perjantai 27. maaliskuuta 2009

Keväthangilla

Heissan!
No nyt Emäntä sanoi, että olen kärrykoulun käynyt ja nyt on loma. Oikeesti se loma taitaa olla sen takia että on niin liukasta. Tosi varovasti pitää kävellä kun mennään tarhasta talliin tai toisinpäin.
Kun ei kerran nyt ajella, niin me käytiin Emännän kanssa taas pitkästä aikaa kävelyllä metsässä. Mä olin jo kärrytellessä ehtinyt tottua siihen että saan mennä ensimmäisenä ja reipasta vauhtiakin. Niinpä meillä sitten oli alkumatkasta Emännän kanssa vähän erimielisyyttä siitä kumpi vie ja kumpi seuraa.

Me poikettiin siinä matkan varrella yhdellä pellollakin ja Emäntä päästi mun narusta irti hetkeksi ja kuvaili. Mutta enhän mä siinä syvässä hangessa jaksanut kauas lähteä, se oli tosi hankalaa kuljettavaa sellainen kova lumi.

Tässä yks päivä Emäntä toi tällaiset hassut jutut ja sovitti niitä mun jalkoihin. No kyllähän mä tiedän että noi on nimeltään suojat, Turrellakin oli jaloissaan sellaiset. Mutta mulla on kyllä hienomman väriset, vai mitä? ;)

Saas nyt sitten nähdä koska Emäntä aikoo noi mun jalkoihin oikeasti laittaa, tässä ne oli vaan sen aikaa kun kuvattiin.

Meille on taas tullut uutta heinää. Eilen illalla tarhastani katselin, kun Isäntä ja Emäntä kantoivat autosta niitä paaleja. Ja sain maistiaiset heti. Se olikin hyvää heinää! Illalla kun menin karsinaani, niin Emäntä oli jotain juonitellut ja piilottanut sitä uutta heinää vanhan alle. Mutta hetihän minä sen huomasin ja kaivoin ja söin ne uudet ensiksi. No piti niitä vanhojakin vielä syödä, kun sitä uutta oli niin vähän. Emäntä sanoi että pitää totutella hitaasti, siksi pitää vielä syödä vanhaakin.
Hetken aikaa mun piti totutella yhteen toiseenkin uuteen ruokaan. Emäntä laittoi mun iltaruokien sekaan jotain kummaa pölisevää jauhetta. Sitä meni mulla nenäänkin. Mutta sen ekan kerran jälkeen Emäntä on laittanut siihen vettä mukaan ja nyt kun olen tottunut siihen mössöön niin se onkin ihan hyvää syötävää. Se uusi juttu siinä ruoassa pitäis kuulemma auttaa mun karvan vaihdossa. No siinä urakassa on kyllä kaikki apu tarpeen!

Tänään mun piti taas poseerata, tällä kertaa esittelen tällaista uutta naruriimua. Onhan mulla naruriimu jo ennestääkin, niin kuin tuosta ekasta kuvastakin näkyy. Mutta tämän Emäntä sanoi tehneensä ihan itse. Ja tässä on mukana tosi pitkä valkoinen narukin.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Hei, laittaisko sun emäntä mullekkin sen ohjeen vaikka säpöön miten on tehnyt tuon naruriimun sulle ;) Ihania kevätkuvia taas!

Emäntä kirjoitti...

Periaatteessa ohje on tämä: http://www.gaitedhorses.net/Articles/RopeHalter/RopeHalter.html
Mutta solmut tein hiukan monimutkaisemmin kuin tuossa ohjeessa, niihin otin mallia vaan tuosta valmiista amerikkalaisesta riimusta. Narua meni n. 4,5 metriä.