torstai 31. lokakuuta 2013

Sunnuntaiajelua

Meillä oli taas pitkästä aikaa Emännän kummityttö käymässä. Taisi olla ihan yökylässä, koska ekana päivänä käytiin talutuslenkillä niin että tyttö talutti minua ja Emäntä talutti Tanyaa. Silloin oli sateinen päivä ja sinne kävelyllekin mentiin sadeloimet päällä. Takaisin tullessa ehti tulla jo melkein pimeää.
Sitten seuraavana päivänä olikin oikein kaunis sää. Aurinko paistoi ja minulla oli energiaa vaikka muille jakaa. Koska pomputtelin jo tarhassa innostuneena, vei Emäntä minut ensiksi pyöröaitaukseen ja siellä sain päästellä kovimmat höyryt pois. Tämä olikin ensimmäinen kerta sen kuumetaudin jälkeen, kun minä pääsin kunnolla töihin. Ehdin juosta itseni hikeen siinä ympyrällä ja sitten minut valjastettiin ja käytiin ajolenkillä. Mun edellisestä ajokerrasta olikin kulunut jo kaksi kuukautta.
Tyttö oli ohjaksissa suurimman osan matkaa, mutta välillä myös Emäntä kävi kärryissä lepuuttamassa jalkojaan. Sain kehuja kun jaksoin vetää molempia. Aika rauhallisesti sain mennä, vain pari lyhyttä ravipätkää ja muuten käyntiä.


Lenkin jälkeen mulle sovitettiinkin uutta loimea. Ja tämä on juuri sopiva minulle. Tanyalla on kuulemma jo aiemmin ostettu ihan samanlainen, mutta sille se ei istu yhtä hyvin kuin tämä minun omani minulle. Sain kuivatella tämän alla jonkin aikaa ja sitten se käytiin ottamassa pois. Ja sain kehuja, kun en ollut yhtään sotkenut sitä. :)


Tanya:
No onpas nyt taas tylsää, minusta ei ole otettu yhtään kuvaa. Emäntä on touhunnut minun kanssa nyt yksin ja hämärässä niin ettei ole tullut kuvia.
Silloin talutuslenkillä Emäntä totesi, että minulla on jo virtaa aika lailla, vaikka siitä kuumetaudista ei ollut vielä viikkoakaan. Niinpä sitten yhtenä iltana mentiin pellolle ja juoksin siellä ympyrällä. Oli ollut niin sateista, että pellolla oli lätäköitä ja minä loikin niin että vesi ja rapa lensivät. Olin ihan märkä sen jälkeen ja sain yöksi villaloimen niskaani ja aamulla Emäntä harjasi kuivuneet savet pois jaloistani.
Toisena iltana sitten ehdittiin vähän valoisaan aikaan aloittaa hommia ja käytiin ensiksi vähän pyöröaitauksessa. Siellä on mukavampi juosta kuin pellolla, koska siellä ei yleensä laiteta narua suitsiin, vaan nytkin sain olla ihan ilman riimuakin. Siellä vaan vähän alkulämmittelin ja sitten laitettiin sila selkääni ja käytiin ohjasajamassa metsätiellä. Takaisin tullessa oli jo melkein pimeää, mutta mun piti vielä takapihalla tehdä jotain kiemuroita.

Mutta tämän minä saan esitellä, katsokaas mitä uutta talliin tuli!
Tallin entiset yövalot lakkasivat toimimasta ja saatiin tilalle uudet. Nämä on valkoiset ja ne palaa koko yön, nähdään ihan hyvin syödä mutta silti ne eivät häiritse nukkumistakaan. Ja aamulla ei niin häikäise kun Emäntä tulee ja sytyttää isot valot.

Mitäs muuten tykkäätte tästä meidän uudesta taustakuvasta?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas nätti talli teillä!

Sari Noukkala kirjoitti...

Kiva pikkutalli ja mukavasti kerrottu asukeista niiden touhuineen.Hyvä kuvitus!
-Sari

Ponitäti kirjoitti...

Kiitokset molemmille! :D

wuhuu kirjoitti...

Ihana tähti tausta :)

wuhuu kirjoitti...

Aivan ihan loimi! Väri sopii hyvin Tanyalle!<3