maanantai 25. helmikuuta 2013

Rallia

Olipas meillä oikein toimintapäivät tuossa viikonloppuna. Lauantaina tuli Emännän kummityttö jo aamutallin aikaan, kun Emäntä oli puunaamassa mun kavioita. Kuuntelin kun Emäntä kertoi, mitä mun kavioille oikein tehdään. Ensiksi putsataan ja katsotaan tarvitseeko siistiä jotain vuolemalla, sitten pestään ja suihkautetaan jotain desinfiointiainetta. Sitten kuivataan ja sivellään siihen pohjaan tervaa. Toisinaan myös lyhennetään kavioita raspilla. Näin on tehty nyt kerran viikossa koko talvi. Tanyalle on kuulemma vähän erilaiset kaviohoidot, mutta saapahan kertoa itse niistä joskus.
Kaviohoidon aikana se tyttö harjaili minua ja letitti harjaani. Tyttö halusi oppia miten tehdään jatkoletti ja niinpä Emäntä näytti sille, näin:
 
Lettiä ei laitettu kiinni ja niin se jo pian purkautuikin.

Sen jälkeen kun olin syönyt jonkin aikaa tarhassa ja Tanya kävi ajo-oppitunnillaan, minut haettiin valjastettavaksi. Käytiin sitten pieni ajolenkki niin että tyttö ohjasti kärryistä ja Emäntä käveli vierellä.

Mutta sitten seuraavana päivänä meillä oli taas rallipäivä, tällainen:

Olipas se mukavaa juosta tuolla ajoharjoitusradalla. Muuten onkin niin paksusti lunta, ettei olisi varmaan jaksettu hangessa noin riekkua.
Sitten rallittelun ja välipalan jälkeen käytiin pitkästä aikaa kävelylenkillä. Isäntä talutti minua ja Tanya kulki Emännän vierellä. Oli ihan mukavaa vaihtelua kärrylenkkeihin.

Tanya:
Kuten Reeta jo kertoi, mulla oli taas ajo-oppitunti. Tällä kertaa sain mennä ilman talutusta aika pitkästikin. Mutta kun kärry otti välillä lumipenkkaan, jäin aina odottamaan Isäntää ja sehän talutti minut pois penkasta.

Nyt on ollut aika mukavaa keliä ja minusta on aivan ihanaa piehtaroida tuossa nuoskalumessa.

Minustakin oli oikein mukavaa päästä pitkästä aikaa talutuslenkille. Aluksi mentiin samaa reittiä kuin mun ohjasajoharjoituksissa, mutta sitten jatkettiinkin pidemmälle ja käytiin kääntymässä ja tultiin samaa reittiä takaisin.
Emäntä on kovasti ihmetellyt mun etutukkaani. Sanoi että shettiksillä yleensä on pitkä harja. Mutta minä tykkään tällaisesta lyhyemmästä mallista, kun kerran Reetallakin on lyhyt pörrö. Mulla ei tosin ole yhtä pörröinen, pitäisiköhän hankkia jotkin kestokiharat? ;)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se sun otsatukka (Tanya) melko lyhyt ;D

ilona kirjoitti...

voisitko ottaa videon tosta tai kertoo kuvien kanssa miten toi jatkoletti tehdään? :) ois kiva oppia!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, osaan itse tehdä vain sellaisen, joka hiljalleen kulkee alaspäin.
^
^
^
^

Ponitäti kirjoitti...

Pitää kattoa jos joskus saisin jonkun kuvaamaan videota kun letitän. Tuo kuvassa oleva letti on vasta toinen kerta kun Reetaa kokeilin letittää. :) Mä luulen että se alaspäin menevä letti tulee pidemmästä harjasta, siis kun palmikko paksunee koko ajan. Reetan harja on paksu mutta lyhyt, siksi tuo letti pysyy aika saman paksuisena koko matkan.

Anonyymi kirjoitti...

Alaspäin menevällä tarkoitan viistosti alaspäin menevää jatkolettiä, eli letti pysyy suhtkot saman paksuisena koko ajan. :)

Ponitäti kirjoitti...

Ok. Mutta siis uskoisin että siitä saa tehtyä tuolleen "suoran", jos tekee sen tiukempana, siis ei päästä sitä tulemaan alaspäin. Mä tein tuon Reetan letin niin, että otin lisää harjaa mukaan molemmilta puolilta lettiä, sekin varmaan vaikuttaa.