maanantai 21. tammikuuta 2013

Viides oppitunti

Tanya:
Nytpä saankin taas minä kertoa ensiksi. Mulla on ollut näitä ajo-oppitunteja nyt viikon välein. Eilen oli taas, viides kerta kun oli kärryt perässäni. Mutta tällä kertaa olikin erilaista. Mulle laitettiin suitset ja ohjat, ihan kuin silloin ohjasajoharjoituksissa. Taluttivat taas minua hetken molemmilta puolilta, mutta sitten Emäntä istuikin kärryihin ja minä jouduin oikein tekemään töitä että jaksoin vetää. Isäntä sentään vielä talutti. Mutta kun oli kierretty pelto ja oltiin tulossa takaisin päin, niin Isäntä jättikin narun mun selälle ja lähti kameran kanssa kauemmas. Ja Emäntä maiskutteli, mutta en mä yhtään tajunnut mitä olisi pitänyt tehdä. Varmuuden vuoksi seisoin sitten vaan paikallani. Hetken kun odottelin, niin tulihan se Isäntä takaisin ja talutti mut pihaan.

Reeta:
Minulla ei nyt tällä kertaa ole mitään erikoista kerrottavaa. Olen katsellut noita Tanyan oppitunteja, näen hyvin tästä tarhasta tuonne pellolle missä ne harjoittelee. Siellä minäkin silloin harjoittelin. Ihan tässä tulee ne omatkin opiskeluajat mieleen.
Pakkastakin on taas ollut joinakin päivinä paljonkin. Mutta onneksi meitä ei palella, kun ollaan varauduttu paksuilla talviturkeilla. Emäntä tuo meille tarhaan lämmintä vettä juotavaksi kaksi kertaa päivässä. Silloin kylminä pakkaspäivinä Emäntä ei avaa vuohien luukkua ollenkaan, vaan kuttutytöt ovat koko päivän sisällä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun kerrot valjastuksista ja ajo-opetuksesta, ehkä joskus meilläkin ;)