maanantai 12. lokakuuta 2015

Suosikkivarusteet -haaste

Reeta:
Nytpä me tehdään pitkästä aikaa tällainen haastepostaus. Playsson.netissä on siis menossa kilpailu johon osallistutaan. Vaikka Emäntä tosin sanoi että ei se palkinto olisi meille sopiva, mutta eihän se haittaa. Niinkuin meille aina sanotaan, tärkeintä ei ole voitto vaan osallistuminen!

No niin, haasteena on siis kertoa varusteiden top 3. Ja koska me saatiin nämä valita ja kertoa niin  päätettiin valita sellaisia ihan jokapäiväisessä käytössä olevia juttuja.

Ihan ensimmäiseksi tämä meidän elämämme tärkein asia! Top 1 on heinäverkko! Siihen tulee heinää kolme kertaa päivässä, useimmiten Emäntä ne sinne laittaa mutta yleensä iltapäiväheinät tipahtaa tuolta verkon päällä olevasta automaatista.
Tämä heinäverkko on siis slowfeeding ja se on ollut meillä jo useamman vuoden ja siinä alkaa olla nyt reikiä. Emännän mielestä pitäisi hankkia jo uusi, mutta meitä ne reijät ei haittaa, päinvastoin, niistä saa enempi heinää kerralla. Joskus meillä on ollut kaksikin verkkoa päällekkäin, mutta nyt jo pitkään tämä yksi. Silloin kun tämä on ostettu, ei ollutkaan paljoa valinnanvaraa. Mutta nyt näitä on saatavilla jo monta vaihtoehtoa, saas nähdä saadaanko me jossain vaiheessa sitten uusi. Tämä verkko on siis Emännän mielestä meille tarpeellinen siksi että meidän dieettiannosheinät kestäisi kauemmin eikä ahmaistaisi niitä liian nopeasti. Ja onhan se myös tuulisella säällä ihan hyvä että heinät pysyy verkossa eikä karkaa tuulen mukaan.
 

Ja sitten top 2, ruokasangot! Näistä me saadaan aamu- ja iltaruuat. Kun siis asutaan tarhassa koko ajan niin Emäntä tuo nämä sangot ruokineen vain syömisen ajaksi tarhaan ja vie sitten poiskin. Ne ripustetaan niitä varten oleviin koukkuihin. Minun sankoni tulee heinäverkon viereen ja Tanyan sanko pienempään katokseen. Näin saadaan syödä molemmat rauhassa. Paitsi sitten kun saan oman ruokani syötyä, menen katsomaan Tanyan sangolta ja syön sieltäkin jos Tanya ei ehtinyt nuolla sankoaan puhtaaksi.
Meidän molempien sangoissa oli alunperin nimet, mutta kun Tanya usein tiputtaa sankonsa tuosta koukusta niin niitä on mennyt rikki ja nyt vain minun sangossani on nimi. Mutta sehän riittää kyllä erottamaan sangot toisistaan. Meillä on vähän erilaiset ruuat kun Tanya saa jotain yrttejä lisäksi, siksi pitää olla omat sangot.
Emäntä sanoi että tykkää kovasti näistä sangoista, kun ne ei ole pyöreitä ja menevät kivasti seinää vasten. Lisäksi ne voi pinota ihan sisäkkäin tai sitten jos laittaa ne eri asentoon niin ne ei mene tiiviisti sisäkkäin. Ja väri on tietysti myös kiva!

Top 3 on oikeastaan kyllä Emännän varuste. Mutta se liittyy meihin niin läheisesti että päätettiin kuitenkin ottaa se tähän kolmanneksi. Ja sehän on tallitalikko. Meillä on kyllä useita muitakin talikoita, joita käytetään tallissa karsinoiden siivoukseen. Mutta tätä on käytetty jo kauan tarhan siivoukseen ja siinä se on ihan paras. Emäntä siivoaa meidän kakat aamuin ja illoin, aina sillä välin kun me syödään noista sangoista ruokia.
Tästä talikosta tekee erikoisen se, että se on kestänyt siis ulkona pakkasessa jäätyneidenkin kakkojen siivoukseen, eikä yhtään piikkiä ole mennyt poikki! Tässä oli alunperin ihan tavallinen punainen varsi, mutta Emäntä päällysti sen kimaltavalla teipillä joka on nyt jo aika pahasti kulunut.
Tällaisia talikkoja ei kuulemma saa mistään tavallisesta kaupasta, vaan Emäntä on ostanut tämän Stall Råbackalta.


http://blogit.playsson.net/kilpailu-varusteiden-top-3/

Ei kommentteja: