keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kirmailua

Tanya:
Voi olipa meillä jännä päivä! Emäntä kyllä sanoi jo edellisenä päivänä, että jotakin tosi kivaa on tulossa mutta ei me oikein käsitetty että mitä. Puunattiin jo aiemmin ja sitten vielä ennen lähtöä Emäntä pesi minun häntäni ja kuivasi lämpimällä puhalluksella. Ja sitten mentiin!
Matka ei kestänyt kovin kauaa. Piha johon tultiin oli outo, mutta sitten kun käveltiin siitä maneesin pihaan niin minä muistinkin paikan! Joskus kauan sitten käytiin siellä kerran irtohyppäilemässä Reetan kanssa.

Odoteltiin siinä pihassa jonkin aikaa ja minua kävi taluttamassa pari tyttöäkin välillä. Sitten paikalle tuli joku vähän suurempi ruskea ruunapoika, voi että! Mutta se vilahti nopeasti maneesiin ja me jäätiin vielä ulos. Mutta sitten kun ruuna tuli sieltä ulos, oli meidän vuoro!

Voi että meillä oli mukavaa! Pitkään aikaan ei ole saatu noin revitellä, kun aina vaan on liukasta tai liikaa lunta.
Sitten mentiin ulos ja meidät laitettiin valjastuskatoksen naruihin kiinni ja mikä parasta, saatiin siihen päiväheinät syötäväksi. Kyllä kelpasi!
Siinä syötiin ja katseltiin ja mietin että kylläpä Emäntä meille sopivan homman olikin keksinyt. Siellä nimittäin se ruunapoika ja toinen meidän kokoinen tamma olivat ihan töissä. Ja meidän työtä oli vain rallittelun jälkeen seisoa syömässä.
No oli meillä siinä oikeasti tärkeä tehtäväkin, meitä sai ihmiset käydä harjailemassa ja rapsuttelemassa. Se oli oikein mukavaa, varsinkin kun heinää riitti.
Lapsilla oli mukana keppihevosiakin, mutta minä en niistä piitannut.


Milla:
Jo vain oli meillä mukavat hommat! Minua talutteli ja hoiti joku uusi tyttö ja olin oikein kiltisti koko ajan. Meistä tulikin heti kavereita. :)
Paljon lapsiakin kävi minua harjailemassa, se oli ihan mukavaa. Olen kyllä sitä mieltä, että tällaisiin hommin voisin lähteä mielelläni uudelleenkin.

3 kommenttia:

Hepa kirjoitti...

Hauskan näköistä kirmailua,mukavaa näytti poneilla olevan☺

Heli kirjoitti...

Päivän piristys :D

Lelipi kirjoitti...

Vaan kylläpä painalsivat menemään! Ihana näky, kun olivat niin selvästi aivan intopiukeina! <3