maanantai 18. marraskuuta 2013

Lettejä ja riimuja

Joskus joku toivoi, että tehtäisiin video miten mun harja letitetään. No nyt Emäntä sitten yritti, mutta se video ei kai oikein onnistunut. Mutta tämä letti onnistui, katsokaas!

Edestäpäin näyttää ihan hassulta, kuin ei olekaan pörröistä harjaani näkyvillä.

Tuossa käytiin ajelulla, mutta muuten ei ollakaan puuhattu oikein mitään erikoista. Viime viikolla satoi monta päivää ja meillä oli sadeloimet päällä. Eilen meillä olikin aikamoinen myrsky! Emäntä tuli jostain syystä talliin jo tosi aikaisin ja antoi aamuruuat ja heinätkin karsinaan ja siivosi ne vaikka me oltiin siellä. Oltiinhan me kuunneltu jo monta tuntia, kun tuuli ulvoi nurkissa ja melkein heilutteli koko tallia. Vasta iltapäivällä se myrsky oli ohi ja Isäntä vei meidät sitten ulos.

Tanya:
Onpas minullakin lettejä! Ja ne on olleet nyt monta päivää, Emäntä sanoo että nämä mun pikkuletit on kääntölettejä. Jos vaikka saataisiin niiden avulla mun harja kokonaan pysymään vasemmalla puolella kaulaani. Saas nähdä.

Meille soviteltiin tässä yks päivä uusia riimuja. Ihan kaksi uutta riimua oli molemmille ja samanlaiset tietysti. Ensiksi kokeiltiin näitä musta-harmaa raidallisia. Minulla oli shettiskoko, Reetalla minishettis ja ovat ihan sopivat.
Toiset riimut oli vähän paksummat, harmaat joissa vaaleanpunainen raita. Nämäkin ihan sopivat, minulla ponikoko ja Reetalla shettiskoko, kun nämä olikin niin pientä kokoa.
Emäntä vei kuitenkin sovituksen jälkeen kaikki riimut pois. Meillä ei käytetä kotona tarhassa riimuja, ettei ne vaan tarttuisi meidän heinäverkkoon. Siksi aikaa vain laitetaan päähän, kun meitä talutetaan tallin ja tarhan välillä.

Vielä on torstaihin saakka aikaa osallistua tuohon alla olevaan arvontaan!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisin vähän noista kun teet itse poneillesi helmiotsapantoja..

Mistä teet ne "silmukat" joilla siis otsapanta kiinnitetään suitsiin ja mistä olet hommannut sitä värkkiä? Ja mitä "lankaa" käytät noissa otsapannoissa joihin pujotat helmet ja mistä sitä hankit?

Itseä kiinnostaa myös tehdä omalle hevoselle otsapantoja, mutta se tyssää vähän kun en tiedä mistä saisi parhaiten tehtyä ne silmukat ja sitten että mikä lanka olisi parasta..

Ponitäti kirjoitti...

Hei! Ne otsapantojen päihin tulevat silmukat teen nahasta, liimaan ohuempaa nahkaa kaksinkerroin niin saan paksummaksi. Viimeksi tilasin nahkaa Antassulta, mutta siellä ei taida enää olla sitä nahkaa mitä itse tilasin. Joltain suutarilta voisi löytyä myös? Ja lanka ei ole lankaa, vaan metallista koruvaijeria, sitä saa korutarvikeliikkeistä.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä hevoset oli ulkona heti aamusta asti vaikka oli kova tuuli, sillä viihtyivät siellä hyvin eikä niille kylmäkään tullut kun kummallakin oli fleece-vuorelliset sadeloimet päällä. vähän olivat pörhäköitä mutta muuten normaaleja :)

Ponitäti kirjoitti...

Meillä taisi olla oikea valinta tuo, että tytöt oli sisällä. Koska meillä oli myrksy vienyt mukanaan kaikenlaista ja ne olisivat tarhaan lentäessään voineet vaikka vahingoittaa tyttöjä. Mm. kasvihuoneen kovia muovilevyjä oli lähtenyt yhteensä 14 kpl. Lisäksi muoveja ja pressuja.

Enni kirjoitti...

Heippa! Mistäs päin sä olitkaan?(: Ja käytkö lehtimäen opistolla mätsäreissä yms...? Ite oon soinista ja ihan kun olisin jomman kumman poneista joskus lehtimäellä nähnyt(:

Ponitäti kirjoitti...

Joo ollaan käyty Lehtimäellä mätsäreissä, jos oikein muistan niin kolme kertaa. Reeta yksin kaksi kertaa ja molemmat tytöt oli tänä vuonna kesäkuussa siellä mätsärissä.

Anonyymi kirjoitti...

Missä päin Suomea asutte? Olen tykännyt teidän sivuista facebookissa ja olen rakastunut teihin! Olette niin söpöjä. Ja tää on tosi kiva blogi!

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! Me asutaan Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoki on lähin isompi kaupunki. :)

Anonyymi kirjoitti...

Saako teitä joskus tulla katsomaan? Serkkumme asuu Vaasassa, asutteko siinä jossain lähellä?

Ponitäti kirjoitti...

Meiltä on Vaasaan 120 km. Saa meitä katsomaan tulla, mieluummin sitten kesällä niin voidaan näyttää agilityäkin samalla. :) Sähköpostilla voi sopia sitten tarkemmin: seijap@hotmail.com