keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Uusia maisemia

Haa!
Mulla oli kuulkaas vähän jänskä sunnuntaipäivä!
Traileri siirrettiin pihaan ja aloin aavistella, että olis lähtö jonnekin. Mutta koska mua ei yhtään pesty ja puunattu, niin arvelin että ei oo mistään edustustilaisuudesta kyse tällä kertaa.
Mä odottelin tarhassa, että mitä tapahtuu. Isäntä ja Emäntä laittoivat mun kärryn sinne trailerin perään kiinni! Olin aika hämmästynyt, mihin ne kärryn meinaa viedä eikä mua!? Mutta sitten ne yhtäkkiä nauroivat ja ottivat sen kärryn alas ja sanoivat, että meinas tärkein unohtua! Siis minä! No mulle laitettiin sitten loimi ja ne jalkajutut ja menin reippaana tyttönä traileriin. Sitten kuuntelin siellä sisällä, kun se kärry laitettiin taas siihen oven eteen.
Vähän aikaa matkustettiin ja sitten tultiinkin sille tallille, jossa olen käynyt ennenkin. Siellä oli aika hiljaista tällä kertaa, ihmisiä ei näkynyt ketään ja tallissakin oli vain yksi heppa. Pari kertaa se hirnui mulle, mutta en mä sille mitään vastannut.
Emäntä valjasti mut siinä tallin käytävällä ja sitten me mentiin ulos sinne kentälle! Oonhan mä siellä ollu muutaman kerran ennenkin, mutta en koskaan kärryjen kanssa!

Siellä olikin sitten vähän pujottelujuttuja ja kapeita kujia mistä mun piti mennä ja kääntyillä. Siellä oli muutamia toisten hevosten jätöksiä ja mun olis kovasti tehnyt mieli niitä nuuskutella, mutta Emäntä oli tylsä ja patisti mut aina liikkeelle.Mutta olipas se raskasta vetää kärryä siinä kentällä! Paljon raskaampaa kuin tuolla tiellä missä normaalisti mennään. En mä jaksanut ravata paljoakaan ja puolen tunnin päästä olin ihan väsynyt jo kävelemiseenkin.

Sitten mentiin takaisin talliin ja kärryt ja valjaat purettiin pois. Mutta sen jälkeen pääsin takaisin kentälle ihan vapaaksi ja arvaattekin varmaan mitä tein! Joo-o, piehtaroin oikein kunnolla! Se on aivan ihanaa se hiekka sellaiseen!
Sitten mua vähän harjattiin, laitetiin loimi ja ne jalkajutut ja sitten matkustettiin takaisin kotiin.

Olen muuten saanut tässä viime aikoina taas vähän uusia varusteitakin, mutta Emäntä sanoi, että esitellään ne sitten josksu myöhemmin. Kun ei ne kuvat oikein onnistuneet mitä niistä otettiin. (no mitän tuli ottamaan just kun olis ollut mun ruoka -aika!) Sain siis uudet suitset jotka on väriltään punertavat, uuden riimun jossa on mun nimi ja uuden sinisen sadeloimenkin. Riimu on jo käytössä, mutta sadeloimea en varmaan tarvi nyt kun on näin lämmintä. Se kun oli sellainen vähän lämpöisempi sadeloimi ja mä pärjään näissä kevätsateissa ihan tuolla ohuella sadeloimellakin.

1 kommentti:

Reda kirjoitti...

Ihana poni!!