perjantai 29. toukokuuta 2015

Mini match show

Tanya:
Mepä osallistuttiin tämän kesän ensimmäiseen mätsäriin. Ei ollut kyllä yhtikäs kesäinen tunnelma, kun oli ihan kauhea myrsky!

Mutta aloitetaanpa alusta. Edellisenä iltana meidät pestiin ja puunattiin, sekin ihan ekaa kertaa tänä keväänä. Ennen pesua oli paras hetki, sain syödä pihassa vihreää ruohoa sen aikaa kun Emäntä harjasi minusta irtoavaa karvaa. Ja pesun jälkeenkin sain vielä herkutella hetken.
Pesun jälkeen yö oltiin loimitettuna ja aamulla oltiinkin sitten siistinä lähtemään reissuun.
Matkustettiin taas jollain ihan oudolla trailerilla, mutta matka ei onneksi ollut kauhean pitkä. Mutta siellä paikan päällä odoteltiin kyllä tovi ennen kuin päästiin ulos. Ja se tuuli vinkui niin että trailerikin tuntui välillä heiluvan.

No siellä tapahtumapaikalla sitten kun vihdoin päästiin ulos, nähtiin että siellä olikin vain pikkuisia heppasia esillä. Minä näytin jopa ihan isolta niiden rinnalla! Tällä kertaa me ei osallistuttukaan sellaiseen luokkaan jossa olisi tarvinnut taluttaessa esitellä liikkeitä ja pönöttää paikallaan. Vaan olikin jotain paljon hauskempaa! Sen luokan nimi oli "Villi ja vapaa", sain juosta ihan valtoimenaan kentällä hetken aikaa! Se oli todella mukavaa sen trailerissa seisoskelun jälkeen.
Siellä oli paikalla oikein valokuvaaja ja kuvia onkin nyt sitten todella paljon. :)
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Tuo läiskä poskessani on sellainen pieni ruhje ja sen päälle on laitettu nyt jonkin aikaa tuollaista hoitorasvaa. Nyt se alkaa olla jo parantunut.

Sen luokan jälkeen oli palkintojenjako, meitä oli yhteensä kuusi osallistujaa ja minä tulin toiseksi! Olin palkintojenjaossa Isännän kanssa ja sain kyllä kehuja.

Sitten odoteltiin jonkin aikaa, onneksi päästiin välillä sinne talliin sateensuojaan, siellä odoteltiin ihan rauhassa vaikka siellä oli vähän hyörinää kun ne pienet hevoset kulki välillä olevissa luokissa.
Mutta sitten oli taas meidän vuoro, osallistuin ihan ensimmäistä kertaa eläissäni agilityluokkaan! Reetahan siinä on yleensä kisannut, mutta nyt pääsin minäkin kokeilemaan. Ja osasin mennä kaikki esteet! Vaikka oli ihan erilaisia esteitä kuin mitä kotona olen harjoitellut.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
 Hyppyesteetkin menin hienosti, vaikka kotona se on ollut vähän vaikea.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Tämän luokan jälkeen saatiinkin mennä takaisin traileriin eikä jääty odottamaan palkintojenjakoa. Emäntä sai sitten vaan ruusukkeet ja palkinnot käteen. Minä tulin tässä luokassa neljänneksi eli siis viimeiseksi. Mutta Emäntä vaan kehui, että ei haitannut yhtään vaikka menikin aikaa kun kuitenkin uskalsin mennä ihan kaikki esteet.

Reeta:
No Tanya ehtikin jo kertomaan tuosta muuten, tässä minun suoritukseni "Villi ja vapaa" -luokassa.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.

Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Parastani näytin ja niinhän siinä kävi että voitin koko luokan ja sain kovasti kehuja niin tuomarilta kuin Emännältäkin. :) Ja sain kuulemma palkinnoksi vielä sen valokuvaajan lahjakortinkin niin että päästään joskus myöhemminkin vielä poseeraamaan.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Ja sitten koitti sen agilityluokan vuoro. Minä laitoin kyllä parastani, mutta Emäntä! Se oli ihan toivottoman hidas liikkeissään.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
Ja voitteko uskoa miten pahasti se mokasi!?! Ihan viimeisellä hyppyesteellä se koikkelehti esteen yli niin että päästi minut irti! Minulla oli tuo lyhyt naru joka on yleensä agilityssä hyvä jos tarvitsee mennä hulavanteen läpi. Nyt ei ollut hulavannetta ja pidempi naru olisi varmaan ollutkin parempi. Ei olisi tätäkään vahinkoa käynyt.
Kuva: Valokuvaus Tuulia N.
No minua se irtipääsy nyt ei muuten haitannut, mutta kun Emäntä oli sitten jo ottamassa minusta koppia tuossa hypyn aikana niin ei se hypystä laskeutuminen mennyt ihan niin tyylikkäästi kun yritin jo väistää etten tipahda Emännän päälle.
No eihän se meidän vauhti sitten ihan riittänyt kärkipään sijoitukseen, tultiin kolmanneksi. Osallistujia siinä oli yhteensä neljä. Ja se neljäs sijahan meni Tanyalle.

Mutta tässä meidän päivän ruusukesaalit. Pokaali ja sininen ruusuke on minun palkinnot "Villi ja vapaa"- luokasta ja punainen on Tanyan palkinto samasta luokasta. Keltainen on sitten minun palkinto agilitystä ja ruskea on Tanyan agilitypalkinto. 
Lisäksi saatiin tosiaan se kuvauslahjakortti, reppu, harja, raippa ja jotain herkkupaloja. Oikein mukava reissu siis!

Lisää mätsärin kuvia löytyy Tuulia N. galleriasta.

3 kommenttia:

Sofia Pakanen kirjoitti...

Kivan oloinen blogi sulla ja ihania kuvia. Jään kyllä seuraamaan blogiasi ja aionkin liittyä lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.fi

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! Tulen vastavierailulle :)

Outi kirjoitti...

Hauskat kisat, onnea palkintosaaliista!