sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Agilityopena

Taas mulla on mukavaa kerrottavaa! Mä pääsin agilitykurssin opeksi!
Edellisenä iltana valmistauduttiin melkein niinku näyttelyyn lähtöä; vuoltiin kaviot, ajettiin lenkki ja sitten kylvettiin. Mutta aamulla ei laitettukaan mitään kimalteita ja kun menin traileriin, huomasin että siellä on ne mun agilityesteet.
Sitten matkustettiin jonkin aikaa ja tultiin paikkaan, jossa oli muitakin poneja. Mun piti odottaa trailerissa ensin niin kauan, että ne esteet oli tyhjätty ja sitten Emäntä otti mut ulos ja sain mennä hetkeksi talliin karsinaan.
Siellä mä kovasti mietin, että mitä tuttua siinä paikassa oikein on. Ja lopulta muistin, että mä käväisin siinä tallissa viime kesänäkin, silloin kun mä olin esiintymässä agilitynäytöksessä. Se onkin jännä talli, kun siellä ei ole isoja heppoja ollenkaan, kaikki poneja vaan!
No sitten hetken päästä mentiin ulos kentälle ja sinne tuli monta ponia taluttajineen. Ne oli pikkuisen mua isompia, paitsi yksi oli mua pienempi. Se pienempi oli aika hienon värinen kun siinä oli valkoista ja mustaa.
Mä sain näyttää miten ne esteet mennään ja sen jälkeen ne muut ponit alkoivat harjoittelemaan niitä.
Välillä mäkin harjoittelin, tämä koroke on vielä aika uus juttu mulle. Tai kyllä mä jo osaan siihen nousta, mutta Emäntä tahtois vielä mun tekevän siinä toisella jalallani jotain.

Se paikka oli sellainen hiekkakenttä ja mulla oli jo heti aluksi suunnitelma. Päätin että sitten kun Emäntä keskittyy johonkin muuhun hetkeksi, kokeilen piehtaroida siinä! Ja sitten mä huomasin tilaisuuteni tulleen kun Emäntä juttelin yhden naisen kanssa! Ihan kiva siinä oli vähän rentoutua välillä.

Mä tein tuttavuutta niiden muiden ponienkin kanssa välillä, mutta kaikille tein kyllä ihan selväksi, että eivät pääse mun pomoksi.

Sitten lopuksi kun kaikki oli harjoitelleet tarpeeksi, ne meni kaikki sen agilityradan yksitellen läpi ja me muut katsottiin. Minäkin menin sitten ihan viimeksi, silloin mentiinkin Emännän kanssa vauhdilla!


Lisää niitä kurssin kuvia löytyy täältä.

Muuten mun elämäni on nyt viime päivinä ollut aika tällaista:


Viime yökin oli tuollaista! Yleensähän Emäntä vie mut öiksi talliin ja saan nukkua karsinassa. Mutta eilen Isäntä ja Emäntä puuhasivat tallin tuntumassa kauan aikaa, minä sitten uteliaana päätin lopulta selvittää asian. Menin kurkistamaan tallin takaovesta, siitä josta vuohet kulkevat karsinaansa. Se ovi olikin kokonaan auki ja Emäntä suihkutteli siellä sisällä vettä niin että minäkin sain päälleni suihkauksen! Huh! Taisi siis olla pesuhommat menossa. Ja illalla sitten en päässytkään karsinaan, vaan Emäntä toi mun iltaruuan ja heinätkin ulos. Niin me kuttujen kanssa vietettiin yö tarhan katoksessa ja sitten jo varhain aamulla menin laitumelle syömään. Sitten kyllä aamulla ja päivälläkin vielä väsytti ja makoiltiin koko porukka.

4 kommenttia:

Heppapoika Etelä-Suomesta kirjoitti...

Olet sinä Reeta sitten taitava ja pieni polle! Mä olen vähän isompi, 161 senttinen poika jo, mutta en mä tästä kyllä enää kasva kun olen 15 vuotiaskin! Onko sut tuotu Tanskasta asti? Mut on tuotu ihan vaan Virosta, mutta olen silti asunut Suomessa jo 9 vuotta ja hirnunkin ihan suomeksi vaan, ainakin kaikki suomalaiset hepat mulle vastaa kun niille joskus juttelen! Tai ehkä mä sitten hirnun viroa, ja ne vastaa mulle suomeksi, kun moni luulee mua suomenhevoseksi, vaikka olen torihannoverristeytys. On mun tyttöystäväkin kyllä virolainen, mutta me hirnutaan silti suomeksi, ja sekin on puoliverinen! Minä en osaa sitä paitsi yhtään agilityä ja sinä olet niin taitava että kateeksi pistää!
Terveisin Aadu

Heppapoika Etelä-Suomesta kirjoitti...

Ja ollaan muuten emännän kanssa luettu nä sun blogin kaikki tekstit 2007-2010 kahdessa päivässä. :) niin kiva näitä on lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko kertoa, järjestetäänkö ponikoululla tulevaisuudessa agility-kursseja? :)

Reeta kirjoitti...

Emäntä jutteli jotain, että syksyllä voisi olla toinen kurssi poniravikoululla.