sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Jouluttelua

Heipsan vaan! Toivottavasti kaikilla on ollut mukava joulu! Mulla oli ihan kiva, mutta ennen kuin kerron siitä, mun täytyy saada kertoa mitä tapahtui viikko sitten!
No ensinnäkin Emäntä vei mut taas trailerilla sinne tallille jossa olin kesällä näyttelyssä. Ja mulle laitettiin matkan ajaksi ihan uudet kuljetussuojat jalkoihin! Ne tuntui vähän tönköiltä ja oli ihan kummallista kävellä ne jalassa. Siellä tallilla mä pääsin taas sellaiseen isoon karsinaan jossa on niin korkeat seinät, ettei sieltä näe mitään mitä ympärillä tapahtuu. Mutta kuulee kyllä hyvin. Onneksi Emäntä toi mulle oman vesisangon, kun se vesikuppi oli ihan liian korkealla.

Siellä tallilla olikin hammaslääkäri! Muhun laitettiin yks piikki ja sitten mua alkoi ihan hirveesti väsyttää. En jaksanu välittää mitään, vaikka se lääkäri ronkki mun suutani. Onneksi se ei tällä kertaa kestänyt kauaa, ei otettu yhtään hammasta irti eikä tullut verta. Sen jälkeen mä sain mennä takas karsinaan ja mä olin niin väsyksissä että ihan nuokuin. Nojasin karsinan seinäänkin kun en olis muuten jaksanut olla seisaaltaan. Emäntä kävi mua välillä aina katsomassa ja sitten lopulta tulikin yllätys mulle. Olin siinä vaiheessa jo ihan hereillä ja saanut heiniäkin, kun Emäntä kertoi, että mä saankin jäädä sinne ihan yökylään! Ja niin mä tosiaan olin yötä siellä. Naapurikarsinassa oli yks iso valkoinen heppa, se oli niin iso että se ylettyi ihan kattomaan mua tuolta ylhäältä kalterien välistä.

Sitten aamulla Emäntä tuli taas mua katsomaan ja pääsin vähän kävelemään ulos. Käytiin kattomassa muita ulkona olevia heppoja ja minä tein niille varsin selväksi, kuka määrää ja ketä.
Aika kauan mun piti silti olla siellä karsinassa ja sitten mulla alkoi olla energiaa jo niin paljon, että vähän juoksin ympyrää siinä karsinassa. Se olikin kiva, kun oli niin iso karsina, että siinä mahtui juoksemaan! Mutta sitten Emäntä vei mut ulos ja pääsin juoksemaan oikein kunnolla! Mentiin siihen samalle kentälle, missä oltiin kesällä näyttelyssäkin. Mutta nyt siinä oli lunta ja minä ihan yksikseni sain siinä juosta vapaana. Ja kyllä mä sitten juoksinkin!
Sitten menin takaisin talliin ja Emäntä laittoi mulle kimalletta harjaan. Talliin tuli paljon väkeä, siellä pidettiinkin joulujuhla! Ja lopuksi Emäntä valjasti mut ja talutti mua ulkona ja lapsia tuli mun kärryjen kyytiin. Olisin halunnut näyttää niille, miten reippaasti osaankaan vetää kärryjä, mutta Emäntä vaan jarrutteli ja piti talutusnarusta tiukasti kiinni.
No, sitten se juttu oli ohi ja mä pääsin hetkeksi takaisin karsinaan ja sitten matkustettiin takaisin kotiin.

Mutta arvatkaapas mitä se hammaslääkäri oikein sanoi mun hampaista! Se sanoi, että niitä olisi hyvä harjata, kun niihin jää ruokaa kiinni. Niin sitten on Emäntä harjannut mun hampaat siitä lähtien aamuin ja illoin. Ja saan aina pienen palan porkkanaa palkinnoksi, kun osaan olla niin nätisti. Vaikka ihan helppoa se on, ei mun tarvi edes suuta avata, kun voi harjata tuosta huulien välistä vaan. Ne on nuo mun vähän erikoiset etuhampaat, joiden taakse sitä ruokaa jää jumiin.


Mutta sitten siihen jouluun! Ensinnäkin me saatiin jouluherkkuja, Emäntä antoi vähän leivänpalasia ja sitten Isäntä antoi porkkanaa.


Ja sitten me saatiin vuohien kanssa yhteiseksi lahjaksi uusi juoma-astia tarhaan! Tämä uusi astia onkin sellainen, että siinä ei vesi jäädy ollenkaan! Isäntä on tämän ihan itse tehnyt, me käytiin tuolla verstaassa katsomassa Emännän kanssa silloin kun se oli kesken. Että turha kertoa mulle mitään joulupukkisatuja. :D Paitsi vuohet, ne kaipaa pukkia, mutta jotain vuohipukkia, ne huutelee sellaisen perään vähän väliä!


Me on käyty Emännän kanssa nyt ajelulla monena päivänä. Mun kärryissä on hienot joulukoristeet, tuollaiset kilisevät kellotkin aisojen päissä!

Paitsi tänään kun oltiin lenkillä, toinen kello tippui matkalle! Sitten kun tultiin takaisin niin löydettiin se, mutta siitä oli auto ajanut päältä ja se oli ihan litassa. Höh, sanon minä.

Eilen mä pääsin vähä juoksentelemaan tuonne kesälaitumelle! Oli aika makeeta ottaa siellä spurttia niin että lumi pöllysi. Ja kaivella syötävää sieltä lumen alta. Olisin viihtynyt siellä vaikka miten kauan, mutta sitten Emäntä tuli hakemaan mut sieltä pois.

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Eksyin ensimmäistää kertaa sivuillesi. Söpö poni olet=)
Voisin linkittää sivusi omaan blogiin, niin löydän uudestaankin tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Hör hör Reetuli! Täällä sulle kirjottelee 2-vuotias kirjava shettistamma Inkku. Mä asun tallilla jolla on 5 hevosta, kaikki isoja poikia, patsi pikkuveljeni, joka on 1-vuotias musta ori. Mun kaksi hoitajatyttöä on alkanut opettaan mulle ajamista. Kuulemma kuljen jo oikein hienosti ohjasajossa. Aluksi meni vähän aikaa tajuta että kun ohjasta vedetään, niin pitää sinne päin kääntyä. Ja välillä alkaa niin kovasti laiskottaa, että laitan jarrut päälle, enkä halua mennä eteenpäin. Mutta kyllä musta tulee hieno ajoponi, oon siitä itsekin varma. Kohta kuulema laittavat reen perään, vähän jännittää. Terkkuja kovasti sulle, oot varmaan melkein yhtä sulonen poni kun minä<3 Voin joskus kertoa lisää miten meidän ajoharkat sujuu :)

Reeta kirjoitti...

Hei! Kiitos terkuista Eija ja Inkku! Eija: saa linkittää! :D Ja Inkulle tsemppiä ajoharjoituksiin, ole vaan reipas niin saat kehuja!