutta sen tarkoitus on estää kärryä luisumasta ponin päälle esim. alamäessä tai peruuttaessa.
Rintaremmin korkeus pitää olla niin, että ei roiku jaloissa mutta ei myöskään paina henkitorvea. Siis hyvällä korkeudella vetämistä ajatellen. Vetoliinojen kireys taas säädetään niin että aisat pysyy sopivalla kohtaa aisalenkeissä. Liian löysällä jos on, niin aisat voi vaikka tippua lenkeistä tai ainakin luisua taaksepäin. Liian kireällä taas jos on, niin aisanpäät työntyy liian eteen.
Kannattaa ottaa ajossa kuvia sivultapäin, niistä näkee paremmin kuin paikallaan seisovasta ponista, että onko valjaiden säädöt sopivat.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Meillä on ravivaljaat ja koppakärryt. Valjaat ovat vielä niin kovin uutuudenkankeat, kaipa ne siitä asettuvat :)Poni kävelee kuin humalainen kotoa pois päin kärryjen kanssa niin mietin, että onko laiskuutta vai eivätkö valjaat ole mukavasti päällä. Kotiinpäin linja oli kyllä suora ja ravi irtosi hyvin ;)

Laura kirjoitti...

Todella kätevä ja hieno idea tuo nimikointi! :)

Hanna kirjoitti...

Mistä löysit nuo adapterit? Meilläkin on tuollaiset lenkiksi tarkoitetut vetoliinat, mutta pikalukot on hankinnassa ja tuollaiset siihen kyllä tarvitsisi.

Ponitäti kirjoitti...

Hei Hanna! Adapterit tilasin JK-työltä, tekevät tilauksesta juuri sen kokoiset kuin asiakas haluaa. http://www.jk-tyo.com/lisavarusteet2

Hanna kirjoitti...

Kiitos kovasti. :) Joskus aiemmin olen JK-tuotteen sivuja katsellut, mutta olin näköjään autuaasti unohtanut heidät.