torstai 5. maaliskuuta 2015

Myrkynvihreää!

Niin, sen väriset on meidän uudet loimet! Vaikka meillä tosiaan oli ihan riittävästi loimia jo ennestään ja niitä ei edes usein käytetä, oli Emäntä ostanut meille taas yhdet uudet. Tällaiset myrkynvihreät fleecet. Niitä sovitettiin ja ihan hyvinhän ne istui meidän päälle.
Tanya:
Minä en niin noista uusista loimista perustanut. Reetan mielestä on hienoa poseerata, mutta minä yritin kertoa Emännälle, että minua ei kiinnosta. Heti kun sain loimen päälleni, menin piehtaroimaan lumessa. Mutta ei mennyt sanoma perille. Kävin sitten vielä katoksen oljissa pyörimässä mutta siitä tuli vain toruja. Mutta melko kiireesti sitten Emäntä nuo loimet kuvaamisen jälkeen riisui meiltä pois.

Mutta on meillä jotain ihan mukavaakin tapahtunut. Yhtenä päivänä käytiin Emännän kanssa potkukelkkailemassa ihan kylätiellä. Se olikin mukavaa puuhaa, pääsin ihan laukkaamaankin! Harmi ettei siitä tullut kuvia kun ei Emännällä ollut kameraa mukana.

Mutta toisella reissulla oli kamera! Emännän kummityttö tuli taas käymään ja lähdettiin lenkille. Siitä onkin jo jonkin aikaa kun minä olen viimeksi kärryjä vetänyt, enkä kyllä vetänyt nytkään. Kävelin vaan Emännän taluttamana mukana ja välillä menin kärryjen vieressä kun Emäntäkin istui siihen.
 
Mutta siinä reissulla ymmärsin kyllä, miksi ei ole hetkeen kärrytelty. Se metsätie oli tosi liukas eikä voitu ravatakaan kuin ihan pieni pätkä vain.
Käännyttiin takaisinkin jo ennen sitä tuttua kääntymispaikkaa. Mutta kotiin päästyämme mentiinkin sitten hankeen juoksemaan.

Mutta oli se niin raskasta, että ei sitä kauaa jaksettu. Niin mentiin sitten takaisin tarhaan ja saatiin hetkeksi kuivaavat loimet päällemme.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aaa ihana blogi! Normaalisti luen vain esteratsastusblogeja mutta tää blogi on tosi kiva!! Luin ton tarhapostauksen, vautsi ku kiva tarha poneilla :) Siitä kysymyskin. Mikä tuo heinä-automaatti on? Omatehty vai ostettu? Miten tehty tai mistä ostettu? Toimiiko jollain ajastimella?
Kiitos jos vastaat :)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! :)
Heinäautomaatti on itse tehty. Alunperin virtalähde oli vanhasta tulostimesta ja avaaja oli auton keskuslukituksesta. Nyt virtalähde on uusittu (en tiedä mistä se on) ja avaaja on rakennettu auton tuulilasinpyyhkijästä. :) Ja toimii siis ihan tavallisella pistorasiaan laitettavalla ajastimella. Muuten osina siinä on vaan vanerilevy johon sahattu saranoilla alaspäin aukeava luukku, levy on seinässä hyllynkannakkeilla. Sen päällä ylösalaisin muovipalju josta pohja leikattu pois ja sen tilalla vanerista tehty saranoilla aukeava kansi.

Ensimmäisistä testikäytöistä otettiin videokin, löytyy täältä: http://reetuli.blogspot.fi/2013/03/heinaautomaatti.html