torstai 18. heinäkuuta 2013

Ratsuna

Meillä kävi ihmisvieraita ja pääsin pitkästä aikaa ihan oikeaksi ratsuksi, eikä vaan talutusratsuksi.
Ensiksi minut harjattiin ja satuloitiin lännensatulalla.

Ja sitten nuorempi tytöistä kiipesi selkääni ja tehtiin pieni lenkki. Emäntä käveli kyllä vierellä, mutta ei taluttanut vaan tyttö ohjasi mua.

Sitten hetken päästä opetin tytöille poniagilityä. :DVälillä sain jonkin aikaa laiduntaa, kunnes mua tultiin hakemaan taas ja sitten valjastettiin kärryt perään. Kuolaimet suussa tuntuu aina aluksi kummalliselta.

Lähdettiin sitten pienelle ajolenkille, aluksi kärryyn tuli Emäntä ja toinen tytöistä. Muut käveli siinä vierellä.

Kun päästiin metsätielle, Emäntä antoi ohjat tytölle ja niin mentiin taas hetken matkaa.

Kunnes sitten taas pysähdyttiin ja Emäntä nousi pois kärryistä ja tilalle tuli toinen tytöistä ja niin matka taas jatkui. Tytöt taisi tykätä kovasti minulla ajamisesta, sen verran kuulin naurua kärryistä. :)
Ajon jälkeen kävin vielä toisen kerran agilitykentällä.


Tanya:
Pääsin minäkin ratsuksi! Tämä oli toinen kerta, kun selkääni kiipesi ratsastaja.
Ensiksi tietysti satuloitiin. Minulla ei vielä ole muita omia satuloita kuin tämä lännensatula, mutta siinähän on hyvä ratsastajan pitää tuosta tapista kiinni.

Suitsia mulle ei laitettu, vaan Emäntä talutti riimusta. Käytiin vain pihatien päässä kääntymässä ja sitten tultiin jo takaisin.
Oli kyllä mukavia nuo vieraat, sain kerrankin tarpeeksi huomiota ja rapsutuksia.
Mutta siitä rapsuttelusta. Isäntä toi meidän tarhaan sieltä Farmarista tällaisen tuliaisen. Ensiksi vähän ihmeteltiin että mikä se on, mutta sitten huomasin miten Emma-kuttu vetää sitä vasten kylkeään ja hoksasin! Tätä vasten voi kyhnyttää itseään jos jostain päin kutittaa. Aika mainio juttu! 

9 kommenttia:

Tuija Rämö kirjoitti...

Hei, tuo teidän agilityrata on aivan mainio! Voisitko tehdä postauksen, jossa käyt läpi kaikki radan esteet ja kertoisit vähän vinkkejä miten toteuttaa vastaavien rakennus niin että esteet ovat poneille turvallisia? Kiinnostaisi oman shettiksen kanssa kokeilla agilityä :)

Mukavaa kesää!!

Anonyymi kirjoitti...

Mihinkäs on tyttöjen kypärät unohtuneet kun ajamaan on lähdetty? Ihan yhtä tärkeää olisi se kypärä pitää päässä ajaessa kuin ratsastaessakin..

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen päättää mitä ite mitä laittaa päähänsä ja millon laittaa. Ja siinä oli myös tyttöjen äiti & jos olis halunnu tytöille kypärät päähän olis varmaan ite ne laittanu.

Aino jejee kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ponitäti kirjoitti...

Joo tiedostin kyllä kypärien puuttumisen, mutta kun käytiin vain pieni pätkä metsätiellä ja meitä aikuisia kulki vierellä kävellen kolme, niin en katsonut kypäriä välttämättömiksi. Kunnon ajolenkeille ja autotiellä ajellessa kypärät tietenkin laitetaan.
Agilityssä kisatessa on myös kypärät pakollisia, mutta meidän kotitreeneissä ei ole kypäriä käytetty.

Ponitäti kirjoitti...

Aino jejee; tulepa ensi lauantaina 20.7. Polestar-tallille, klo 10 alkaa kisat. :)

Aino jejee kirjoitti...

Vähän kivaa!! :) tulen!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Osaatko sanoa mistä tuollaisia "rapsutuspaaluja" (viimeinen kuva) löytää? :)

Ponitäti kirjoitti...

Isäntä osti tuon rapsutussysteemin Farmarista, mutta ei enää muistanut osaston nimeä. Ne on siis oikeasti lehmien karjaharjoja, sellaiseen pyörivään laitteeseen tarkoitettuja. Paitsi että tämä oli vähän niitä lehmäharjoja pienempi.