keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Ajelua

Terve taas!
Syksyä pukkaa, ja minä pukkaan talvikarvaa pintaan!
Emäntä sanoi, että nyt me aletaan ajelemaan vähän pidempiä lenkkejä että mulla oikein kuntokin kasvaisi. En mä vaan ymmärrä mitä vikaa mun kunnossani on? Jaksan oikein hyvin juoksennella tarhassa niin paljon kuin mua huvittaa.

No tässä yks päivä oltiin yhdellä lenkillä, joka olikin tosi jänskä. En tiedä mitä oli tekeillä, mutta tuolla tiellä kulki isoja autoja ihan vähän väliä. Pari kertaa Emäntä nousi kärryistä ja talutti mua kun mua vähän pelotti. Mutta kerran Emäntä ei ehtinyt ja mä pelkäsin että iso auto ajaa mun päälle! Mä pysändyin ja aloin peruuttaa karkuun sitä. Mutta sitten kävikin hassusti, kärry mun perässäni kääntyi ojaan ja sitten Emäntä nousi sieltä ja talutti mut sen pelottavan auton ohi. Kun se auto tuli seuraavan kerran taas, niin mepäs mentiinkin tekemään yhdellä pellolla pieni lenkki, eikä mua siellä pelottanut yhtään.Viimeksi kun lähdettiin lenkille, Emäntä esitteli mulle mun valjaita ja sanoi että niissä on uudet vetoliinat. No vähän ne haisi erilaiselle, mutta ei mua asia sen enempää kiinnostanut. Mutta Emäntä nyt haluaa esitellä niitä.

Nämä on teetetty valjassepällä ihan mua varten, mun mitoilla. Entiset oli aika pitkät ja niissä oli erilaiset nuo kiinnittimet. Näissä on nyt vaan tällaiset lenkit päässä ja sen minäkin huomasin, että nämä pysyi hyvin paikallaan, eivätkä kääntyneet hinkkaamaan mun kylkeä.


Meillä on tuolla pihalla käynyt vaikka mitä myllerrystä viime aikoina, siellä on kaivettu maata isoilla koneilla ja sitten taas peitetty niitä kuoppia. Ja sitten yks ilta huomasin, että mun herätyskello oli kadonnut! Siis se sellainen kone joka oli mun karsinan vieressä ja hyrähti aina käyntiin aamuisin vähän ennen kuin Emäntä tuli mua hoitelemaan. Se juttu liittyi jotenkin meidän veteen. Arvaan näin, koska joskus se hyrähti käyntiin myös silloin kun join vettä mun vesikupista. Ja nyt kun se on kadonnut, myös veden maku on vähän muuttunut. Mutta kyllä mä silti herään aamuisin, vaikkei sitä "herätyskelloa" ole enää.

1 kommentti:

Tätiratsastaja kirjoitti...

Moi, Reetta! Onpas sulla hienot vermeet. Mun emännällä on ollut bloginkirjoitusväsymys ja mä itte oon ollut sairaslomalla. Katsos kun tuossa elokuulla muutti meidän laumasta pari hemmoa pois ja toinen niistä oli pomokaveri. No sitten yks lauantai-ilta noi nuoret jannut vissiin luuli, että ois hyvä kisata siitä, kuka on pomo ja kun mulla on noi takaset välillä jäykät niin yks nuori jäbä ehti potkasemaan tohon kintereen yläpuolelle. Hiusmurtumahan siihen tuli ja nyt vielä saikulla ollaan. Oon autellut pomotammaa sen varsan hoidossa. Oon saanut olla hoitosetänä. Mut on sillä terävät hampaat, puras mustakin palasen, kun luuli, että multa tulee maitoo kans... on ne aika epeleitä. Mutta muuten se on ihan kiva varsa, rapsutellaan toisiamme aina. Terveisiä vain kaikille. Jospa toi emäntä sais taas kirjoitusvauhdin päälle.