maanantai 9. tammikuuta 2012

Talvipakkasta

No nytpä on kunnon talvi! Lunta satoi sen verran, että oli taas oikein mukava käydä Emännän kanssa kärryttelemässä tässä yks päivä. Mentiin ihan kylätietä tuonne toiseen suuntaan, siellä ei ollakaan hetkeen käyty. Siinä tiellä kun on vähän hankalasti kiviä, mutta nyt ne oli kaikki lumen alla eikä haitanneet yhtään.
Mutta yks päivä olikin sitten kova pakkanen, me mentiin Tanyan kanssa molemmat ihan kuuraan!
Isäntä on touhunnut tallissa muutaman kerran. Mua aina kovasti kiinnostaa, että mitä se oikein tekee. Tällä kertaa pääsin näkemäänkin, kun tallin takaovi oli auki tarhaan. Jotakin se Isäntä sille ovelle teki, mutta kun mä meinasin mennä sisään saakka katsomaan, niin ajoivat mut sieltä pois.
Tämä meidän uusi heinäverkko on oikein hyvä. On Emäntäkin siitä tykännyt, sanoo että se on paljon helpompi täyttää kuin ne pikkusäkit. Mutta Tanya tunkee itsensä kummallisesti tuon säkin ja seinän väliin. No, kai sen on siellä välissä sitten mukavampi syödä....


Tanya:
Muistattekos kun kerroin, että se Pinja-kuttu hyppäsi välisenän yli mun puolelle? No eipä hypi enää. Katsokaas kun Isäntä oli laittanut tuollaiset esteet, enää siitä ei hypitä. Sekös Pinjaa harmittaa. Tuolla kuttujen puolella on sellainen kiipeilytaso nurkassa, sen päältä se kurkistelee.
On mun karsinassa muutakin uutta. Sain uuden ruokakupin. Aikaisemmin söin kupeista jotka oli vähän turhan pieniä mun turvalleni. Emäntä sanoikin, että ne kupit oli laitettu vuohia varten, mutta jääneet sitten tähän mun puolelle kun tuo väliseinä oli tehty. Mutta nyt mulla on ihan oikea ponien ruokakuppi, samanlainen kuin Reetankin karsinassa.
Minusta on ollut ihan mukavaa, kun tuli kunnolla talvi. Olen ottanut monta kertaa oikein lumikylpyjä. Nautinnollista!
Niin ja meinas ihan unohtua. Eilen mun kavioita trimmattiin, se oli ihan eka kerta täällä uudessa kodissa. Emäntä teki sen itse ja sain siinä seisoskellessa syödä heiniä, joten yhtään ei ehtinyt tulla mun aikani pitkäksi.

3 kommenttia:

Viipi kirjoitti...

Awwwss! Ihanasti kerrottu!!

Moon miettiny nuolle kileille kans tollasta, voikohan niillekkin pistää? Siis heinäverkkoa?

kuttu kirjoitti...

:D Kiitos!
Kyllä tuollaisen pienisilmäisen verkon uskaltaa kutuillekin laittaa. Sellaista normaalia, isosilmäistä hevosten heinäverkkoa en suosittele sarvellisille kutuille. Siitä voi saada tukittua koko pään säkkiin ja jää sarvista kiinni ja voi kuristua. Tällaiseen tiheään ei mahdu päätä, korkeintaan sarvet saattaa mennä mutta ei ainakaan meillä oo kukaan kiinni jäänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tein meillekin vesisäiliön häkistä slow feed heinähäkin. Heinät häipyi silmänräpäyksessä. Lisättiin verkkoa ja saatiin todella SLOW feeding, pitää heinät nyhtää pihdeillä ulos ;D Nyt tehdään verkkoon taas isompia reikiä...