keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Monenlaista talvisäätä

Onpas meillä ollut monenlaista säätä tässä viime aikoina.
Meillä oli jonkin aikaa luntakin ihan reilusti, silloin käytiin Emännän kanssa ajolenkillä ja tehtiinkin vähän pidempi reissu. Viimeksi kesällä olen yhden kerran sieltä mennyt, mutta se on hankala reitti koska siellä on jonkin matkaa kovin kivikkoista. Mutta lumiaikaan onnistuu, ei haittaa kivet siellä lumen alla.
Puutkin oli kauniisti lumessa.

Minä tunsin oloni oikein energiseksi ja ravasinkin melko pitkästi. Myös laukkaa vähän pomputtelin pitkästä aikaa.


Yhtenä päivänä meillä oli oikein paukkupakkastakin. Veti vähän karvat huuruun!
 
Mutta sitten on ollut suojakeliä ja satanut vettäkin monena päivänä. Sateella meidät on loimitettu. Tarhassa ja pihassa on ollut niin liukasta jäätä, että on pitänyt todella varovasti kävellä. Isäntä on heitellyt hiekkaa siihen jään päälle ja se vähän helpottaa. Mutta ajelullakaan ei ole nyt käyty, en minä vaan pysyisi jaloillani jos pitäisi vielä kärryjä vetää tuollaisella jäätiköllä.

Tanya:
Minäkin sain pitkästä aikaa jotain muuta liikuntaa, kuin vain juoksuttamista. Käytiin silloin lumen aikaan Emännän kanssa ohjasajolenkillä.
Ensiksi vähän pyörittiin pihassa ja pitkästä aikaa minustakin otettiin oikein työkuvia.
Pihassa pyörimisen jälkeen mentiin takapihalle ja siitä pellolle ja siellä vähän kiemurreltiin ja pyörittiin.
Sitten Isäntä käynnisti traktorin ja alkoi työnnellä lumia. Minua se hiukan pelotti.
Mutta lähdettiin siitä sitten metsätielle lenkille. Aluksi mentiin ihan sitä tuttua reittiä, mutta sitten poikettiin tielle jossa ei olla käyty pitkään aikaan. Siellä tehtiin U-käännös ja tultiin samaa reittiä takaisin. Sain kehuja kun menin reippaasti.

Silloin pakkaspäivänä otettiin minustakin kuva, hiukan olin huurteessa.
Nyt ei taas ole hetkeen huurretta näkynyt, vaan vesisadetta. Tuo liukkaus on niin ärsyttävää, hyvä kun päästään tarhassa kulkemaan katoksen ja heinäverkon väliä, sekin pitää mennä varovasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuura-turpia! :--D

Maja Arna kirjoitti...

Tosi kaunis kuva tuo ensimmäinen (: