torstai 1. elokuuta 2013

Ajojuttuja

Niiden kisojen jälkeen me ollaan aika lailla vaan vietetty rauhallista kesää. Tosin yhtenä päivänä Emäntä tempaisi ja ohjasajoi sekä minulla että Tanyalla. Siitä on todella pitkä aika, kun minulla on ohjasajettu. Yli vuosi sitten siellä ponileirillä viimeksi. Mutta nyt kai Emäntä vähän innostui kun Tanyalla meni siellä kisoissa hyvin. Se sanoi, että ei olisi minullekaan pahitteeksi jos vähän treenattaisiin pienempiä ympyröitä kuin mitä kärryillä pääsee. Niistä treeneistä vaan ei saatu yhtään kuvia, kun Emäntä ei voi siinä perässäni kävellessään kuvailla. Myös yhden pienen agilitytreenin tein, tai oikeastaan vain näytin vieraalle miten hienosti osaankaan. Osaan jopa ihan itse mennä siihen korokkeelle!


Mutta eilen mentiin oikein kunnon ajolenkki. Tanya ei päässyt taaskaan mukaan ja huuteli kovasti perääni. Mutta olipa se hyvä, ettei Tanya tullutkaan mukaan, siitä reissusta tuli nimittäin paljon pidempi kuin oli alunperin tarkoitus.
Nyt oli Emännällä kamera mukana ja pysähdyttiin jo peltotielle kuvailemaan.
Se reitti oli sama jota mentiin alkukesästä ponivieraiden kanssa, sen jälkeen ei ole menty. Kun oltiin jo melkein kotona, tulikin polulla vastaan tällainen!
Siinä menee iso oja ja siinä on rummut joiden päältä on ennen menty. Mutta nyt siitä oli maat kadonneet ja hirveät kolot. Ei päästy siitä ollenkaan vaan piti tehdä U-käännös. Vaan minäpä sen osaan, noinkin kapealla polulla osasin kääntyä kärryjen kanssa.
Emäntä soitti sitten Isännälle ja kysyi neuvoja. Onneksi Isäntä keksi meille uuden reitin, ettei tarvinnut ihan koko lenkkiä mennä takaisin.

Jonkin matkaa takaisin mentyämme käännyttiinkin peltotielle, sitten pellolle ja uudelle peltotielle. Muistelen että joskus kauan sitten ollaan siitä menty talutuslenkillä. Mutta se taisi olla syksyä eikä silloin ollut noin korkeaa heinää siinä tiellä mitä nyt oli. En jaksanut edes vetää kärryä ja Emäntä nousi ohjastamaan kärryn takana kävellen.

Sitten päästiin vihdoin kylätielle. Kun oltiin melkein kotona jo, tulikin Isäntä ja Mila-koira meitä vastaan. Kotiin tultiin siis eri suunnasta kuin mihin kotoa lähdettiin.
Emännällä oli nyt ekaa kertaa kärryjen korissa mukana sellainen joku juttu, jota se sanoi tabletiksi. Se oli piirtänyt meidän ajoreitin tällaisen ilmakuvan päälle. Tuo sininen täplä on siis koti, siitä lähdettiin oranssia viivaa ylöspäin, se on kylätietä. Tuo tosi pitkä suora taas on peltotietä jossa otettiin niitä kuvia. Sitä tietä menee usein naapuritallin hevosia ja nytkin siinä oli niiden jälkiä.
Ja tästä näettekin miten lähellä kotia meidän täytyi sitten kääntyä ja palata takaisin samaa reittiä jonkin matkaa. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Me selvittiin kuitenkin kotiin.

Ai joo, sellainen asia pitää vielä mainita, että Emäntä unohti mun synttäripäivän! Taas! Muisti vasta seuraavana päivänä ja toi lohdutukseksi porkkanaa. Se toki kelpasi ja Tanyakin sai. Vaan eipä mulla nyt ollut tarpeen saadakaan mitään varustetta lahjaksi, kun mulla on jo niin kaikkea mitä tarvitsen.

Tanya:
Onpas taas epäreilua! Reetasta vaikka miten paljon kuvia, mutta minusta ei yhden yhtäkään!
Emäntä taisi innostua siitä, kun menin niin hienosti siellä kisoissa sitä ohjasajoa. Nyt se on sitten ohjastanut minua ihan itse jo kaksi kertaa. Se ei kai voi kuvata siinä perässäni kävellessään ja siksi niitä kuvia ei nyt sitten ole.

Mutta meillä kävi vieras! Ihmisvieras! Se olikin tuttu, sieltä lapsuudenkodistani minun kasvattajani. Ensimmäistä kertaa tänne muuttoni jälkeen tuli minua katsomaan. Ja sain esitellä miten hienosti osaan mennä agilityä. Se on todella harmi ettei siitäkään otettu kuvia.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtakaa edes joskus ulkoasua kun tää on ollu varmaa puolivuitta jo nii ei jaksa katella samaa kokoajan!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi, kukaan ei pakota sinua lukemaan blogia, mutta oishan uus ulkoasu kiva. :)

Anonyymi kirjoitti...

No mut tää on tosi kiva ulkoasu nii ei se haittaa jos sama on kauan! Mut talvella ois joku talvisempi kiva :)

Krista kirjoitti...

Ois ollu kiva kuulla kuinka kauan lenkki kesti? :) Aika hurjan pitkältä matkalta näyttää :o

Ponitäti kirjoitti...

Lenkki kesti 2 tuntia, tuon karttaohjelman mukaan pituutta tuli 7,7 km.

Ponitäti kirjoitti...

Niin tästä ulkoasusta, mielestäni tämä on ollut VASTA puolisen vuotta. Edellinen taisi olla pari vuotta. ;) Ihan heti en tätä viitsi muuttaa, koska olen teettänyt tällä teemalla myös painettuja käyntikortteja. Mutta palaanpa asiaan sitten vaikka talven tullen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi! Tulee niin hyvälle mielelle, kun lukee ponien tarinoita. :) Ja kertakaikkiaan ihanaiset ponit. <3