maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Tulipa kivasti teiltä niitä kysymyksiä! Nämä olikin sellaisia että osataan vastata kaikkiin.

Käyttekö te paljon mätsäreissä?
Kyllä me käydään aina kun tässä lähettyvillä on. Tänä kesänä on käyty vasta kahdessa mätsärissä, en vielä tiedä tuleeko tälle kesää lisää mätsäreitä.

Onkos nuo ponit tavannu koskaan keppihevosta? Miten suhtautuu niihin?
Ei me olla keppareita tavattu. Mutta Emäntä sanoi, että sillä kyllä on kaksikin kepparia. Toisen nimi on PikkuReeta ja sillä Emäntä on kerran kisannut estekisoissa. Toisen kepparin nimi on Reeta II ja se on kuulemma tehty mun kuvien mukaan näköisekseni. :D

Oon jo pitkään meinannut kysyä, et tiedätkö kasvattaako joku täällä suomessa noita knabstrubeja? Olisi nimittäin etsinnässä, ja olis tosi mahtavaa jos ihan suomen puolelta löytyisi!
En ainakaan tiedä, että mun kokoisia knabstrupeja kukaan kasvattaisi. Mutta mulla on kyllä paljon sukulaisia ja veli- ja siskopuolia on ollut silloin tällöin myynnissäkin. Joillakin on pilkkuja ja joillakin ei. :D

Mikä on lempiherkkunne, temppunne ja mielipuuhanne?
Mielipuuhaamme on toki syöminen! Kaikki kelpaa, mutta parasta herkkua on toki porkkanat. Mun (Reetan) paras temppu on agilityjutuissa korokkeelle nouseminen! Tanyakin kokeili sitä jo, mutta ei se vielä osaa sitä yhtä hyvin kuin minä.
Kuva: Anni Hast 2011
Mikä on teidän lempivaruste-liike?
Me ei oikein niistä kaupoista tiedetä, mutta Emäntä sanoo että ostaa meille varusteita mistä vaan sattuu aina löytämään. Meidän kokoisten varusteiden löytäminen kun ei aina ole ihan helppoa. Tuossa oikealla puolella on lista kaupoista, mistä kaikkialta meille on varusteita hankittu.

Mikä on paras:  a) porkkana  b) omena  c) heppanamit?
Kyllä me tykätään ihan kaikista herkuista, kun vain saataisiinkin niitä useammin! Porkkana on se yleisin herkku, omenaa ei ollakaan saatu (paitsi omppumehua) ja heppanamit mitä olen maistanut, olivat aika isoja mun suuhuni. Kuivat leivänpalaset on vuohien herkkua ja niitä mekin saadaan joskus.

Mitä teette mieluiten?
Syödään tietenkin!

Haluaisitteko joskus käydä raveissa , ihan itse juoksemassa?
Minä (Reeta) en raveihin pääse rotuni puolesta. Tanya kyllä pääsisi, mutta saapa nähdä. Ainakaan tässä vaiheessa Emäntä ei kuulemma suunnittele Tanyalle raviponin uraa. Mutta Emäntä kertoi, että se on nyt käynyt sellaisen vastuuvalmentajakoulutuksen, joka liittyy jotenkin raveihin...

Pelottavin hetki?
Minähän olen rohkea poni enkä pelkää paljon mitään. Mutta se on aika pelottavaa, jos ajolenkillä tulee iso rekka vastaan. Sellaisessa tilanteessa on parasta, jos Emäntä nousee kärryistä ja tulee siihen mun vierelle tueksi ja turvaksi.
Tanya taas on vielä niin nuori, että se ei ole oikein tottunut autoihinkaan vaan säikähtelee jos niitä tulee lenkillä vastaan.

Mukavin hetki?
Ruokailu! Ja se on myös tosi kivaa kun Emäntä rapsuttelee mahan alta takajalkojen välistä. Sieltä ei ylety itse rapsuttamaan.

Mistä et(te) pidä?
Minä en oikein tykkää mistään mun terveydenhoitoon liittyvästä. Niinkuin nyt vaikka matolääkkeistä tai pistämisestä tai hampaiden raspaamisesta. Kukapa niistä tykkäisi?

Mistä pidät(te)?
Hyvästä ruuasta, syömisestä ja siitä että saa kirmata vapaasti tarhassa ja laitumella. Rapsuttelut on myös mukavia.

Missä haluaisit(te) käydä?
Jaa-a. Täällä kotona on kyllä ihan mukava olla. Mutta mukava on käydä muuallakin. Ehkä hauskimmat reissut olisi sellaisia huvireissuja, ettei mentäis mihinkään kisoihin eikä lääkärille. Uimaretket on olleet sellaisia! Mutta tänä kesänä ei ole vielä käyty ja Emäntä sanoo että taitaa olla siihen liian kylmät säät. Tanya ei ole koskaan vielä uimaan päässyt, joten ei tiedä miten kivaa se on.

Haluaisitteko joskus olla ihan oikeita tuntiponeja?
Enpä usko. Olen kuullut että sellaiset joutuvat tekemään kovasti töitä, myös silloin kun ei itseä juuri huvittaisi. Meistä on ihan kiva olla vain Emännän poneja. Varsinkin nyt kun meitä on kaksi, meillä on ihan riittävästi seuraakin toisistamme.

Lempivärinne?
Sanoisinpa että ruohonvihreä on aika hyvä väri! Tai porkkananoranssi! :D Mutta meidän varusteiden värit Emäntä päättää ja se tykkää näköjään kaikesta punertavasta. Sellaiset "tyttövärit" on ihan kivoja.

Tykkäättekö enemmän kärrytellä vai ratsastuksesta?
No enpä toivoisi, että Emäntä mun selkääni tulisi! Siis Emännän kanssa tykkään kärrytellä. Meidän perheessä ei ole ihmislapsia, jotka voisivat minulla ratsastaa, niin siksi ne ratsujutut on jääneet tosi vähälle.

Koulutetaanko susta vielä ratsu?
Jaa-a, saapa nähdä. Ainakaan Emäntä ei kuulemma halua viedä mua minnekään pois kotoa koulutettavaksi, koska sen tulisi niin kova ikävä mua.
Tanyasta kun tulee hiukan minua isompi, niin sillä voi ehkä sitten ratsastaa vähän isompi lapsi kuin minulla. Mutta Tanya on vielä niin nuori, että sen koulutusta ei ole vielä suunniteltukaan.

Onko teitä mahdollista päästä tapaamaan?
Kyllä meitä voi tulla tapaamaan! Meille voi tulla käymään omankin ponin kanssa, jos haluaa kokeilla meidän agilityrataa. :D Me asutaan Etelä-Pohjanmaalla, tarkemmin voi kysellä Emännän sähköpostista seijap@hotmail.com

3 kommenttia:

Dell kirjoitti...

On muuten virallisesti hienoin koskaan näkemäni keppari!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Te kun olette tuollaisia "näyttelykonkareita", niin olisi mukava näin aloittelevana poninäyttelyharrastajana kuulla vähän siitä miten teille näyttelyyn valmistaudutaan, miten näyttelypaikalla ja kehässä toimitaan ja miten poni kannattaa esittää tuomareille.

Anonyymi kirjoitti...

what a cute hobby horse