perjantai 8. helmikuuta 2013

Ajoreittejä

Minäpä kerron tällä kertaa meidän kärryttelylenkeistä. Tässä on kartta, mihin Emäntä piirsi reitit joita yleensä kuljetaan. Tämän kartan ulkopuolellakin on käyty pari kertaa, juhannusretkillä.
Meidän koti on tuossa keltaisen tähden kohdalla. Useimmiten mennään tuota punaisella piirrettyä lenkkiä. Tuo suorempi osuus siitä on kyläteitä, ja jos se on liukas, mennään vain tuota mutkaisempaa osuutta, joka on pientä metsätietä. Keltainen reitti on myös metsätietä, kun menee siis aluksi punaista, sitten keltaista ja takaisin kotiin punaista, tulee vähän pidempi lenkki.
Jos kylätie on hyvässä kunnossa, voidaan mennä ensiksi punaista ja sitten oranssia reittiä ja käydä vaan kääntymässä tai sitten ihan tuo oranssin päässä oleva lenkki. Mutta siellä lenkin päässä on asfalttitietä, siksi käydään siellä vain lumen aikana. Oranssilta reitiltä lähtevä tummanvihreä lenkki on tehty vain kerran viime kesänä. Siitä tultiin takaisin osittain keltaista ja punaista reittiä pitkin.
Punaiselta reitiltä pääsee myös vaaleanpunaisella merkatulle reitille. Se on ihan metsätietä ja sinne ei voi mennä talvella ollenkaan, koska sieltä ei aurata lumia pois. Takaisin kotiin tullaan sinistä reittiä, eli kylätietä pitkin.
Jos lähdetään kotoa toiseen suuntaan, kartassa ylöspäin, pitää mennä myös kylätietä. Se jatkuu sinisen jälkeen tuonne tummalla violetilla merkatulla, jos mennään sinne niin sitten tehdään vain u-käännös ja tullaan samaa reittiä takaisin. Siitä eteenpäin jatkettiin kerran juhannusretkellä, siitä oli vielä pitkästi kartan ulkopuolelle.
Sininen lenkki on se pitkä, joka me tehtiin pari viikkoa sitten. Tuo pitkä suora sinisellä menee peltojen halki ja siinä käy isotkin ravihevoset harjoittelemassa. Ne tulee sieltä naapuritallilta, se tulee tuon reitin varrelle.
Siniseltä reitiltä pääsee myös violetilla merkatulle. Siellä käytiin usein silloin kun en vielä vetänyt kärryjä, ja Emäntä talutti mua. Se on osittain vain polkua ja pitää mennä tarkasti että kärryt mahtuu. Talvella siitä ei voi mennä, koska siinä on paksusti lunta ja silloin siitä menee niitä moottorikelkkoja.

Pelkkiä kävelyreittejä ei nyt merkattu tähän, koska niitä mennään nykyään aika harvoin.

Tanya:
Jaa onpas hurjaa miten kaukana kotoa Reeta on käynyt! Minä olen käynyt talutuslenkeillä vasta tuota punaista lenkkiä ja osittain tuota violettista ja vähän sinistäkin. Tuossa punaisen lenkin metsätiellä opeteltiin sitä ohjasajoa. Mutta nyt siis kun opettelen vetämään kärryjä, mennään pellolle auratulla reitillä, eikä ole vielä kodin ulkopuolella käyty kärryjen kanssa.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niiiin ihana blogi! <3 :)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! :D

Tiia kirjoitti...

Kuinka pitkiä nuo teidän lenkit on?

Ponitäti kirjoitti...

Tuo punainen lenkki taitaa olla vajaa 4 km, eli jotain 3-5 km lenkkejä yleensä tehdään. Matkamittaria ei ole renkaiden vaihdon jälkeen saatu toimimaan, joten en muista tarkkoja lukemia.