perjantai 30. syyskuuta 2011

Agilityvieraita

Meillä kävi taas tässä yks päivä vieraita. Niitä oli kaksi ponia, toinen oli isompi ja toinen pienempi, mutta sekin oli silti minusta suurempi.
Ne tuli meille kokeilemaan agilityä ja minä näytin niille ensiksi, miten se rata mennään. Mutta sitten Emäntä laittoikin minut tarhan puolelle ja katselin vaan siitä kun ne harjoittelivat.

Se musta pienempi poni oppikin tosi nopeasti ja kyllä se isompikin.

Se on kyllä jänskä juttu, että me pienet ponit ollaan näissä jutuissa isompia rohkeampia. :D

Nyt on ollu niin epävakaista säätä, että me ei olla ajeltu kovin usein. Yhden kerran Emäntä vaan halus lähteä, vaikka minä haistoin sateen ilmassa. Ja niinhän siinä kävi, että me kastuttiin ihan märiksi, vaikka minä toin Emäntää kotiin kiitolaukkaa.

Mutta oli tässä yks päivä oikein kauniskin ilma sitten, ja silloin tuli Emännän kummityttö taas mua katsomaan. Ja tällä kertaa käytiinkin ajelemassa niin että molemmat istuivat kärryissä. Sain kehuja kun niin hienosti jaksoin vetää!


Mä oon nyt välillä ollut joitakin öitä jo tallissakin, mutta sitten taas kun on ollut hyvä ilma illalla, olen jäänyt yöksi ulos. Ihan hyvä on nukkua tuossa tallin takana katoksessa, siinä on kuivat turpeet joissa voin maatakin. Ja kuttutyöt on siinä vieressä karsinassaan, se luukku on auki niin että ne voi kulkea sisään ja ulos.
Tässä kurakeleillä Emäntä keksikin kivan jutun. Se vuohien karsinan ovi kun on nyt paikallaan, niin minäkin olen päässyt sitä kautta talliin ja karsinaani. Siis silloin kun olen yöpynyt karsinassa. Ei tarvikaan kävellä sieltä rapakon kautta ja tarhan ovesta kulkea. :D

4 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Ihan pakko kysyä että missä päin Suomea vaikutatte? Että kannattaako elätellä toiveita siitä, että Reetan joskus vaikka jostain kisoista bongaisi :)
Aivan ihana blogi ja ihana poni, teidän juttuja on niin mukava lueskella!

Reeta kirjoitti...

Hei Essi! :D Etelä-Pohjanmaalla asustellaan, eli tässä Seinäjoen lähiympäristössä kisaillaan.

Iitu kirjoitti...

Osaatko antaa jotain rakennusvinkkejä agilityesteitä varten? Tarkoitus olis alkaa treenata omilla poneilla agilityä ihan mielenvirkistyksen vuoksi ja kiinnostaa mistä materiaaleista jne ne olisi halvin kotitekoisesti tehdä :)

kuttu kirjoitti...

Trukkilavoista saa helposti tehtyä noita yli käveltäviä esteitä. Ne pitää vain laudoittaa umpeen jos ovat sellaisia raollisia. Pressutunneli on tehty kahdesta ruusukaaresta, joita saa puutarhamyymälöistä. Hapsuesteen voi tehdä vaatteiden tuuletustangosta. Meillä se tosin on tehty ihan puurimoista. Itse hapsut voi tehdä muovista leikkaamalla tai vaikka vanhasta ötökkäverhosta. Pujottelukartiot saa halvimmalla Börjesiltä. Hyppyesteen tolpat ovat autonkorjauksessa käytettäviä tunkkikorokkeita, puomi on viemäriputki jossa puurima sisällä antamassa vähän lisää painoa. Keinulauta on ihan tehty laudasta, mutta siinä voisi käyttää vaikka vanhaa ovea. Puomikujan tein aitatolpista, josta sahattiin terävä kärki pois. Pyöreä koroke jolle astutaan, on ylösalaisin käännetty vesipalju, jonka pohjaan on ruuveilla kiinnitetty pyöreä vanerilevy, se jäykistää pohjan niin ettei se painu kasaan kun siihen astuu. Isosta puusta sahattu tolppa kävisi siihen myös.