Reeta

Muistoissamme

Reeta 2006 - 18.2.2017


Minähän olen Reeta, tämän blogin ensimmäinen kertoja ja Emäntäni ykkösponi. :)
Virallinen nimeni on Naapila Freja. Olen syntynyt Tanskassa vuonna 2006. Tarkkaa syntymäpäivääni ei siellä ole merkitty ylös, mutta Emäntä on päättänyt että syntymäpäivääni juhlitaan 28.7., koska se on se päivä kun minusta tuli Emännän oma poni.

Muutin siis sieltä Tanskasta Suomeen yhdessä emäni Natalin ja isäni Picklesin ja muutaman muun ponin kanssa vuoden 2007 alussa ja sen vuoden keväällä Emäntä näki minut ensimmäisen kerran ja sitten seuraavana kesänä muutinkin Emännän luo.

Rodultani olen knabstrupper-poni, vaikka eihän sitä minun väristäni uskoisi. Äiti ja isä ovat molemmat pilkullisia, mutta minusta tuli kuitenkin tällainen kulomusta, enkä perinyt yhtään pilkkua. Hippoksen rekisterissä rotuani ei ole, koska virallisesti isäni ja emäni ovat eri rotua ja pääsyni Tanskan knabstrupper-kirjoihin jäi kiinni isäni vanhempien puuttuvista dna-testeistä.
Tästä pääset Sukupostiin, josta voit tutkia sukuani tarkemmin.

Korkeutta minulla on noin 91 cm. Olen opiskellut paljon kärryjen vetämistä ja sen osaankin jo hyvin. Muutaman kerran olen siinä kilpaillutkin. Ratsun hommia olen opiskellut vähemmän, koska selkääni sopivia pikkuisia ratsastajia ei oikein ole. Mutta parhaimmillani olen poniagilityssä, siinä olen voittanutkin jotain kisoja.

Luonteeltani olen rohkea ja hiukan tsäpäkkä, osaan kertoa mitä mieltä olen asioista. Pienet kavioni olisivat mieluummin ilmassa kuin maassa. Mutta osaan toki käyttäytyä nätistikin, jos vaan satun olemaan sillä tuulella.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä päivä juhlistaa syntymäpäivää, sillä minullakin on tuolloin synttärit.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan näyttää shettikseltä! Ja tän ihanuuden olis kyllä pitänyt olla villivarsassa vuoden hevonen 2011 ( olikohan tämä vuosi ) ?

Anonyymi kirjoitti...

Reeta on vaan niin IHANA! :D
Olin kattoos farmarissa sen agilityä.
Se meni tosi reippaasti hienosti :33 <3

Anonyymi kirjoitti...

onks knabstubberit yleensä luonteeltaan samanlaisia ku shetut.?

Ponitäti kirjoitti...

Mun kokemuksen mukaan luonteet on kyllä aika erilaiset. Reeta ainakin on hyvin eläväinen ja omapäinen. Ehkä kevyemmästä rakenteestakin johtuen nuo knabit ovat enempi "ilmassa", siis liikkuvat kevyemmin ja esim. pukittaminen on herkässä. Tanyan luonne ainakin on tasaisempi, se esim. jaksaa odotella paremmin eikä osoita niin kovasti omaa mieltään asioista. Myös liikkuminen on jotenkin maanläheisempää.

Anonyymi kirjoitti...

Ok :) Kummat oppii helpommin/nopeammin, knabut vai shetut? T: Inku (edellinen ano)

Ponitäti kirjoitti...

Riippuu varmaan asiasta, mutta esim. agilityn ja ajamisen on meillä oppinut helpommin Reeta. Toisaalta ohjasajon taas oppi Tanya paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitti!!! Entä mikä on noin 110 senttisen knabstupperin (spritish spotted pony??)n painoraja? T:inkku (ja dori ku kyselen...) :)

Anonyymi kirjoitti...

siis british spotted pony (onko sama ku knabstubber?

Ponitäti kirjoitti...

En oikein tiedä isompien ponien painorajoista. British spotted pony ja knabstrupper ovat periaatteessa eri rotuja (bsb Enlannissa ja knn Tanskassa), mutta kuitenkin british spotted ponyn voi rekisteröidä myös knabstrupperiksi, eli sama poni voi siis olla molemmissa roduissakin. En ole varma onnistuuko sama toisinpäin, siis knabin rekisteröiminen bsb:ksi.

Unknown kirjoitti...

Mun mielestä Tanya on kauniimpi kuin Reeta, mutta Reeta on söpömpi