sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kärryttelyä

Nytpä on ollut viikonloppuna ihan passeli sää. Me käytiin eilen Emännän kanssa piiitkällä kärrylenkillä. Siitä onkin aikaa kun on viimeksi se lenkki tehty, taitaa olla vuosi.
Peltotiellä tuuli aika lailla, mutta eipä se meitä haitannut. Pysähdyttiin siinä vähän kuvailemaan. Siinä on tosi pitkä suora, eikä näkynyt ketään muita missään, niin oli ihan turvallista seisoskella keskellä tietä.
Metsässä oli sitten yksi tie, josta oli mennyt paljon isoja heppoja kärryineen. Sitä tietä ei ollut aurattu lumesta ja siinä oli tosi raskas liikkua. Onneksi Emäntä nousi sitten kärrystä pois ja ohjasti kävelemällä siellä kärryn takana.
Sen lenkin varrelle tulee se naapuritalli. Olihan siellä heppoja taas ulkona ja olisin halunnut jäädä vähäksi aikaa katselemaan niitä. Mutta Emäntä patisti vain kotiin päin.

Tanya:
Minulla oli taas tänään oppitunti. Emäntä meni jo heti pihassa kärryyn istumaan ja Isäntä talutti minua. Sitten käytiin pellolla pieni kierros. Nousi Emäntäkin välillä pari kertaa pois kärrystä, kun minä pomppasin penkkaan ja enkä olisi muuten jaksanut vetää kärryä sieltä pois. Minua vähän vielä säikäyttää se kun kärry osuu paksumpaan lumeen ja silloin voi käydä niin että pomppaan lumipenkkaan. Mutta aina kun menin nätisti sitä aurattua uraa, sain paljon kehuja. Nytkin kävi niin, että Isäntä jättikin narun mun selälle ja menikin kauemmas. En taaskaan uskaltanut liikkua, kuin vasta sitten kun Isäntä tuli taas taluttamaan.
Mutta sitten Isäntä tekikin niin, että vain auttoi minut liikkeelle ja käveli mun edessä, sitten minä sen hoksasin. Kävelin sitten siinä perässä ja sain tosi paljon kehuja.

Emäntä sanoi tässä yksi päivä, että me tytöt ollaan kuin kaksi marjaa. Jostain syystä mun tukkani näyttää päivä päivältä enemmän samanlaiselta kuin Reetan "rokkitukka". Mutta kyllä meidät silti kai vielä toisistamme erottaa. Vai erottaako?

4 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ei erota toisistaan :D!

Taru kirjoitti...

Eipä teitä kyllä meinaa erottaa, mutta onneksi annoitte hyvän vinkin aikoinaan: Teillä kääntyy harjat eripuolille ^_^

Anonyymi kirjoitti...

Miten Naapilan Frejalla lukee sukupostissta Poniristeytys ja blogin sivuesittelyssä knabstrup ? :o

Ponitäti kirjoitti...

Virallisesti Reeta siis on Suomessa poniristeytys, Hippoksen kannalta roduton, koska Suomen Hippokseen sen vanhemmat on rekisteröity eri roduilla. Emä on knabstrupper ja isä on british spotted pony. Nuo rodut on kuitenkin siitä erikoisia, että sama poni voidaan rekisteröidä molempiin rotuihin ainakin Tanskassa, joka on Reetan syntymämaa. Periaatteessa siis Reetan roduksi voisi sanoa myös british spotted pony ja rekisteröidä sen Englannin rotuyhdistykseen. Tanskaan knabstrupperiksi kantakirjaaminen jäi kiinni isän vanhempien puuttuvasta dna-testauksesta. Siksi sanon siis roduksi emän mukaan knabstrupper.