lauantai 10. toukokuuta 2014

Tanya 4 v.


Minulla on tänään synttärit! Aamupalan kanssa saatiin jo porkkanoita. Sitten käytiin Emännän kanssa ajelulla. Edellisellä kerralla mentiin uutta reittiä, mutta nyt mentiin taas sitä tuttua, mutta ei käännyttykään ihan samassa kohtaa kuin yleensä, vaan mentiin vähän pidemmälle ja käännyttiin siellä vasta.
Ja kotimatkalla pysähdyttiin ja Emäntä irrotti tuon sekin, niin että loppumatkan sain venytellä niskaani. Kovasti sain kehuja kun meni taas niin hyvin. Tämä oli muuten nyt toinen ajokerta näillä uusilla valjailla. Huomaattekin varmaan mihin kohtaan tuo mäkivyö nyt kiinnittyy, siinä on siis uusi lenkki tuolla aisan alapuolella.

Edellisen ajoreissun jälkeen sain selkääni sen uuden loimen. Silloin käytiin ajamassa myöhään illalla ja se loimi oli sitten päälläni koko yön. Ja Reetahan tuli kateelliseksi! Voitteko uskoa, että se puraisi mun hienoon uuteen loimeeni reijän! Kyllä oli Emäntä pahoilla mielin kun sen aamulla näki. Sanoi että ensimmäinen rikkoontunut loimi meillä ikinä.
Mutta nytpä oli Emäntä korjannut sen reijän! Sain taas ehjän loimen päälleni ajon jälkeen. Eikä sitä korjattua kohtaa paljon edes huomaa, vai mitä?
 Ja loimituksen jälkeen sain sitten vielä kokonaisen porkkanan. Tai paloina se oli, helpompi syödä niin.
Muuta synttärilahjaa en sitten saanutkaan, mutta enpä oikeastaan nyt tarvitse mitään uutta varustetta.

Reeta:
No joo, päivänsankarillahan nyt oli asiaa. Minulla ei kauheasti ole. Eilen kävin pomputtelemassa pyöröaitauksessa ja tänään käytiin pitkästä aikaa ajolenkillä.
Mutta on minulla sentään jotain uutta! Emäntä oli tuunannut mun suitsia. Korvien alapuolella on aiemmin ollut pienet metallinapit, mutta nyt niiden tilalle oli vaihdettu tällaiset isommat. Kuulemma Tanyan suitsiinkin on laitettu samanlaiset.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on taidettu korjata loimi, kun en ite ainakaan kuvassa nähnyt minkäänlaista reikää :D

Ponitäti kirjoitti...

:D Korjauskohta on ihan kuvan keskikohdassa, paikka on loimen sisäpuolella ja päällä näkyy vain kankaan väristä ommelta.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli yksi nyt jo edesmennyt hevonen, joka tuli mustasukkaiseksi, jos ponilla oli loimi tai riimu. Harvoin meni mitään rikki, mutta toisinaan hevonen riisui ponilta kaiken pois, JOS sillä itsellään ei ollut samaa varustusta päällä! En koskaan nähnyt, miten ristivöillä ja jalkalenkeillä oleva loimi riisutaan ponilta pois soljet kiinni ja ehjänä. Riisumisyrityksiä näin usein ja riimu oli tosi helppo: niskahihnasta vain kiinni ja riimu pois korvien takaa.