tiistai 6. tammikuuta 2015

Lunta!

No nytpä meillä on sitten kunnon talvi! On saatu lunta useampana päivänä.

Välillä on oikein myrskynnytkin ja lunta tuli niin että saatiin loimet päällemme.

Pakkasilla ollaan saatu vähän enemmän heinää kuin normaalisti. Ja sitten yksi uusi juttu myös! Meidän tarhakatoksiin on tuotu olkia. Niitäkin voi vähän syöpötellä jos ehtii kova nälkä tulemaan heinätarjoilujen välillä. Vaikka ei ne oljet maistu yhtä hyvälle kuin heinät.


Tanya:

Ollaan oltu nyt muutamana yönä tallissakin, kun oli oikein kurja ilma. Tuuli vain vinkui tallin nurkissa.
Mutta minusta on kyllä kiva, kun on lunta!
Pakkastakin on ollut, tänään syötiin aamuheinätkin vielä tallissa ja päästiin ulos vasta sitten kun oli valoisaa ja pakkanen hiukan lauhtunut. Mutta kuttutytöt jäi talliin, ne ei pääse pakkasella ulos ollenkaan. Kai sen takia ettei talli ihan jäähtyisi. Emäntä sanoikin meitä pieniksi lämpöpattereiksi, saatiin sen takia olla mekin tallissa että siellä pysyisi paremmin lämpö. Mutta on minusta silti mukavampi olla ulkona, kun pääsee liikkumaan ihan niin kuin itse haluaa.

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Heippa! Onko ponien tarhasta tehty postausta erikseen? Teillä on kyllä suloiset karvakuonot. Oli iloinen yllätys löytää blogi jossa poneja harrastaa myös aikuinen :) meillä asustelee shettis herra joka viettää ansaittuja eläkepäiviään. Olen haaveillut tuollaisista kärryistä mitkä teillä on käytössä :) vielä ei olla raaskittu ostaa..ravikärryillä ja vanhemmilla koppakärryillä ollaan menty vielä. Kuinka olette saaneet pidettyä veden sulana tarhassa näillä kovilla pakkasilla? Oikein hyvää uuttavuotta teille!

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista! :D
Ei ole tainnut erillistä tarhapostausta olla vielä, kiitos vinkistä! :)
Meillä on eristetyssä vesiastiassa lämmitin, sellainen sulanapitokaapeli. Nykyäänhän niitä saa jo valmiinakin, mutta meidän on itse tehty. Vien lämpimän veden siihen kaksi kertaa päivässä ja pakkasilla olen antanut lisäksi lämmintä pellavavettä että joisivat varmasti tarpeeksi.

Hanna kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :) ajattelin jo alkaa askarrella jotain styroksi uretaani äpäri systeemiä :D mutta täytyypä pitää silmät auki jos tuollainen ämpäri tulee vastaan.

Ponitäti kirjoitti...

Niitä askarteluohjeitakin löytyy kyllä netistä. Mutta tuo 20 litran valmis astiakaan ei ole kauhean kallis ja ainakin meillä siis 20 litraa riittää kun kahdesti päivässä sen täyttää. http://www.agrimarket.fi/Harraste_elaimet/hevoset/talli--ja-laiduntarvikkeet/sula-juoma-astia-hevoselle/

Inka Mört kirjoitti...

Sulla on söpöjä shetlanninponeja:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos Inka! :D