maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ensiaputarvikkeita

Viime päivät Emäntä on vaan pärskinyt ja niiskuttanut, eikä ole puuhannut meidän kanssa mitään erikoista. Tanyakin sai ajokoulusta talviloman. Tulipa sitten mieleen kertoa nyt tästä laatikosta.

Tämä on siis tallin hyllyllä ja aika harvoin ollaan sieltä mitään tarvittu. Jotain kuitenkin. Haavoja meillä ei ole ollut, mutta muistan että kerran Pinja-kutulla vuoti jalasta verta ja Emäntä sitä paketoi monena päivänä.


1. Helosan-voidetta, tätä käytetään kuumemittarin päähän. 2. Sakset, näillä voi leikata vaikka tuota teippiä, hännänleikkuusakset on erikseen harjakassissa. 3. Pesubetadinea, jos vaikka tulee paise kavioon niin tällä voi tehdä hauteen. 4. Desinfiointibetadinea, tällä voi putsata haavoja. 5. Haavataitoksia, näitä on eri kokoisia. 6. Silmähuuhdetta, jos meidän silmät vähän rähmii niin tätä laitetaan vanulappuihin ja putsataan. 7. Haavasuihkeita. 8. Pari puhdasta pinteliä. 9. Kylmäpussi, tämä taitaa olla enempi Emäntää varten. 10. Teippilaastaria. 11. Sideharsoja. 12. Vanulappuja. 13. Pieni pesusieni. 14. Kuumemittareita. 15. Painomittanauha, tällä katsotaan joskus mahanympärystä. 16. Laastareita, nämä on Emäntää varten.
Tuota Helosania lukuunottamatta nuo kaikki on siinä laatikossa. On siellä tallin hyllyllä erikseen vielä jotain muutakin, esimerkiksi haavarasvaa, tervarasvaa ja parafiiniöljypullo.

Jotakin on vielä sisällä talossakin ja tässä niistä jotain. Tuo magnesiamaito säilytetään jääkaapissa, sitä annettiin mulle viime kesänä mahakivun hoitoon. Sen vieressä tuossa vanua ja vanulappuja.

Ja tässä vähän ihan lääkkeitäkin, niitä on jäänyt kai varastoon silloin kun Tanyan jalka oli kipeä. Nuo mustat on liimapinteleitä. Kaksikorkkisessa pullossa on ainetta jolla voi karkottaa ötököitä, sitä voidaan käyttää kesällä lentävien ötököiden karkottamiseen ja myös jos tulee karvoissa eläviä ötököitä. Parafiiliöljy ja Betadine ovat varapulloja tallissa olevien lisäksi. Noilla ruiskuilla voi annostella vaikka tuota magnesiamaitoa tai jos tarvii jotain muuta lääkettä. Tuolla alimpana olevalla vempeleellä voisi kuunnella meidän sydämen sykettä tai hengitystä, mutta Emäntä ei taida osata käyttää sitä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hirmusesti tavaraa! ;) Mutta ymmärtäähän sen. Olisi kiva jos joskus tulisi jotain tälläisiä postauksia: esim. Normaali päivä (kertoo _koko_ päivästä) tai että mihin ootte joutunut noita lääkkeitänne käyttämään. :)
toivoo Pinja V.

Ponitäti kirjoitti...

:) Joo tykkään pitää varalla kaikkea mahdollista. Huomasin silloin kun tosiaan Pinja-kutulla tuli haava viikonloppuna, että noita sidetarvikkeita on syytä olla tarpeeksi jemmassa, kun ei täällä ole sunnuntaisin apteekki auki. Ja nehän ei varastossa vanhene.
Noista varsinaisista lääkkeistä nuo Ponstan ja Flunixin tulivat viime vuonna kun Tanya ontui, kuvissa löytyi kaviosta verenpurkauma. http://reetuli.blogspot.fi/2012/04/klinikkareissu.html
Coopersect ostettiin jo vuosia sitten kun Reetalla oli väiveitä ja sitä on käytetty myöhemmin myös hyönteisten karkottamiseen kesällä. Monet kesäihottumaiset ponit käyttää sitä koko kesän, mutta meillä laitettu vain pahimpaan ötökkäaikaan.

Kiitos tuosta normaali päivä -postausideasta, pidän sen mielessä!

Sara kirjoitti...

Tosi hyvä varasto teillä! Noilla pärjää!

Ps.olisin halukas tekemään teille uuden ulkoasun tai bannerin jos olet halukas sen vastaan ottamaan?:)

Tuonne voi laittaa viestiä jos haluat että teen->http://pirustukset.blogspot.com/ tai tänne saara-liimatta@hotmail.com

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta, Sara! Mutta me uusittiin ulkoasu ihan hiljattain, joten ei nyt vielä ole tarvetta. :)