torstai 6. maaliskuuta 2014

Loimittelua

Tanyahan kertoi jo viimeksi, että sillä oli vähän kuumetta. Mulla ei ole kuumetta ollut, mutta kun minäkin yskähdin muutaman kerran, niin Emäntähän laittoi mullekin loimen päälle. Ja tämä olikin uusi loimi. Tanyalla oli ennestään melkein samanlainen, mutta tässä mun omassa on korkea kaula. Olikin kyllä tosi lämmin!
Tämä loimi oli kai jonkun toisen ponin vanha, koska siinä oli vielä vähän vieraan tuoksua. Mutta oikein sopiva se on! Emäntä oli oikein tyytyväinen, kun nyt meillä on sitten ainakin melkein samanlaiset nämäkin loimet.
Pari päivää ehdin olla tuossa paksummassa loimessa, mutta sitten Emäntä vaihtoi meille vähän ohuemmat loimet. Vaikka toppikset nämäkin on. Koska minulle ei siis noussut kuumetta eikä Tanyallakaan oikeastaan enää ja sää on ihan lämmin, niin me pärjätään jo näillä ohuemmillakin.
Nämä ei olekaan olleet meillä aiemmin yhtä aikaa päällä. Mullehan ostettiin tämä loimi jo monta vuotta sitten, mutta nyt Tanyallekin on löytynyt samanlainen. Me ollaan niin samiksii! :D

Tanya:
Eipä ole kylmä tullut, kun olen loimissa ollut. Kuumettakaan ei enää ole, lämpöni on ollut vain  aavistuksen koholla. Mutta hiukan on yskää ja sen takia on nyt iltapuurossa ollut taas valkosipulia ja timjamiakin tuli. Jospa niillä rohdoilla talttuisi se pöpö joka meihin yrittää.
Toissa iltana tapahtui jotain omituista. Emäntä luki meille iltasadun! En kyllä tajua yhtään mikä se juttu oikein oli. Satua luettiin Reetan karsinassa, mutta kyllä minäkin sen kuulin. Siitä kuvattiin video ja minäkin pääsin ihan siihen loppuun mukaan.
(Videossa on vahingossa väärä päivämäärä, oikea kuvauspäivä oli siis 4.3. Ja tämä on siis NekNomination haastevideo.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minua kiinnostaa kovasti kysymys, miksi loimitat shettiksiä? eikö näillä sitten ole niin paksu karva? hyyyyvin harvoin nään shettiksillä loimia, koska kasvattavat niin paksun talvikarvan, että pärjäävät hyvin vaikka -30 pakkasillakin ilman. meillä ei juuri koskaan, edes lenkinkään jälkeen loimiteta, koska olen sitä mieltä että kyllä poni/hevonen itse kuivattaa parhaiten itsensä, ja paksu karva vain lyttääntyy loimen alla, eikä loimen pois oton jälkeen lämmitä oma turkki niin hyvin. tämä siis vain oma mielipiteeni ja haluan tätä kysyä. :)

hienoja kyllä loimet ovat, tilaatko jostain?

Ponitäti kirjoitti...

Normaalisti kun ponit on terveitä, loimitan ohuella sadeloimella vain jos sataa jotain ja lämpötila lähellä nollaa. Tämä siksi, että kun paksu karva kastuu, se ei ehdi yön aikana kuivua vaan on aamullakin vielä märkä. Liikkumisen jälkeen loimitan yleensä fleecevuorisella, koska en pidä ajon jälkeen karsinassa.

Näitä nyt näkyviä toppaloimia ei siis normaalisti käytetä, mutta nyt kun on molemmilla hiukan yskää ja Tanyalla oli kuumettakin, niin siksi loimitan.
Terveenä ja sateettomalla säällä ovat siis ilman loimia, vaikka olisi paljonkin pakkasta.

Näissä kuvissa näkyvistä loimista 3 on ostetty käytettyinä, toinen noista raidallisista on uutena Hööksiltä ostettu muutama vuosi sitten.