sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lits läts!

Pääsiäisen aikaan käytiin Emännän kanssa kärryttelemässä toisenkin kerran. Mentiin aika pitkä lenkki, yli 6 kilometriä. Mutta osan matkasta oli lunta tiellä, niin että mulle olis ollut tosi raskasta vetää Emäntää siinä. Niinpä Emäntä nousi kärryistä ja käveli kärryn takana ja sieltä ohjasti. Siitä onkin tosi pitkä aika kun on menty se lenkki viimeksi, varmaan pari vuotta! Se lenkki menee naapuritallin ohi. Mutta tällä kertaa siellä oli vain muutama heppa ulkona. Tällä reissulla Emännällä oli kamera mukana, mutta se taisi kokonaan unohtaa kuvaamisen! :D
Toisena päivänä käytiinkin talutuslenkillä, mutta siinä ei tainnut olla kameraa edes mukana. Mentiin siis molemmat, Isäntä oli mun narun päässä ja Tanya talutti Emäntää. Menomatkan Tanya kulki edellä ja minä perässä, mutta sitten kun käännyttiin takas kotiinpäin, minä pääsinkin edelle.

Tällä viikolla Emäntä on mittaillut meiltä ahkerasti lämpötiloja. Mä vähä yskähtelin, niin Emäntä siitä heti huolestui. Kai muhun yritti joku pöpö iskeä ja mulla oli vähän lämpöä parina päivänä. Mutta sitten se meni onneksi ohi.
Silloin kun mulla sitä lämpöä vähän oli, Emäntä laittoi mulle päiväksi loimen päälle. Mutta Tanya oli ihan terve, niin sitä ei silloin loimitettu.

Mutta eilen tuuli ja satoi vettä, ja meille laitettiinkin molemmille loimet päälle. Nämä loimet taisikin olla joskus viime vuoden puolella viimeksi käytössä. Tuo Tanyan loimi on oikeasti mun, sillä ei taida olla vielä omaa sadeloimea ollenkaan. Mutta mullapas on ainakin neljä, joten kai niistä joutaa Tanyalle lainata. Vaikka on tuo Tanya aika sottapytty, se kierii maassa ja sotkee loimet. (Emäntä tosi pyysi saada huomauttaa, että kierinhän minäkin ihan kurakossa silloin kun olin Tanyan ikäinen...)

Saas nähdä koska Emäntä tulee siivoamaan lisää tätä meidän katosta. Kerran jo siivosikin tälle keväälle, mutta tuo Tanyan tekemä kakkakukkula taisi olla vielä jäässä. Tanya siis ei ole oikeasti noin paljon korkeampi mua, kuin miltä tässä kuvassa näyttää. ;)

Tanya:
Nyt alkaa olla tarha vähän sulanut ja on tullut lätäköitä. Onneksi tarhassa on sentään pari paikkaa, jotka on kuivempia. Tarhan tallin puoleinen pää on vähän ylempänä, siinä on hyvä piehtarointipaikkakin nyt. Ja sitten toinen hyvä paikka on tarhan perällä oleva hiekkakasa. Siinäkin on mukava seisoskella ja torkkua, jos ei ole muuta tekemistä. Se muu tekeminen on tietysti syömistä, tai sitten noiden puiden järsimistä.

Reeta jo kertoikin, että me päästiin yhdessä talutuslenkille. Oli aika hienoa, kun sain aluksi kulkea etummaisena. Mutta mä vähän pelkäsin, kun siellä tiellä meni muutama auto. Reeta ei niitä pelkää, mutta mun mielestä olis kuitenkin parempi ottaa jalat alleni kun sellainen lähestyy.

Tänä aamuna Emäntä teki mulle jotain uutta. Oon nähnyt että Reetalle on tehty niin, mutta tämä oli eka kerta mulle. Emäntä antoi mulle kaviokylvyn! Vähän viilasi mun kavioitakin samalla, ja sitten laitettiin jotain tuoksuvaa tököttiä sinne kavioiden pohjiin. Samalla sitten harjattiinkin, ja kylläpä minusta lähti karvaa!

4 kommenttia:

Tansku kirjoitti...

Pienet yskähtelyt ei meinaa oikeestaan vielä mitään,mutta jos oisit enempi yskinyt,oisit saanut flunssan,siinä oiskin emännällä ollunna selvittämistä:D..

Anonyymi kirjoitti...

Reeta ja Tanya on söpöjä. Onks ne muuten sun omia & onks ne ajoponeja?

kuttu kirjoitti...

On mun omia ja Reeta on jo ajoponi. Tanya on niin nuori, ettei sitä ole vielä opetettu ajolle, mutta opetetaan kyllä sitten aikanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Okei:)