tiistai 5. marraskuuta 2013

Uudet sadetakit

Saatiinpa taas uudet sadetakit! On niin hienot, että Emäntä sanoi että ollaan kuin karkkeja! :D
Nämä on oikein sopivat meille. Nämä on ihan ohuet vaan, ei siis lämmitä mutta suojaa sateelta. Ja sitä sadettapa onkin nyt riittänyt. Ollaan oltu nämä päällä kaksi päivää jo, onneksi ehtivät yön aikana kuivua.
Niin ja uusi heinäverkkokin oli tullut ulos. Entinenkin oli vielä ihan ehjä, mutta Emäntä oli sitä mieltä, että tällainen hiukan pienemmillä reijillä oleva voisi olla parempi. No saa tästäkin syötyä ihan hyvin.
Tässä yhtenä päivänä, kun Emäntä oli koko päivän kotona, oli oikein mukava sää ja lähdettiinkin ajelulle. Mentiin reittiä jota ei olla menty tooosi pitkään aikaan. Emäntä sanoi, että kylätie on ollut vähän liian kivinen mun kavioille, mutta nyt se oli tasaantunut oikein sopivaksi ja siinä oli mukava klopsutella. Ja kun aloin arvata mihin ollaan matkalla, minä laitoin ihan laukaksi!
Siellä naapuritallillahan me käytiin. Ne hevoset näytti kovasti innostuvan kun näkivät minun laukkaavan tietä pitkin sinnepäin ja sitten Emäntä himmasikin vauhtiani. Ja lopulta pysäytti minut siihen aidan viereen hetkeksi.
Mutta pian piti jatkaa matkaa ja tehtiin tosiaan pitkä lenkki. Juoksin aika paljon ja minun tuli ihan hiki. Meidän tallin Facebook-sivulla on siitä mun ravistani pieni videopätkäkin, käykäähän katsomassa jos haluatte.

Kotiin tullessa Emäntä loimitti minut lämpimästi, mutta katsokaas mitä uutta tuli! Vanhaan loimeeni laitettiin uusi kaulakappale. Sanoisin että hieman liian iso! Mutta sitten se sentään taitettiin niin että sain korvat näkyville.
Mutta oli tämän alla ihan mukava sitten tarhassa kuivatella.


Tanya:
No eikös olekin hienot nämä uudet sadetakit? Ihan tyttöväreissä saatiin tällä kertaa. Ja mukavan kokoiset, kun ei roiku polvissa. Tämä minun takkini on kooltaan 95 cm ja Reetan oma on 85 cm.

Minä kävin muutamana päivänä vähän juoksentelemassa pyöröaitauksessa. Yhtenä iltana oli ihan pimeääkin jo ja Emännällä oli vain otsalamppu ja joku pikkuinen valo aidassa. Oli hiukan omituista juosta sellaisessa valossa.
Toisella kertaa oli vähän valoisampaa, silloin saatiin pari kuvaakin otettua. Tässä minä juoksen.

Siinä juostessa mun pitää tarkkailla koko ajan Emäntää, koska välillä se tahtoo minun pysähtyvän. Osaan sen jo tosi hyvin, näin;

Sen juoksukerran jälkeen käytiin vähän pellolla kävelemässä ja sitten huomattiin että hallissa paloi valot, niin mentiin katsomaan että mitä Isäntä siellä touhuaa.
Ja sitten minullekin sovitettiin tätä kaulakappaletta loimeen. Isohan se on minullekin, mutta näin taitettuna menettelee. Ja lämmitti ihan mukavasti.
Mutta missä on mahtanut olla Emännän värisilmä tätä ostaessa? Nämähän ovat eri värisiä!


Sitten seuraavana päivänä kävin taas vähän pyöröaitauksessa juoksemassa ja sen jälkeen minut valjastettiin ja kävin pellolla vetämässä kärryjä. Minulla oli taas taluttaja, sanoivat että tarvitsen vielä sellaisen. Senkin treenin jälkeen sain taas tämän loimen selkääni.

Nytpä meillä on juhlallista, kun tällä hetkellä meillä näkyy olevan tasan 500 lukijaa! Sen kunniaksi taidetaankin järjestää taas arpajaiset. Pysykäähän siis kuulolla, palaamme siihen muutaman päivän kuluttua.

6 kommenttia:

Sari Noukkala kirjoitti...

Ihanat pinkit loimet! Shettikselle on välillä haastavaa löytää istuvia kamppeita!

Tiia Forsell kirjoitti...

Minkä kokoset Bucasit ostit ja paljon niillä on senteissä selkämittaa? Ilkelle pitäis uusia melkein koko loimivarasto ja haluisin tietty Bucasia kun meidän isommillakin pojilla on, mutta en tiedä yhtään minkä kokoiset pitäis 105 selkäselle hankkia.

Ponitäti kirjoitti...

Tiia, noi on aika pientä kokoa, mutta kannattaa ehkä pyytää myyjää ottamaan mitat siitä 105 cm koosta. Tyttöjen loimet mittasin kun ne tuli, yritän nyt muistaa miten ne mitat oli, kun ennen iltaa en pääse tarkistamaan.
Reetalla on 85 cm ja sen selkämitta oli vähän alle, n. 83 cm. Tanyalla on 95 cm ja sen selkämitta n. 98 cm. Kaula-aukot noissa on aika pienet, mutta tytöille just sopivat. Kaula-aukossa ei ole säätövaraa, joten jos on etupäästä vankka poni, niin nuo voi olla pienet.

Anonyymi kirjoitti...

ompas tanyan etjalat lyhkäsen näköset tossa yhessä kuvassa:D mutta söpöjä poneja kummatkin

wuhuu kirjoitti...

Ihanan väriset loimet:D! Sopii hyvin tytöille:)

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisin vähän noista kun teet itse poneillesi helmiotsapantoja..

Mistä teet ne "silmukat" joilla siis otsapanta kiinnitetään suitsiin ja mistä olet hommannut sitä värkkiä? Ja mitä "lankaa" käytät noissa otsapannoissa joihin pujotat helmet ja mistä sitä hankit?

Itseä kiinnostaa myös tehdä omalle hevoselle otsapantoja, mutta se tyssää vähän kun en tiedä mistä saisi parhaiten tehtyä ne silmukat ja sitten että mikä lanka olisi parasta..