lauantai 21. tammikuuta 2012

Muotinäytöstä

Muistattekos kun Tanya esitteli aikaisemmin sitä uutta punaista ulkoloimeaan? Mun kävi se niin kateeksi ja sitten keksin! Kun Emäntä sanoi, että sitä ei ollut saatavilla mun kokoa, niin minä ihmettelin, että mitenkäs se on mahdollista, että mun loimet sopii Tanyalle, mutta Tanyan loimi ei sovi mulle. No Emäntähän sitten asetteli sen mun sinisen loimen ja Tanyan uuden punaisen päällekkäin ja mittasi. Ja jippii, niiden selkämittahan olikin sama, vaikka ovatkin kokolapun mukaan eri kokoisia. Ja niin sitä Tanyan loimea sovitettiin mulle ja sehän sopi! Kaulasta sopi paremmin kuin se sininen.

Niinpä sitten Emäntä hankki Tanyalle uuden, vähän isomman vielä ja minä sain sen hienon. Nyt meillä on sitten melkein samanlaiset loimet! Tanyan uudessa on vaan sinistä alareunassa, mutta tää mun on ihan punainen. Emäntä sanoikin, että ihan hyvä että on pikkuisen eroa niin erottaa kumpi on kumpi.
Harmittavasti vaan Emäntä tuli just sovittelemaan ja kuvailemaan kun meillä oli ruoka-aika. Eihän me ehditty poseeraamaan ja tässä on sitten tulos! Noita siis vaan kokeiltiin päälle ja otettiin heti pois. Siksi ei ole jalkalenkitkään kiinni näissä kuvissa.
Viime viikolla oltiin kyllä yks päivä nämä loimet päälläkin, kun oli sellainen lumimyräkkä.

Mulle sovitettiin yhtä ihanan väristä fleeceloimeakin, mutta oi ja voi, se oli liian pieni mulle! Peffa jäi näkyviin. Siitä ei otettu edes kuvaa mun päälläni. Emäntä sanoi että se voidaan myydä pois eikä se nyt kauheasti haitannut, kun onhan mulla niitä kuivatusloimia ennestään jo aika monta.

Tanya:
Hah haa, minä sain taas uuden loimen! Sen edellisen jouduin luovuttamaan Reetalle, kun se oli siitä niin kateellinen. Mutta sainpahan tämän uuden yhtä hienon. Tässä on mulle vähän kasvunvaraakin. Sen verran tässä on eroa tuohon edelliseen, että alareuna on sininen ja tässä on kaksi solkea edessä, kun tuossa toisessa on vaan yksi. 

Mulle sovitettiin tätäkin loimea nyt. Tämä on siis se jonka sain sieltä mun edellisestä kodistani mukaan.
 Tämä on sellainen kuivatusloimi, eikä tätä normaalisti pidetä ulkona ainakaan näin yksistään. Emäntä sanoi, että tämä on varmasti tarpeen sitten kesällä kun mua pestään.
Tässä on sen mun entisen kotitallin nimikin.

 Ja pääsenpä nyt esittelemään tämän riimunikin! Olen käyttänyt sitä jo jonkin aikaa. Silloin kun tulin tänne, sain ihan aluksi sen mustan riimun joka on niissä ensimmäisissä kuvissa. Mutta se oli liian suuri mulle. Sitten oon käyttänyt jotain Reetan vanhoja riimuja. Kunnes Emäntä toi mulle tämän ihan ikioman ja sopivan kokoisenkin riimun. Tämäkin oli kyllä joskus kuulemma Reetalle ostettu, mutta koska se oli liian iso, ei Reeta ollut ottanut sitä käyttöön.
Niin me käytetään riimuja vain aamuisin kun mennään tarhaan. Emäntä taluttaa meidät sinne Reetan kanssa yhtä aikaa. Reeta menee edellä ja minä tulen perässä. Sitten meiltä otetaan riimut pois. Emäntä sanoi, että siksi otetaan pois, ettei me tartuttaisi niistä kiinni verkkoaitaan tai sattuisi mitään muutakaan vahinkoa.
Iltaisin meitä ei talutetakaan talliin, vaan me päästään sinne suoraan vuohikarsinan kautta tallin takaovesta. Siellä on karsinoissa ruuat valmiina, joten reippaastihan me sitten mennään. Reeta menee edeltä kun sen karsina on kauempana ja minä tulen sitten perässä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiva ku säki sait semmosen loimen(:

Anonyymi kirjoitti...

Saiskos kysyä, mistä se emäntä teille noin hienoja loimia hankkii? Terveiset täältä Etelä-Pohjanmaalta yhdeltä teidän kokoiselta ponilta! (jospa minäkin saisin vaikka uuden loimen lähiaikoina...) :)

kuttu kirjoitti...

Ja Emäntä vastaa. :D Nuo punaiset loimet on merkiltään Rain Buster, niitä on saatavilla myös harmaana. Ensimmäisen 95 cm (joka siis vastaa kooltaan 85 cm Equitare-loimea) tilasin Konitorilta ja tuon toisen 105 cm ostin Alajärveltä hevostarvikeliikkeestä (liikettä pitää Sari Rantala). Noita loimia on Konitorin lisäksi myynnissä ainakin Viljar shopissa ja oli jossain muussakin nettikaupassa.
Jouluiset fleeceloimet ostin myös sieltä Alajärveltä Rantalan Sarilta.

Reeta kirjoitti...

Kiitos terveisistä! Mekin asutaan Etelä-Pohjanmaalla. :D