maanantai 2. huhtikuuta 2012

Harjoja ja muuta rompetta

Nytpä tuleekin kuvia oikein roppakaupalla. Pyysin Emäntää kuvaamaan meidän varusteita, mutta ei se silti ihan kaikkea jaksanut kuvata. Sanoi että joskus myöhemmin sitten lisää, vaikka kesällä vois kuvata kaikki loimet.

Tässä nyt ihan ekaksi meidän harjoista ne, jotka on tällä hetkellä käytössä. Meillä on tuollaiset melkein samanlaiset setit kummallakin, vähän on eri värejä vaan ja tuo metallijuttu jolla irrotetaan nyt karvaa, on mulla vähän pienempi kuin Tanyalla.
Sitten kun päästään kesäkarvaan, ei varmaan tarvi enää noita metallisia juttuja ja muutenkin kesäisin harjataan jollain pehmeämmällä harjalla.

Mun harjoja säilytetään hyllyllä tällaisessa laatikossa. Siinä ja tuossa toisessa on paljon muitakin harjoja ja pesusieniä ja kaikenlaista.

Tanyan harjoista osa roikkuu koukuissa tuossa sen karsinan vieressä. Ja ne mitä ei voi ripustaa, on siinä vieressä hyllykössä. Tuossa hyllyssä on kaikkia meidän ruokajuttuja ja muutakin.

Näillä hyllyillä on vähän lisää ruokapurkkeja ja sitten kaikkia mömmöjä, mitä tosin käytetään yleensä vain kesällä. Niinkuin nyt ötökkäkarkotteita ja haavavoiteita ja shampoota ja sen sellaista. Ja tuossa alemmassa kuvassa on meidän ensiaputarvikelaatikko. Siellä on ainakin kuumemittari ja sakset joilla joskus lyhennetään meidän häntiä.

Meidän käyttöriimuille ja naruille on omat koukut karsinoiden ulkopuolella. Tämä ensimmäinen on mun ja tuo toinen on Tanyan.

Sitten on tällainen naulakko ja sen päällä hylly. Hyllyn päällä on se paras! Porkkanapussi! Se on niin ylhäällä, etten ylety sitä ohi mennessäni hamuamaan. Naulakossa on sitten meidän naruriimut ja ylimääräisiä naruja ja pyyhkeitä ja vieressä telineessä tuo riimu ja naru, jotka mulle laitetaan yleensä silloin kun Emäntä hakee mua valjastettavaksi.

Sitten kun mennään tallista ulos, on tallin ovessa naulakko jossa pari varariimua. Näitä käytetään harvoin, mutta ne on kai siinä siltä varalta jos joskus vaikka karkaan...

Ulkona on mun valjastuspaikka. Sen vieressä on nämä harjat ja näitä käytetäänkin sitten aina tässä, niin ei niitä sisällä olevia tarvitse tuoda ulos. Nämä on meillä nyt yhteisiä Tanyan kanssa.

Ulkona odottaa myös tämä harjalaatikko. Nyt talven aikana kun ei olla reissattu, siellä ei taida olla juuri mitään sisällä. Sitten kun lähdetään reissuun, sinne pakataan harjoja ja muuta tarpeellista. Mutta saas nähdä, tuleeko Tanyalle oma laatikko, vai lisätäänkö senkin nimi tuohon...
Mulla oli joskus aiemmin sellainen isompi tummansininen laatikko, mutta sitten Emäntä hankki tämän punaisen sen tilalle, kun tämä on hienomman värinen. :D

Iso osa meidän varusteista on sisällä talossa. Noissa koukuissa riippuu mun suitsia ja riimuja ja vaikka mitä. Tanyalla on vasta yhdet omat suitset. Otsapantoja on kuulemma lisää jossain korurasiassa, mutta siitä ei tullut nyt kuvaa.
Valjaat on kanssa omassa telineessään.
 

Viimeksi käytetyt loimet roikkuu tällaisessa telineessä. Siinä on myös valjaista rintaremmi ja ohjat. Mutta kamala sentään mikä röykkiö tuossa toisessa kuvassa on! Ehkä Emännän tarvisi vähän panostaa enemmän tuohon meidän loimien säilyttämiseen!!??

Mun satulatkin jäi vielä kuvaamatta, mutta jospa sitten joskus toisella kertaa.


Arvonnan voittanut Hanna ei ole vielä vastannut viestiin, mutta vielä on muutama päivä aikaa. Jos ei viestiä tule ensi lauantaihin mennessä,  arvotaan uusi voittaja.

5 kommenttia:

Ahwnnni kirjoitti...

Heips! Tuli vain näin mieleen että onko tuo hööksin (??) magic brush hyvä? (:

Ponitäti kirjoitti...

Kyllä se mun mielestä on ihan ok, ei nyt mikään valtavan mullistavan huippu, mutta ihan käyttökelpoinen.

jessica kirjoitti...

Mikä toi on toi vihree juttu tossa viimesessä kuvassa? Onko se loimi ja onko siitä muita kuvia? (:

Ponitäti kirjoitti...

Vihreä on Reetan villaloimi ja sen kaulakappale. Olen ommellut sen itse, siitä löytyy kuvat tästä blogista aikaisemmin, mutta nopeammin löytyy täältä: http://ponitadin.kuvat.fi/kuvat/heppak%E4sity%F6t/

Venla Soininen kirjoitti...

Tosi kiva blogi, liityin lukijaks :)
Oma blogini: www.vekkilife.blogspot.com toivottavasti teet vastapalveluksen ;)