tiistai 23. lokakuuta 2012

Valmennuksessa

Olipas jänskä päivä viime lauantaina. Me käytiin Emännän kanssa valmennuksessa. Se oli siis ajovalmennusta, niitä driving class -juttuja.
Mä muistin hämärästi sen paikan, ollaan käyty siellä kerran aiemminkin valmennuksessa, mutta siitä on jo pari vuotta aikaa.
Emäntä valjasti minut siinä pihassa ja siinä vaan otettiin tämä kuva. Sieltä maneesista ei sitten tullutkaan kuvia kun ei kukaan tainnut ehtiä kuvaamaan.
Mun kanssa sinne maneesiin tuli kaverini Bonnie oman ihmisensä kanssa. Siellä maneesissa sitten pyörittiin ja vedin kärryjä ympyrää. Aluksi käveltiin ja sitten ravattiin ja kylläpä sitä ravia kesti. Sitten minä päätin, että nyt riittää mulle! Ei ole minusta mitään järkeä ravata samaa ympyrää monta kertaa, eihän siellä ollut edes maisemia mitä katsella! Kovasti Emäntä minua patisi, mutta minä pidin pääni. Onneksi lopulta uskoivat, ja sain mennä taas vain käyntiä.

Jotain se Emäntää neuvonut nainen puhui, että minun pitäisi asettaa päätäni sisäänpäin. Ja että suoralla pitäisi kulkea suorana eikä vilkuilla sinne maneesin seinille. Mutta sain minä lopuksi sitten kehuja ja rapsutuksia.

Sen jälkeen näin ulkona vain vilaukselta muutamaa muuta ponia ja sitten Emäntä laittoikin minut traileriin ison heinäsäkin kanssa. Siellä syöpöttelin jonkin aikaa, kunnes sitten alkoi kotimatka.

Tanya:
Saanpas taas esitellä uusia loimia. Tällaiset uudet oli meillä päällä tässä yksi päivä, kun oli ihan sellainen syysmyrsky. Aamulla satoi vettä reippaasti ja iltapäivällä alkoi ihan myrskytuulet puhaltaa. Mutta hyvin pysyttiin näiden alla kuivana ja lämpiminä.
Emäntä oli nämä ostanut kuulemma jostain alesta, nämä on saman merkkiset kuin ne viime talvena ostetut punaiset loimet. Näissä on siis fleecevuori ja se merkki on Rain Buster. Mutta nyt meillä on ihan saman kokoiset molemmilla, siis 95 senttiset. Reetalla on kaula-aukko niin pienenä kuin sen saa ja mulla on sitten vähän isompana.

Tänä aamuna kun mentiin ulos, olikin maa valkoisena! Yöllä oli satanut ensilumi. Mutta pian se sitten suli ja iltapäivällä satoi vähän vettäkin jo.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin, että sinulla on jousitetut kärryt. Tykkääkö emäntä istua niissä? Onko kyyti tasaisempaa kuin ilman jousia? Jotkut väittävät, että jouset pomputtelee ihan yhtälailla, mutta vain isommin ja ilmavammin.

kuttu kirjoitti...

Emäntä tykkää kärryistä. :D Varsinkin nyt kun renkaat vaihdettiin, on kyyti paljon tasaisempaa. Vertailukohtaa jousettomaan ei ole, mutta ei nuo ainakaan liikaa pomputtele.