tiistai 4. elokuuta 2009

Lääkärillä

Viime viikolla oli taas mun synttäri. Tällä kertaa en saanu mitään uusia varusteita, mutta sainpahan porkkanoita! Vuohetkin sai niitä. Emäntä sanoi että ehkä mä saan sitten jonkun uuden varusteenkin, mutta ei nyt ehtinyt vielä synttäripäiväksi.

Mutta viime viikolla olikin sitten perjantaipäivä ihan kummallinen! Jo edellisenä iltana ilmestyi traileri pihaan ja mietin että mihinkähän nyt mennään. Ei mua kuiteskaan pesty eikä puunattu niin kuin näyttelyihin mennessä on tehty. Emäntä puhui jotain hammaslääkäristä ja klinikasta.
Reippaasti sitten kävelin traileriin ja matkustettiin jonkin aikaa ja sitten tultiin perille. Mut vietiin sellaiseen rakennukseen sisälle, eikä se ollu talli. Siellä haisi kummalliselle ja mut laitettiin johonkin metallisysteemiin kiinni. Siinä kävi jotain ihmisiä mua rapsuttelemassa ja otin ihan rennosti aluksi.

Mutta sitten, se eläinlääkäri tuli ja pisti mua! Enpähän tykännyt yhtään! Mua alkoi heti väsyttää ihan kamalasti. Vaan sitten ne kauhut vasta alkoikin! Mun suuhun laitettiin jotain härveliä ja se oli ihan kamalaa. Pistin vastaan sen minkä jaksoin ja sitten mulle laitettiin pian toinenkin piikki. Ja taas ronklattiin mun suuta, sieltä otettiin hampaitakin irti ja verta tuli. Kun yritin vielä vähän vastustella, niin laitettiin vielä kolmaskin piikki. Sitten en enää vaan jaksanut, hyvä kun enää pysyin jaloillani...

Emäntä kyllä yritti mua rauhoitella koko ajan, mutta minkäs teet kun sattui niin sattui. Neljäskin piikki mulle vielä laitettiin, mutta se oli kuulemma rokotuspiikki.
No sitten se oli vihdoin ohi ja mut päästettiin irti niistä naruista. Mutta enhän mä oikein jaksanut edes kävellä. Seisoskelin sitten vaan aika tovin paikallani. Sitten mut vietiin takaisin traileriin, mutta mä olin niin väsyksissä vieläkin, etten oikein edes muista mitään siitä kotimatkasta.

Kotiin tultua sitten mä olin jonkin aikaa tallissa lepäilemässä ja sitten vasta illemmalla pääsin ulos tarhaan. Mutta sitten illalla mua alkoi paleltaa ihan hirveesti. Emäntä laittoi mulle loimen päälle ja vähän talutteli. Multa mitattiin kuume ja lämpöä olikin normaalia enemmän. Emäntä soitteli jollekin ja sai tietää, että se rokotus jonka sain, voi aiheuttaa kuumetta. No mä menin sitten karsinaan lepäämään, onneksi meillä on aika lämmin talli.
Aamulla sitten Emäntä taas mittas mun kuumeen, mutta enää sitä ei ollut yhtään. Mä olin ihan pirteä ja Emäntäkin näytti kovin iloiselta.

2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Ai kauhea mikä koettelemus pienelle ponille :/ kuis usein tommosia operaatioita pitää tehä?

kuttu kirjoitti...

Reetan tapauksessa seuraava kerta on jo puolen vuoden kuluttua. Normaali väli olis vuosi.