sunnuntai 10. elokuuta 2014

Loimia

Kisa on päättynyt! Kiitos kaikille kisaan osallistuneille! Kukaan ei arvannut oikeaa vastausta, ei edes lähelle. Lähimpänä oikeaa vastausta oli KaisuV:n arvaama 32, eli hänelle menee sitten palkinto.
Oikea vastaus on nimittäin... tättärää! 46 kappaletta! Molemmilla siis 23 loimea.
Ja tässä ne kaikki esiteltyinä. Kuvia on ihan kamala määrä!
Laitetaan tähän alkuun nyt kuitenkin ne loimet joita on eniten käytetty, koska montaa loimea ei ole käytetty vielä koskaan.
Nämä loimet on Bucasin Power Cooler, Reetalla tuo sininen 95 cm ja Tanyalla punainen 105 cm. Nämä on aika pientä kokoa ja siksi yhtä kokoa suuremmat kuin muut loimet. Näitä käytettiin viimeksi pesun jälkeen kuivatukseen ja keväällä myös ajolenkin jälkeen jäähdyttelyyn.

Nämä on viime aikoina eniten käytetyt sadeloimet, vuorittomat Bucasin Freedom Turnout Light. Ja ihan likaisia siksi kun ovat jääneet keväällä talliin käytön jälkeen.
Nämä Rain Buster fleecevuorelliset loimet on olleet meillä talvella ajolenkin jälkeen. Näissä on nuo kaulakappaleetkin niin lämmittää ja kuivaa ihan kivasti jos tulee vähän hiki. Kaulakappaleet on vähän liian isot meille, mutta ne taitetaan niskasta kaksinkerroin.

Nämä villaloimet ostettiin vasta keväällä, eikä niitä ole ehditty monta kertaa käyttää, mutta Emäntä sanoi että noiden ohuiden sadeloimien alla näitä voisi käyttää kuivatukseen.
Nämä on meidän vanhemmat villaloimet, joita on käytetty joskus lenkin jälkeen ja myös silloin kun ollaan joskus oltu kuumeessa. Etummainen Reetan oma on Emännän ompelema ja siihen kuuluu tuo kaulakappalekin.
Nämä on tallitoppaloimet, jotka ovat vain siltä varalta että sairastutaan talviaikaan.
Ja nämä samoin tallitoppaloimet sairastumisen varalle, nämä on korkeakaulaiset.

Nämä kevyet fleeceloimet Emäntä ompeli meille edustusloimiksi, mutta niitä on käytetty vain pari kertaa. Kun matkustetaan yleensä kesällä niin ei siinä paljon loimia kaipaa jos on hellettä.
Nämä on toiset fleecevuorelliset Rain Buster -loimet. Nämä on kanssa aika pientä kokoa ja Reetalla siis 95 cm ja Tanyalla 105 cm. Näitä on käytetty vain pari kertaa ennen kuin nuo samanlaiset mustat ostettiin.
Nämä on ulkotoppaloimet, näitä käytettiin vähän keväällä kun meillä oli yskää.
Nämäkin on ulkotoppaloimet, mutta aika ohuet kuitenkin. Ei ole paljoa käytetty kun Tanyan oma ostettiin vasta keväällä.
Näitä Emäntä sanoo meidän edustus-sadeloimiksi. Nämä on ohuet ja kevyet, Reetan omaa on pari kertaa käytetty näyttelyreissulla kun on ollut sateinen ilma. Merkiltään nämä ovat Horseware Amigo, Reetan punainen ostettu jo muutama vuosi sitten ja Tanyan magentan värinen myöhemmin.
Amigo Hero 6 Lite
Nämä on myös vuorettomia sadeloimia ja Emäntä sanoo että ovat niin kauniit ettei ole malttanut niitä laittaa meidän päälle vielä ollenkaan! :)

Näitäkään ei ole vielä käytetty, keväällä vasta ostettukin. Nämä on täsmälleen samanlaiset Bucasin Freedom vuorettomat sadeloimet, kuin nuo toisessa kuvassa olleet korallinväriset. Koska nämä loimet istuu meille niin hyvin, halusi Emäntä hankkia meille jo varalle toisetkin samanlaiset.

Sitten ötökkäloimiosastoa. Takana Tanyan Amigo-merkkinen, joka hankittiin alunperin Reetalle mutta oli liian iso. Myöhemmin löytyi sitten Reetalle tuo edessä oleva Riding House -merkkinen.
Nämäkin on ötökkäloimet, mutta eipä ole vielä käytetty kertaakaan.
Nämä fleeceloimet on Börjesiltä, ei ole vielä käytetty.


Näitä Best on Horse -merkkisiä fleeceloimia ei liioin ole vielä käytetty.

Horzen fleeceloimet joita on käytetty pesun jälkeen kuivaamiseen.

Horzen fleeceloimet joita on käytetty pesun jälkeen kuivaamiseen.

Horzen Happy go Lucky fleeceloimet joita on käytetty pesun jälkeen kuivaamiseen.


Nämä on vähän parittomat loimet, fleecejä molemmat. Ylempi oli alunperin Reetan, mutta koska se on hiukan liian iso niin Tanya sai sen. Alempi on Reetan, samanlaista ei ole vielä löytynyt Tanyalle.

Nämä on myös "parittomat" fleeceloimet. Ylempi on Tanyan kasvattajalta saatu ja alempi on Reetan ensimmäinen edustusloimi.

Vaikka tästä valtavasta loimimäärästä voisi päätellä, että meitä loimitetaan tosi paljon, niin se ei pidä paikkaansa. Nyt kesällä on loimitettu vain pesun jälkeen, muuna aikana vuodesta loimitetaan jos sataa ja sitten aina lenkkien jälkeen saadaan loimi päälle ettei tule kylmä vaikka olisi hionnut. Jos mennään näyttelyyn eikä ole hellesää, niin matkan ajaksi saadaan joku ohut loimi myös selkään. Sitten tietysti jos on sairastettu, niin on saatettu loimittaa ihan talliinkin, mutta se on onneksi harvinaista.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen etsiskellyt omille shettiksille fullneck-sadeloimia, tai edes sadeloimia jotenkin korotetulla kaulaosalla, mutta en ole mistään löytänyt. Pieniä ulkoloimia on aika hankala löytää, mistä olet metsästänyt omasi?

Ponitäti kirjoitti...

Eipä niitä fullneck sadeloimia meilläkään ole. Ainoat on nuo kaulakappaleet Rain Buster -loimiin, mutta nekin on liian isot ja pitää taittaa niskasta.
Hiukan korotetulla kaulaosalla löytyy ohut sadeloimi Horzelta, Avalanche. Kun valitsee sieltä sivulta ensiksi väriksi tummansinisen, löytyy kokoja 75 cm lähtien. Muissa väreissä on vain isompia kokoja. http://www.horze.fi/sadeloimet/horze-advanced-avalanche-sadeloimi/24011.html

Nensku kirjoitti...

Itse etsin loimia shettikselle ja tällä hetkellä olisi kaikista tärkeimmät sadeloimet voisitko kertoa mistä olet teidän loimet ostanut.

Ponitäti kirjoitti...

Hei Nensku! Minkä mallinen sun poni on? Nuo Bucasit jotka olen viimeksi ostanut, sopii Reetalle ja Tanyalle hyvin, mutta niissä on aika pieni kaula-aukko joten eivät varmasti istu jos ponilla on paksumpi kaula. Viimeksi nuo oranssit Bucasit ostin Börjesiltä, sitä edelliset korallinväriset Konitorilta. Börjesillä on myös Riding house -merkkisiä ulkoloimia jotka istuu hyvin (vanhemmissa postauksissa kitarakuvioiset loimet), mutta niissä ei ole häntäläppää josta itse tykkään.
Hööksillä on myös ihan ok sadeloimia, niissä on lapalaskos. Horzen loimet ovat vähän reilummalla mitoituksella ja siksi meillä ei niitä ulkoloimia ole, mutta jos ponisi on vähän rotevampi niin ne voisi olla hyvä vaihtoehto.
Jos fleecevuorellista sadeloimea etsit, niin noita Rain Bustereita myydään useammassakin paikassa, esim. Konitorilla ja Börjesillä. Niissä on hyvin säätövaraa joten menee monenmallisille poneille.

Nensku kirjoitti...

Kiitos pitääkin etsiä ja siis itselläni on kaksi shettistä ja ne ovat semmoisia peruskokoisia eli vähän pulleita:)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Ihana blogi! Onko teillä siis kenttää+ tarhaako ponit yhdessä vai yksin? Minkä kokoiset tarhat teillä on?:)

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos!
Meillä ei ole kenttää, ajellaan hiekkateillä. Ponit tarhaavat yhdessä ja myös kutut ovat samassa tarhassa. Nyt kesällä pääsevät kulkemaan tarhasta myös laidunlohkoille. Tarhan tarkkaa kokoa en osaa sanoa, arviolta noin 10x25 metriä. Tarha rajoittuu tallin päätyyn jossa on pienempi katos ja lisäksi tarhassa on isompi erillinen katos.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kyselin sinulta ylempänä fullneck-sadeloimista. Meillä on ollut nyt syksyn poneilla käytössä nuo Horzen Avalanchet, ja ovatpas toimivat ja kivat loimet! Kiitos vinkistä! Iloista syksynjatkoa teille.

Ponitäti kirjoitti...

Voi kiva että löysit sopivat loimet! :D Hyvää syksyä sinullekin!

Matilda T kirjoitti...

Mistä oot ostanu nuo ihansti kuvioidut loimet? :)

Ponitäti kirjoitti...

Matilda, jos tarkoitat noita punaisia ympyräkuviollisia, niin ne on jostain ulkomaalaisesta nettikaupasta, osallistuin kimppatilaukseen eli en tehnyt itse sitä tilausta. Muistaakseni kauppa oli Equestrian Clearance. Tilauksesta on aikaa useampi vuosi.

Matilda T kirjoitti...

Just niitä! Juu aattelinki että useempi vuosi varmasti aikaa kun julkaisua katsoo, mutta kiitos vastauksesta! Koitan bongailla :)