tiistai 13. syyskuuta 2011

Tallikuulumisia

Mulla olis NIIN paljon kerrottavaa viime päivistä, mutta enpä kerro niistä ihan vielä. Kerron sitten myöhemmin kun saadaan niistä kuviakin.

Mutta tästä tallihommasta mainitsin joskus aikaisemmin. Kun meidän tarhan aitaa siirrettiin alkukesästä niin, ettei tarha enää ulottunut talliin saakka, eikä vuohet päässeet enää karsinaansa. Me oltiin siis koko kesä ulkona ja nukuttiin tarhan katoksessa. Isäntä touhusi ja kaivoi maata tallin ympärillä. Sitten lopulta alkoi näyttää siltä, että kaivannot peiteltiin ja tallin seinien alapuoli oli uusittu. Aita siirrettiin ja me päästiin taas tuonne tallin takana olevaan katokseen ja vuohet pääsi sieltä karsinaansa.

Tallista oli lähtenyt ovetkin pois. Aluksi siellä vuohien oven tilalla oli pari lautaa, joiden välistä vuohet kulki sisälle, mutta minä en siitä mahtunut. Nyt sinne on tullut uusi ovi ja siinä on luukku kuten oli vanhassakin ovessa. Ja siinä luukusta mahtuu mun pää sisälle ja yletyn syömään vuohien tiputtamia heiniä.

Nämä kuvat otettiin tässä yks päivä mun kylvyn jälkeen, siksi mulla on tuo loimi päällä. Muuten en olekaan hetkeen loimitellut. Mutta eilen illalla satoi niin kovasti, että pääsin sitten minäkin karsinaani yöksi. Mun karsinassa ei ollut muutoksia tapahtunut, paitsi tietysti oli uudet puhtaat turpeet siellä. Ja tallin etuovikin on nyt uusi, se aukeaa toiseen suuntaan kuin ennen. Siinä varmaan kuuluisi olla ikkuna, mutta siinä ei ole vielä lasia ja Emäntä huikkasikin mulle siitä aukon läpi hyvät yöt ja huomenet. ;)

4 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Muistatko vielä millaista oli elämä ennen ponin hankkimista? :)

kuttu kirjoitti...

No oli silloin aikaa enempi eikä ollu töistä kiirus kotia ponia ruokkimaan. Ja muresta ja iloa vähemmän. ;) Mutta olihan meillä vuohet ennestään, että ei ponin tulo koko elämää mullistanut. ;) Mutta kertaakaan en oo katunut! :D :D :D

Jossu kirjoitti...

Mulle on sanottu, että "älä nyt ponia hanki, eihän sen kanssa voi tehdä mitään" :D ...miten väärässä jotkut onkaan!

kuttu kirjoitti...

:D Ainut mitä en voi tehdä, on ratsastaminen. Mutta ehkä niillä jotka vaan ratsastaa, ei tuu edes mieleen mitä kaikkea muuta vois tehdä! :D