tiistai 1. tammikuuta 2013

Vanha vuosi ja uusi vuosi

No nyt on vuosi vaihtunut. Hevosten ja ponien ikä vaihtuu virallisesti aina vuodenvaihteessa, vaikka ne oikeat synttärit on vasta myöhemmin. Nyt minä olen sitten 7-vuotias ja Tanya on 3-vuotias.

Nyt voitais vähän muistella viime vuotta. Vuosi oli kaiken kaikkiaan paras siksi, että se oli ensimmäinen kokonainen vuosi, kun Tanya oli mulla kaverina. Mutta muistellaanpa näiden ruusukkeiden kanssa, missä kaikkialla me käytiin viime vuonna.

Keväällä käytiin ensiksi Kauhavalla match show:ssa, sieltä minä sain sinisen rusetin ja Tanya sai punaisen. Siitä tuo seuraava sininen rusetti on Siuntion driving class -luokasta, jossa tulin toiseksi. Se oli se kamala vesisadekisa siellä muuten mukavalla leirillä. Sitten tummanvihreä rusetti on Tanyan ensimmäisestä rotunäyttelystä Pedersörestä, siellä Tanya sai II-palkinnon. Samassa paikassa minä osallistuin agilityyn ja tulin kolmanneksi ja sain tuon ison sinivalkoisen rusetin, joka tosin tuli sitten myöhemmin vasta postissa.
Kaksi punaista rusettia saatiin Alajärven match show:ssa heinäkuussa. Vaaleanvihreän rusetin sain Lapualla driving classissa (siellä oli se iiihana poitsu!). Ja tuon ison punaisen sain kun voitin siellä agilitykisan. Siinä samassa Emäntä sai tuon mitalin. Viimeinen valkoinen rusetti on Tanyan saama Alavuden Hippoksen näyttelystä elokuussa. Minähän kävin sitten vielä yhdessä mätsärissä Lehtimäellä, mutta sieltä ei saatu ruusuketta vaan sellainen nauha joka on kai mennyt jo hukkaan.

Vuodenvaihteessa kuului kovasti poksetta, mutta mehän ei sellaista pelätty. Emäntä sanoikin, että meillä on tallissa ihan omat bileet. No ei nyt ihan, mutta saatiin me uudet valot sinne. Entiset oli vähän pienemmät, nämä uudet on isommat ja ne palaa koko yön. Nämä valaisee vähän enemmän kuin ne aikaisemmat.
Eilen oli mukava päivä. Käytiin Emännän kanssa ajelulla ja käytiinkin pitkästä aikaa tuolla naapuritallilla. Minä laitoin ihan laukaksi, kun niin innostuin kun tajusin että sinne ollaan menossa. Olihan siellä muutama heppa tarhassa, mutta en päässyt niihin lähemmin tutustumaan. Siinä pihassa oltiin kyllä jonkin aikaa, kun Emäntä jutteli niiden siinä olleiden ihmisten kanssa. Ja nähtiin me matkalla traktorikin, joka ihan pysähtyi ja se mies sieltä traktorista jutteli Emännän kanssa. Ja sitten vielä takaisin tullessa pysähdyttiin kerran, kun oli niitä naapurin ihmisiä myös ulkona. Ne mua vähän rapsuttelivatkin. Oli oikein mukava lenkki ja niin sopiva sää. Vasta sitten kun tultiin takaisin kotiin, alkoi sataa räntää ja saatiin loppuillaksi loimet päällemme.

Tanya:
Reeta ehti kertoi nuo minunkin viime vuoden ruusukejutut. Mutta minäpä kerron mitä tehtiin tänään. Satoi vettä heti aamusta lähtien ja Emäntä puki meille sadetakit päälle. Mutta päästiin siitä huolimatta käymään vähän laitumen puolella iloittelemassa. Siellä oli kyllä tosi raskas nyt juosta, kun lumi oli ihan märkää.


Mulla oli tässä yksi päivä jo toinenkin kärryoppitunti. Ihan samalla lailla mulle laitettiin valjaat ja kärryt perään, kuin sillä ekallakin kerralla. Paitsi nyt se valjastus sujui paljon nopeammin. Ja sitten käytiin pellolla pieni lenkki kävelemässä, Emäntä ja Isäntä taluttivat minua molemmin puolin. Aika jänskäähän se on ja ne kärryt perässä on kauhean vaikeata kääntyä, kun se aisa tökkää aina kylkeen.

4 kommenttia:

eve kirjoitti...

Aws, ovat kyllä kuin kaksi marjaa!:-)

http://pokerijaelli.blogspot.fi/

venlukka kirjoitti...

ihanan näköstä ku molemmilla on samanlaiset loimet! :D

Jenni kirjoitti...

Ois muuten kiva jos tekisit postauksen tallin esittely(:

Merika kirjoitti...

Blogissani on valokuvauskilpailu, palkinnolla! Käy kurkkaamassa ;)

http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2012/12/valokuvauskilpailu-hassuin-heppakuvani.html