sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Karsinayö

Reeta:
Meillä on nyt satanut vettä aika tavalla ja tuulikin on puhallellut. Kaikki lumi on sulanut pois ja tarhassa on ihan lits läts märkää. Eilen illalla sitten Emäntä päätti, että nyt mennäänkin kuivattelemaan ja koko yöksi karsinaan. Sitä ennen meidän hännät ja kaviot pestiin ja laitettiinpa vielä yöksi loimetkin.
Karsinoihin oli nyt laitettu kaikki paikalleen, oli vesisanko, heinäverkko, ruokakuppi ja suolakivi telineineen. Vielä kuulemma tarvitsisi vesisangon alle renkaan, että sanko pysyisi paremmin pystyssä.
Talliin oli laitettu nyt myös sellainen valolyhty, joka jäi palamaan koko yöksi. Sen valossa me nähtiin syödä heiniä ja katsella unia. ;)


Aamulla saatiin myös ruuat karsinaan ja aamuheinätkin ja kuivat loimet vielä joksikin aikaa.
Vaan sitten koittikin pedikyyrin aika. Meidän kaviot siis vuoltiin ja muutenkin Emäntä harjaili meidän paksuja talviturkkeja ja sen edellisenä päivänä pestyn hännän harjasi hyväksi.

Sen jälkeen palattiinkin taas normaaliin arkeen ja mentiin tarhaan jonne saatiin päiväheinät.

Tanya:
Minusta oli ihan mukavaa olla yö karsinassa. Vaikka siellä ei ollut yhtään lämpöisempi kuin tarhassa ollessa, siinä on kuitenkin yksi tosi hyvä juttu. Nimittäin se, että saan syödä ihan rauhassa.

Tarhassa tahtoo Reeta aina välillä työntää minua pois heinäverkolta. Saan toki ihan tarpeeksi syödäkseni, mutta on se silti välillä rasittavaa.

Minullekin tehtiin kavioiden vuolemisen lisäksi putsaus ja puunaus. Sain myös pitkästä aikaa harjaani lettejä. Minulla kun kääntyy suurin osa harjasta kaulan vasemmalle puolelle, mutta ihan korvien takana menee jonkin verran oikealle puolellekin. Niitä on yritetty kääntää jo joskus aiemminkin kääntöleteillä toiselle puolelle, mutta eipä onnistunut silloin. Mutta nyt Emäntä päätti kokeilla uudelleen lettejä. Ja niin minä sain neljä pikkuista lettiä niskaani.
Varmaan palaisitte halusta nähdä enempikin meidän tallia. Mutta se on edelleen kesken. Jotain uutta oli sentään tullut sen edellisen käynnin jälkeen.
Meidän riimuille on laitettu tällainen naulakko. Siinä on nyt meidän työriimut ja arkiriimut. Kuljetusriimut näkyivät olevat vielä vanhassa naulakossa vanhan tallin ovessa.
Ja loimitelineitä oli myöskin laitettu. Tässä ei tokikaan ole meidän kaikki loimet, mutta sellaiset joita on käytetty tämän vuoden aikana ja jotka ovat jääneet käytön jälkeen talliin. Puhtaat loimet on sitten ihan talossa sisällä.
Meidän kärryjäkin säilytetään tallissa, kun ei niille oikein muuta paikkaa ole. Ja tuossa vieressähän meidät valjastetaan lenkille lähtiessä niin on siinä sitten kärrytkin valmiina.

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kivalta näyttää :)
Mikä tuo tallilyhty on? Näyttää hyvältä yövalolta!

Krista Haataja kirjoitti...

Ihanat ponit!
Tuo lyhty on kyllä fiini :)

Heh, meilläkin jo toista kertaa kokeillaan käänteislettejä Miralle, silläki kääntyy väärälle puolen niskan takkaa pieni osa =D Saa nähä toimiiko tällä kertaa ko harjaan on tullu pituutta.

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos Outi ja Krista! :D
Tuo lyhty on ihan tavallinen lyhty jonka sisään on tukittu valosarja jossa on 40 pientä valkoista palloa. Valottaa yllättävän hyvin!
Krista, joo pidetään peukkuja että molemmilla kääntyisi nyt! :D En ole kovin luottavainen asian suhteen, mutta tulipa nyt mieleen kokeilla taas kun harjaa harjasin. :)

Ponitäti kirjoitti...

Tarkistin ja sehän olikin peräti 80 lampun tuo valosarja! :D

Anonyymi kirjoitti...

Voi että miten suloisia poneja! Aivan ihania. :)

Irkku kirjoitti...

Vastasin viimein teiltä saatuun kuvahaasteeseen :) Sopiva tämä pimeä kurapäivä siihen olikin.