torstai 7. tammikuuta 2010

...tuli talvi halla!

Hyvää tätä vuotta! Ja onnea kaikille poneille ja hepoille ja aaseillekin, meillä kaikilla oli synttärit vuoden vaihteessa! Minä olen nyt sitten 4-vuotias. No joo, mun synttäreitä juhlitaan vasta kesällä. Mutta sain mä nytkin lahjan! Uuden riimun, eikös oo hieno! Siinä on jotain kimaltelevaa tuossa turvan päällä.

Emäntä sanoi, että tämä on shettis-kokoinen, mutta silti se on aika sopiva mulle.

Ja nyt on tullut kunnon talvi! Olen päässyt muutaman kerran juoksentelemaan kesälaitumelle. Aluksi siellä olikin kiva juosta, niin että lumi pöllysi!
Ja kaivaa lumeen syviä kuoppia ja nyhtää kuoppien pohjalta maasta näkyvää ruohoa!


Mutta kun aina vaan satoi lisää lunta, niin sitä tuli lopulta niin paljon, etten mä oikein saa siinä enää juostuakaan, kävelen vaan ja kaivelen.

Tuo pakkaslumi on muuten kummallista, se tarttuu mun kavioiden pohjiin ja siitä tulee kauheat paakut! Emäntä iltaisin naputtelee ne paakut vasaralla irti.

Nyt ei ollakaan kovin usein ajeltu, kun on ollut niin kylmää. Viimeksi viikko sitten käytiin ja silloin oli kiva mennä lumisessa maisemassa.

Käytiin taas tuolla naapuritallilla kääntymässä. Tällä kertaa en juossut näiden heppojen kanssa kilpaa, vaan pysähdyin vähän katsomaan niitä ja niiden touhua. Oli siellä kauempana muitakin heppoja ja ihan kaukana näin kun yhdellä hepalla ratsastettiin.


Mun pitää vielä esitellä tätä mun uutta "valjaskorua", eiks olekin makee!?


Nyt on ollut niin kylmiä päiviä, että mäkin meen ihan huurteeseen. Vuohet ei ole ihan kylmimpinä päivinä olleet ollenkaan ulkona, ja minäkin lyhyemmän ajan kuin normaalisti. Tänään oli kumma päivä, ei menty aamulla ulos ollenkaan! Emäntä toi vaan heinät karsinaan. Ja Mila-koiran tuohon mun karsinan viereen! Se oli meidän kanssa tallissa koko päivän. Ja olipas meillä erikoinen päivä totta tosiaan! Emäntä nimittäin unohti karsinani oven lukon auki, ja mä pääsin astumaan pois ja käsiksi heinäpussiin jonka Emäntä jätti lattialle. Sainpahan kerrankin syödä tarpeekseni! Ja jälkiruuaksi porkkananpaloja joita oli pöydällä. Mila vähän pelkäs kun mä tepastelin ympäriinsä. Ja vuohet oli juonilla tuulella kanssa, ne kiskoi Milan makuualustan omaan karsinaansa! Hih. Täytyy sanoa, että olispa sitä muuten aika tylsä päivä ollutkin vaan karsinassa seisoa. Vaikka kyllä mä sitten sain illalla ihan tarpeekseni ulkoilla pakkasestakin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän raporttini täältä tällä kertaa! :D

7 kommenttia:

worryrock kirjoitti...

Ihania kuvia!

Onneksi noi mun kiusattavat on sen verta venähtäneitä versoita shettiksestä, ettei aivan huku lumeen, ja kyllä ne onkin tykänneet hangessa juoksennella. :]

Hyvää uuttavuotta 2010 sinnekkin!

T. Tiia ja shettikset Bosse & Roksu

Leea kirjoitti...

Mahtavia kuvia, ja muutenkin hyvä blogi! Täytyy ehdottomasti ryhtyä seuraamaan.

Kiva kun kävit kurkkaamassa meidän blogia ja lisäsit linkkilistaan!

Mahtavaa uutta vuotta!

T. Leea Villivarsasta

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat tosiaan, erityisesti hymyilytti toi vikan kuvan uljasmusta-asento ja ilme! Ja tietysti ne lumenpöllytykset myös. Mainion näköinen heppanen :)

Anonyymi kirjoitti...

pistä kuvia reetan tallista! =)

Anonyymi kirjoitti...

ihania kuvia ja tosi söpöjä varsinki se riimu kuva!!! <3

milla kirjoitti...

tooooooosi söpöi kuvii ja ihana se riimu kuva!!! <3

Anonyymi kirjoitti...

näyttää ihan mun ja tädin hepalta